Diemen, 20 juli 2016 – Randstad stopt als sponsor van NOC*NSF. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bouwen de partners de samenwerking af. Het contract eindigt op 31 december 2016. Twintig jaar sponsoring resulteerde in tal van projecten voor top- en breedtesport, waaronder het programma Goud op de Werkvloer. Ruim 5600 keer kregen topsporters via dit programma loopbaan- of studieadvies of vonden een baan of stage.

Janine Bos, directeur marketing en communicatie Randstad Groep Nederland: “In de sport zegt men altijd dat je op je hoogtepunt moet stoppen. De spelen in Rio beloven een recordhoogte aan medailles, dus dit is een mooi moment. Twintig jaar hebben we mogen bijdragen aan een verdere professionalisering van top- en breedtesport. Sport staat in Nederland op hoog niveau. Daar zijn we trots op. We heroriënteren ons momenteel op onze sponsorportefeuille en kijken naar nieuwe mogelijkheden die dicht bij onze dienstverlening liggen. Op de korte termijn geven we eerst prioriteit aan een zorgvuldige invulling en afronding van de sponsoractiviteiten van NOC*NSF.”

maatschappelijke carrière naast sport

Via de samenwerking met NOC*NSF helpt Randstad topsporters om hun sportieve én maatschappelijke ambities waar te maken. Dat gebeurt onder meer via het programma Goud op de Werkvloer dat 20 jaar bestaat. Topsporters en coaches kunnen hier  terecht bij een adviseur met vragen over bijvoorbeeld studiekeuze, stage, loopbaan en bemiddeling naar de arbeidsmarkt. Voor topsporters die sport en studie wilden combineren werd de Randstad Topsport Academie opgericht.

professionalisering breedtesport

Daarnaast levert Randstad haar kennis en expertise op het gebied van HR aan de breedtesport om zo een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de sportbonden. Met het HR platform werkenindesport.nl dat Randstad samen met sociale partners in sport en NOC*NSF oprichtte, wil Randstad behoud voor de sector stimuleren en ontwikkelingen voor medewerkers in de sportsector vergroten.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF:
“Randstad is twintig jaar lang een trouwe partner van NOC*NSF geweest. Voor ons is Randstad vooral belangrijk geweest als samenwerkingspartner bij de opbouw van het huidige Topsportklimaat waar we nu met zijn allen de vruchten van plukken. Helaas komt er eind dit jaar aan dit partnership een einde. We betreuren deze beslissing maar danken Randstad zeer voor de jarenlange steun aan de sport.”

twintig jaar randstad en noc*nsf

  • 5600 keer topsporters geholpen via Goud op de Werkvloer
  • winnaar SponsorRing 2012 met campagne ‘Werken aan Sportieve Ambities’
  • 1998 - 2014 werving, selectie en begeleiding van crew Holland Heineken House voor negen Olympische Spelen
  • maandelijks 21.000 unieke bezoekers hr-platform werkenindesport.nl
  • advies, organisatie inrichting, recruitment en mobiliteit voor 45 sportbonden