DIEMEN, 4 augustus 2015 - Een stageplaats om van te dromen: stage lopen bij Williams Racing. Randstad Nederland zoekt monteurs (vanaf 18 jaar) voor deze mooie uitdaging. De stage begint met een week in de Williams Racing fabriek in Oxfordshire, Engeland. De winnaar draait van 17 tot en met 20 november mee op de verschillende afdelingen binnen de fabriek. In de tweede week schaduwt de kandidaat het raceteam bij de Grand Prix van Abu Dhabi van 24 tot en met 29 november. Inschrijven kan vanaf vandaag.

Randstad roept studenten op die een technische opleiding volgen - of reeds afgestudeerde monteurs met een MBO 3 of 4 diploma - om zich aan te melden via de website www.randstad.nl/williams. Aanmelden is mogelijk tot en met 13 september. Per provincie volgen daarna voorrondes van 28 september tot en met 18 oktober. Dinsdag 27 oktober  eindigt de selectieperiode op circuitpark Zandvoort met een finale tussen twaalf resterende kanshebbers. Zij strijden om pole position: de felbegeerde stageplek bij Williams Racing. Een topjury met onder andere Dennis en Ronald van der Laar beoordeelt de vaardigheid van deelnemers aan de hand van spannende tests.

beste monteur van neerland

Christiaan Smilde, Directeur Randstad Techniek: “Er is een groot tekort aan mensen die willen werken in techniek. Met name instroom van goede monteurs is van groot belang. Een stage bij Williams Racing prikkelt jongeren natuurlijk enorm. Voor ons een mooie manier om te laten zien dat werken in de techniek veel te bieden heeft, bijvoorbeeld toegang tot een state-of-the-art werkomgeving waarin innovatie ontzettend belangrijk is. Naast een onvergetelijke werkervaring, doet de stagiair waardevolle kennis op. In een hightech fabriek waar velen een kijkje in de keuken zouden willen nemen, leert hij of zij alles van race engineering; variërend van het testen van onderdelen, assemblage van de raceauto en het testen van prototypes.”

negen constructeurstitels

Randstad is sinds 2006 Official Partner van het Britse Formule 1 team. Williams Racing, actief sinds 1977, heeft zich snel weten op te werken tot één van de meest succesvolle Formule 1-teams ooit. Met het behalen van negen constructeurstitels (peildatum mei 2015) heeft het team een opmerkelijke prestatie geleverd.