DIEMEN, 3 april 2014 – Robert Scheenstra (37) is tijdens het jaarcongres Controlling in Nieuwegein uitgeroepen tot Controller of the Year. Robert Scheenstra is werkzaam bij Randstad als Senior Manager Financial Control & Business als rechterhand van de CFO. De Award wordt jaarlijks uitgereikt door Alex van Groningen, FM Magazine en Controllers Netwerk aan medewerkers die een voorbeeld zijn voor vakgenoten.

Om in aanmerking te komen voor de award moeten controllers aan een aantal criteria voldoen. Een deskundige jury beoordeelt bijvoorbeeld originaliteit, toekomstvisie en kijk op ontwikkelingen in het vakgebied. Vijftig controllers voldeden aan deze criteria en werden uitgenodigd zich te nomineren. Robert Scheenstra is uiteindelijk tot winnaar verkozen uit de laatste vijf genomineerden. De jury over Robert: “De winnaar is een bijzonder gedreven controller die binnen zijn organisatie echt het verschil maakt. Hij stuurt sterk op de inhoud en competenties van zijn teamleden. Ook gaat hij actief de dialoog aan met de business en richt hij zich op het effectief overbrengen van de boodschap. “

onafhankelijk adviseur

Zelf vindt Robert het vooral belangrijk om als controller onafhankelijk te acteren ongeacht de positie van de stakeholder en door bepalend te zijn in de besluitvorming. Een controller moet het verschil kunnen maken en aanzetten tot verandering. En het verschil maak je niet door je alleen te richten op de factor IQ, de inhoud, maar ook aandacht te hebben voor EQ. En dat is niet vanzelfsprekend voor een controller. Het winnen van de award ziet Robert als een inspiratie voor iedereen die op zijn afdeling werkt. “Ik ben trots op het winnen van de award, we doen dit met z’n allen en het is mooi om te zien hoe we die trots nu met z’n allen delen.”