DIEMEN, 11 januari 2016 – Studenten beginnen 2016 voortvarend. In de eerste week van januari werd gemiddeld 36,6% meer gesolliciteerd in vergelijking met weken in december. In januari vorig jaar bedroeg deze stijging ‘slechts’ 18,3%. Dat blijkt uit data van Randstad Student.

Opvallend is dat het banenaanbod in januari nagenoeg gelijk is aan dat van december. “Aan het aantal vacatures ligt het niet”, zegt Susanne Dams, directeur Randstad Student. “Overigens is dit een terugkerend patroon. Studenten solliciteren traditiegetrouw minder in december, dat vergroot kansen voor degenen die wel in actie komen rond de feestdagen. Studenten kunnen hun goede voornemens om werk te vinden dus beter vóór de start van het nieuwe jaar al in praktijk brengen.”

top vijf populairste studentenbanen (naar aantal sollicitaties):

  1. social media agent
  2. telefonisch adviseur en telefonisch salesmedewerker
  3. horecamedewerker
  4. promotor​
  5. administratief medewerker

sollicitaties stromen binnen

De recruiters van Randstad Student zetten de afgelopen periode alle zeilen bij op de werkvloer. De sollicitaties blijven binnenstromen. Dit effect is bij studenten sterker dan bij mensen die hun opleiding reeds hebben afgerond. Bij niet-studenten zien we dit jaar een toename in sollicitaties van 28,2%, tegenover een stijging van 32,4% vorig jaar.

Deze trend is elk jaar zichtbaar, zowel de dip in december als de piek in januari. Meer studenten komen dit jaar kennelijk vroeger in actie. Bekijk alle sollicitatietips van Randstad Student.