DIEMEN, 9 oktober 2014 - Leren programmeren is een belangrijke vaardigheid in het huidige, digitale bedrijfsleven. Kinderen maken laat, vaak pas tijdens de middelbare school, kennis met programmeren. Dit terwijl er in Europa behoefte is aan minimaal één miljoen werknemers en ondernemers met excellente digitale vaardigheden. Reden voor Randstad om de landelijke Codeweek te ondersteunen en basisschoolleerlingen te laten kennismaken met programmeren. Codeweek trapt morgen af in Nemo Amsterdam. Op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen gaan 38 kinderen van groep 8 van basisschool De Octopus in Diemen oefenen met het leren programmeren.

Doel van de Codeweek, die morgen door eurocommissaris Kroes wordt geopend, is om zoveel mogelijk kinderen, jongeren, ouders en docenten kennis te laten maken met programmeren, hét lezen en schrijven van de toekomst.

programmeurs van de toekomst

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland onderstreept het belang van het jong laten kennis maken met digitale vaardigheden. “We leven in een steeds verder digitaliserende wereld. Kinderen van nu groeien op met computers, smartphones en tablets en zijn daar al jong handig in. We moeten daar gebruik van maken en ze ook op jonge leeftijd al leren wat ze nog meer kunnen met computers en hoe ze daar later ook hun beroep van kunnen maken. Als we daar nu in investeren, zorgen we voor voldoende specialisten voor de toekomst om die grote vraag naar digitale vaardigheden in de arbeidsmarkt op te kunnen vangen.”

over codeweek

Op vrijdag 10 oktober om 10:00 uur vindt de landelijke aftrap van Codeweek 2014 plaats in Science Center NEMO in Amsterdam. Op het hoofdkantoor van Randstad zullen 38  basisschoolleerlingen een dag lang kennis maken met programmeren.

Neelie Kroes sluit de Codeweek in Studio 3 op het Mediapark symbolisch af. De eurocommissaris (Digitale Agenda) geeft op vrijdag 17 oktober om 16:00 uur op symbolische wijze het startschot voor de Hackathon. Tijdens de Hackathon worden 100 ambitieuze jongeren vanaf 14 jaar uitgedaagd om in 24 uur vernieuwende apps, websites en andere digitale tools te maken rond het thema “Teaching Friends How to Code”. De Hackathon duurt tot zaterdag 18 oktober 17:00 uur.