DIEMEN, 12 september 2013 – Twee weken op weg in het programma ‘Jeugd op Zoek’ staat de teller op 4114 jongeren die aan werk zijn geholpen. In de eerste week wist Randstad al een mooie tussenstand van 2323 jongeren te melden. Vacatures worden aangeboden op verschillende niveaus, zowel LBO, MBO als HBO, en in diverse branches zoals industrie, zakelijke dienstverlening, logistiek en horeca.

De vacatures lopen uiteen in functiecategorie en opleidingsniveau, zo is er veel werk voor jongeren als machinebediende, productiemedewerker of callcentermedewerker maar ook bankadviseurs zijn geworven onder de jongeren. Het grootste percentage van de jongeren is 31-40 uur per week aan het werk. Ten op zichte van de eerste week is het percentage banen van 31-40 uur gestegen van 29 naar 51%.

werkgevers omarmen initiatief

“Na twee weken volop activiteiten in het Jeugd op Zoek programma blijft het aantal jongeren dat we kunnen helpen oplopen”, aldus Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt Randstad Nederland. “Werkgevers bellen ons zelf op om vacatures aan te melden. Zij geven aan graag jongeren op weg te helpen. We merken dit enthousiasme ook bij onze bezoeken aan werkgevers met de Jeugd op Zoek bus die door Nederland rijdt. Kandidaten gaan direct in gesprek met werkgevers en daarmee boeken we resultaten.”

minister asscher in de jeugd op zoek bus

Gisteren nam minister Asscher ook deel aan de Jeugd op Zoek tour en bezocht samen met de kandidaten werkgevers als de Belastingdienst waar kandidaten konden solliciteren als administratief medewerker. Mirjam Sterk, Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid bezocht ook Albron waar werkzoekende jongeren direct konden solliciteren op vacatures in de catering. Tijdens de tour kregen zij ook een presentatietraining. Einde van de dag bezocht het gezelschap een werkgeversbijeenkomst, Samen werk maken van werk, in Harderwijk. Werkgevers als het Dolfinarium, AWL en Schuuring gingen in gesprek met kandidaten. De Techniek Academie in Harderwijk werd bezocht om jongeren kennis te laten maken met de vele mogelijkheden die het vakgebied techniek biedt.