medewerkers hypotheken vacatures

Een medewerker hypotheken helpt mensen die een huis willen kopen met hun hypotheekaanvraag. Je maakt dossiers compleet waar onder andere achtergrondinformatie in staat van je klanten. Denk dan aan hun financiële situatie en toekomstplannen. Een hypotheekadviseur adviseert vervolgens mensen over welke hypotheek het beste bij hen past.

wat doet een medewerker hypotheken?

Als medewerker hypotheken ben je verantwoordelijk voor:

 • kijken of de aangeleverde informatie van aanvragers klopt

 • gesprekken voeren met aanvragers

 • vragen van klanten beantwoorden

 • hypotheekadviseur helpen bij aanvragen

Wil je weten wat je gaat verdienen als medewerker hypotheken? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Heb je het gevoel dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging? En vind je andere functies ook interessant om uit te voeren? Denk dan eens aan:

 • hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur helpt bij de aanvraag van hypotheken. Ga je deze rol vervullen? Dan kijk je naar de financiële situatie van je klanten, bespreek je hun toekomstplannen en bekijk je vervolgens hoe hoog hun hypotheek mag zijn. Bovendien bespreek je de termijn en planning om de hypotheek af te lossen

 • financieel adviseur

Als financieel adviseur geef je ook advies aan klanten. Je werkt vaak bij een bank en bespreekt welke hypotheken, verzekeringen en beleggingen het beste geschikt zijn voor je klanten

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

De werkzaamheden van een medewerker hypotheken komen vaak ook terug in andere functies. Mocht je dus een soortgelijke functie willen en van daaruit willen doorgroeien, denk dan aan functies zoals:

Als vertegenwoordiger verkoop je producten en diensten aan mensen. Dit doe je door mensen te adviseren en in te spelen op hun behoeften. Als vertegenwoordiger ben je veel op pad en stap je makkelijk af op potentiële nieuwe klanten

Targets halen is voor jou een makkie! Als commercieel medewerker adviseer je mensen over producten en diensten die je bedrijf verkoopt. In deze rol heb je de keuze uit de binnendienst of buitendienst. Werk je in de binnendienst? Dan zit je meestal op kantoor te bellen en te mailen met klanten. Ga je aan de slag in de buitendienst, dan ben je veel op pad naar klanten

Als recruiter werk je vooral voor bedrijven en werf en selecteer je de beste kandidaten voor openstaande vacatures. Je leert je kandidaten kennen, weet wat zij zoeken en gaat vervolgens op zoek naar de perfecte baan die bij hen past

Met jouw kennis en vaardigheden help je mensen hun droomhuis te kopen. Alle aanvraagdocumenten die je onder je neus krijgt, controleer je op volledigheid zodat mensen snel en efficiënt worden geholpen. Wat kan je verwachten als je gaat werken als medewerker hypotheken? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als medewerker hypotheken

 • controleren en compleet maken van documenten

Voordat mensen een hypotheek krijgen, moeten er verschillende documenten nagekeken worden. Alle informatie waarop een hypotheek is gebaseerd moet natuurlijk correct en compleet zijn. Denk aan documenten als verkoopovereenkomsten, verzekeringsformulieren en belastingaangiften

 • gesprekken voeren met aanvragers

Jij doet vooronderzoek bij de aanvragers en bespreekt onder andere hun financiële situatie. Bovendien informeer je klanten over de goed- of afkeuring van hun aanvraag en beantwoord hun vragen via de telefoon, mail of persoonlijk

 • overzicht houden

Als medewerker hypotheken ben je niet natuurlijk niet met maar één aanvraag tegelijk bezig. Mensen blijven huizen kopen en blijven hypotheken aanvragen. Aan jou de taak om alles lekker overzichtelijk te houden. Zo heb je alle dossiers mooi georganiseerd en pak je de juiste er makkelijk bij!

wie zijn je collega’s?

Ga je werken bij een hypotheekverstrekker dan werk je vooral zelfstandig en help je een hypotheekadviseur. Vaak zitten er meerdere medewerkers hypotheken op dezelfde afdeling die natuurlijk hetzelfde werk als jou uitvoeren. 

Naast hypotheekadviseurs heb je ook hypotheekacceptanten. Dit zijn collega’s die de uiteindelijke beoordelingen doen van aanvragen en deze goed- of afkeuren. 

Het is natuurlijk ook een optie om bij een bank te werken waar je dagelijks met veel verschillende collega’s te maken hebt. Denk dan aan de adviseurs bank, administratief medewerkers bank, commercieel medewerkers bank en telefonisch klantcontactmedewerkers bank.

werkdag van een medewerker hypotheken

In onze videoreeks 100 dagen, 100 banen gaat Lonneke op pad en probeert ze allerlei banen uit. Zo heb je ook andere functies waarin de adviserende rol van medewerker hypotheken terugkomt. Een voorbeeld van zo’n functie is de bankadviseur. Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als bankadviseur? Lonneke zocht het voor je uit!

Bankadviseur

je werkplek op kantoor

Als je aan de slag gaat als medewerker hypotheken, dan is de kans groot dat je bij een bank komt te werken. Een nette kledingstijl waarbij je er representatief uitziet, is vaak aan te raden als je hier gaat werken.

Dagelijks komen er allerlei klanten over de vloer om hun geldzaken te regelen. Sommigen van hen help je met hun hypotheekaanvraag. Dit kan bij je op kantoor in persoon, maar ook telefonisch en per mail. 

leuke bedrijven om te werken als medewerker hypotheken

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • er worden veel hypotheken verstrekt bij Nederlandse banken als de ABN AMRO, ING en de Rabobank. Word je een van hun medewerkers die klanten helpt bij hun hypotheekaanvragen?

 • ga werken bij het internationale Aegon waar hypotheken, verzekeringen en pensioenen worden verstrekt! 

de werktijden van een medewerker hypotheken

Als je van regelmaat houdt, dan ben je helemaal op je plek als medewerker hypotheken. Je werkt namelijk alleen overdag op werkdagen. De weekenden heb je helemaal voor jezelf en zijn er om lekker te ontspannen. 

Je maakt bovendien zelf de keuze hoeveel uur je per week gaat werken. Er zijn genoeg vacatures voor fulltimers, parttimers en flexwerkers. Er zit dus altijd een vacature bij die bij je past!

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Is je interesse gewekt? En heb je zin om mensen aan een eigen dak boven hun hoofd te helpen? Dan kan je al snel aan de slag! Je hebt namelijk geen specifieke opleiding nodig om als medewerker hypotheken te werken. 

Wel wordt er vaak naar een mbo-diploma gevraagd en moet je bereid zijn om nog wat studie-uren te investeren om enkele wft-diploma's te halen. Denk dan aan de wft-basis en hypothecair krediet. 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Je komt dagelijks met veel mensen in contact die vol enthousiasme het gesprek met je aangaan om de beste hypotheek te krijgen. Het is hierbij belangrijk dat je sociale vaardigheden sterk zijn en je dus goed overweg kan met iedereen. Verder ben je ook:

 • zelfstandig

Tuurlijk heb je collega’s die hetzelfde werk doen als jij, maar uiteindelijk voer je zelfstandig gesprekken met klanten en help je hen bij hun aanvragen. Deze competentie komt dus zeker goed van pas!

 • leergierig

Een specifieke opleiding is niet vereist, wel verwachten werkgevers dat je leergierig bent. Je vindt het heel leuk om jezelf te ontwikkelen en door te leren. Vaak krijg je wft-opleidingen aangeboden door je werkgever. Deze moet je succesvol afronden om aan de slag te gaan als medewerker hypotheken

 • secuur

Het is belangrijk dat je secuur te werk gaat en de juiste informatie in de juiste dossiers zet. Hierdoor krijgen je klanten de juiste hypotheek verstrekt

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als medewerker hypotheken via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over medewerkers hypotheken

 • wat doet een medewerker hypotheken?

  Een medewerker hypotheken bekijkt of aangeleverde informatie van hypotheekaanvragen klopt, voert gesprekken met aanvragers en ondersteunt de hypotheekadviseur. Nieuwsgierig naar deze baan? Bekijk hier meer informatie.

 • wat verdien je gemiddeld als medewerker hypotheken?

  Gemiddeld verdien je als fulltime medewerker hypotheken zo’n 2.423 euro bruto per maand. Per jaar is dat ongeveer 31.402 euro bruto. Ga je aan de slag als flexwerker? Dan verdien je gemiddeld 13,99 euro bruto per uur. Op zoek naar meer informatie? Lees alles hier.

 • heb je een opleiding nodig voor een baan als medewerker hypotheken?

  Een specifieke opleiding tot medewerker hypotheken bestaat niet. Het is dus fijn om te weten dat je met andere mbo-opleidingen ook deze functie kan uitvoeren. Wel moet je een aantal wft-diploma’s halen om dit werk te mogen doen. Gelukkig helpt Randstad je hiermee! Meer weten over deze functie? Bekijk het functieprofiel hier.

 • hoe moet ik solliciteren op een medewerker hypotheken vacature?

  Solliciteren als medewerker hypotheken is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!