telemarketeers vacatures

Pas je zoekopdracht aan om meer resultaten te zien. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het verwijderen van één of meerdere filters.
 • Pas de functietitel aan en controleer op spelfouten.
 • Het aanvinken van meerdere vakgebieden.
 • Zocht je op postcode? Controleer dan of je een volledige postcode hebt gebruikt, bijvoorbeeld 1234 AA.

Een telemarketeer is iemand die telefonisch producten of diensten verkoopt. Als telemarketeer bel je klanten persoonlijk op om een product te verkopen. Je werkt als telemarketeer vaak voor een telemarketingbureau en verkoopt producten van meerdere andere bedrijven.

Een telemarketeer is kortweg een commercieel medewerker die zich heeft gespecialiseerd in telemarketing.

wat doet een telemarketeer?

Als telemarketeer ben je verantwoordelijk voor het opbellen van klanten en voor de verkoop van jullie product. Verder ben je als telemarketeer de hele dag bezig met netwerken. Je bouwt nieuwe klantrelaties op én zorgt dat bestaande klanten ook klant blijven. Zo heb je een belangrijke commerciële taak in een organisatie!

Wil je weten wat je verdient als fulltime telemarketeer? Bekijk het in onze eigen salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde loon van flexmedewerkers die als telemarketeer via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Werk je als telemarketeer? Dan ben je al een commercieel medewerker met een specialisatie in telemarketing. Natuurlijk kan je als commercieel medewerker binnendienst nog veel meer dingen leren. Denk bijvoorbeeld aan het uitdenken van campagnes. Of groei door tot teamleider en stuur een heel telemarketingteam aan! 

Verder kan je uiteraard ook altijd de overstap maken naar een andere functie in de commerciële sector. Denk bijvoorbeeld aan deze opties: 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Producten of diensten verkopen via de telefoon, dat kan je op een heleboel verschillende manieren doen. Jij weet als echte telemarketeer natuurlijk precies hoe je de klant het beste helpt tot het aankopen van jouw product. Op één van deze manieren bijvoorbeeld: 

 • leadgeneratie: bij leadgeneratie doe je je best om potentiële klanten te vinden en hun belangstelling te wekken voor jullie producten of diensten. Je zet dus vast een stapje voor je echt tot de verkoop overgaat. Zo maak je de klant warm voor jullie product!

 • cold calling: iemand bellen die je nog nooit eerder hebt gesproken? Laat dat maar aan jou over. Bij cold calling probeer je een product te verkopen aan een potentiële klant die helemaal nieuw is voor jullie bedrijf. Je hebt er dus wel stalen zenuwen voor nodig...

 • teleprospectie: echt het verschil maken? Dat doe je met teleprospectie! Hierbij ga je op zoek naar nieuwe doelgroepen voor jullie product of dienst. Het verschil met de andere vormen van telemarketing is dat je bij teleprospectie geen vast script gebruikt. Hierdoor kan je veel meer je eigen gang gaan. En door je gesprekspartner het gesprek te laten leiden krijg je veel informatie over je doelgroep. Daar wordt je werk lekker afwisselend van! 

Als telemarketeer komen je werkzaamheden trouwens ook veel overeen met die van andere commercieel medewerkers in het bedrijf. Wat precies de verschillen zijn tussen de werkzaamheden van een commercieel medewerker, een callcentermedewerker en een telemarketeer is bij iedere organisatie anders. Check dus altijd even goed de functieomschrijving als je solliciteert op een vacature als telemarketeer.

De beller is sneller! Als telemarketeer ben jij dé schakel tussen het bedrijf en de klant. Jij zet iedere dag weer alles op alles om zoveel mogelijk telefonisch te verkopen. Wat kan je allemaal verwachten als je gaat werken als telemarketeer? Lees hier alles over je taken, bekijk wie je collega’s zijn én lees wat je werktijden zijn als je aan de slag gaat als telemarketeer:

dit is je takenpakket als telemarketeer

Je doel elke werkdag? Jullie product verkopen! En daarvoor praat je heel wat af: je belangrijkste taak is namelijk om klanten op te bellen. Je belt (potentiële) klanten op, legt alles uit over de producten of diensten van het bedrijf waar je voor werkt en probeert zoveel mogelijk te verkopen. Dit doe je allemaal als telemarketeer:

 • telefoontjes plegen

de hele dag aan de telefoon hangen? Laat dat maar aan jou over! Als telemarketeer bel je de hele dag door klanten op om jullie product of dienst te verkopen

 • goede uitleg geven

als telemarketeer probeer je niet alleen het product te verkopen. Jij weet er meer vanaf dan iedereen, dus je geeft graag uitleg als een potentiële klant vragen heeft. Het is aan jou om alle informatie in begrijpelijke taal door te geven aan degene met wie je aan de telefoon bent 

 • verkopen

hoeveel voicemailbandjes je ook te horen krijgt, jij blijft bij je doel: het product verkopen! Op een heldere en enthousiaste manier de koop sluiten, daar draait het allemaal om. En je legt de klanten daarna natuurlijk ook uit wat ze vervolgens kunnen verwachten en hoe het verder gaat. Zo sluit je ieder gesprek op een fijne manier af

wie zijn je collega’s?

Als telemarketeer zet je je elke dag in voor de marketing van een bedrijf of organisatie. En dat doe je natuurlijk niet alleen, in het callcenter werk je samen met een heleboel andere collega’s. Je spart iedere dag met andere telemarketeers en je werkt ook samen met commercieel medewerkers die meer algemene taken uitvoeren. 

In het callcenter waar je werkt, zijn vaak ook de klantenservicemedewerkers aanwezig om met klanten te bellen. En ook de accountadviseur binnendienst, de accountmanager, de verkoopmedewerker binnendienst en de verkoopadviseur kom je regelmatig tegen tijdens je werk. Of het nou gaat om het uitwisselen van jullie commerciële kennis of om een gezellig praatje bij de koffieautomaat, je kan altijd op je collega’s rekenen.

je werkplek in het callcenter

Als telemarketeer kruip je iedere dag weer achter je bureau in het callcenter: een groot kantoorgebouw met allemaal collega’s die ook aan het bellen zijn. Met je headset op heb je beide handen vrij om vliegensvlug alle informatie voor de klant op te zoeken. Tijd is geld, dus je hele werkplek is erop ingericht om zo snel mogelijk te kunnen werken. Van een comfortabele bureaustoel tot een dubbel scherm, aan alles is gedacht. 

Telemarketingbedrijven zitten vaak in de grote steden. Woon je in een stad of daar vlakbij? Dan is de kans groot dat je op de fiets naar je werk kan. Werken als telemarketeer kan je trouwens ook vaak vanuit huis doen. Goed voor je werk-privébalans!

de werktijden van een telemarketeer

Als telemarketeer houd je rekening met wanneer mensen het beste bereikbaar zijn. Je werkt tijdens kantoortijden, maar wel vaak met een uitloop tot het begin van de avond. Dan zijn de meeste potentiële klanten namelijk klaar met werken en hebben ze tijd om de telefoon op te nemen. 

Wanneer je precies moet werken verschilt per bedrijf. Doordeweeks of in het weekend? Dat is helemaal aan jou! Parttime of als bijbaantje naast je studie in de telemarketing werken is trouwens ook een optie. Het is namelijk flexibel werk dat je makkelijk kan combineren. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Telemarketeer worden? Met wat ervaring kom je al een heel eind: meestal heb je geen specifieke opleiding nodig om aan de slag te gaan als telemarketeer. Wel vragen werkgevers vaak om mbo werk- en denkniveau.. 

Het vak zelf leer je terwijl je het doet! Toch wat meer houvast nodig? Dat snappen we natuurlijk. Kijk daarom ook eens naar onze callcentertraining. Tijdens deze opleiding word je in drie weken klaargestoomd tot echte callcentertopper. Daarna heb je de belangrijkste vaardigheden vast onder de knie en kan je meteen aan de slag in een callcenter. Of volg de training Adviserend verkopen via GoodHabitz! Zo leer je niet alleen een mooi product te verkopen, maar beteken je ook nog eens écht iets voor de klant. 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Aan de slag als telemarketeer? Dan is je belangrijkste kwaliteit dat je een vlotte babbel hebt. De eerste seconden zijn namelijk het belangrijkst tijdens een telefoongesprek met een potentiële klant! Gaat het hier mis, dan haakt de klant misschien wel direct af. Jij weet meteen de aandacht te pakken én vast te houden. Zo regel jij de beste klantgesprekken én verkoop je het product uiteindelijk! 

En deze eigenschappen zijn ook handig om te hebben als telemarketeer: 

 • klantgerichtheid: als telemarketeer probeer je iets te verkopen, en daarbij  verlies je de klant nooit uit het oog. Die staat immers altijd op één! Daarom pas je altijd de juiste gesprekstechnieken toe, zodat het gesprek precies aansluit bij de klant. Door jouw persoonlijke aanpak sleep je al die verkopen zo binnen! Nog even oefenen met je gesprekstechnieken? Volg dan de training Gesprekstechnieken van GoodHabitz 

 • goed kunnen adviseren: een goede verkoper verkoopt iets dat écht bij de klant past. Als telemarketeer heb je daarom, naast een verkopende, ook een belangrijke adviserende functie. Met de salestraining Adviserend verkopen van GoodHabitz werk je aan deze competentie. Zo geef jij straks het beste advies van iedereen

 • sociale vaardigheden: ben jij het liefst de hele dag aan het kletsen en voel je goed aan wat andere mensen denken? Dan heb je alvast de juiste sociale vaardigheden in huis om telemarketeer te kunnen worden. Het is namelijk heel belangrijk om sociaal te zijn als je aan de slag gaat met deze baan! 

 • doorzettingsvermogen: hoe vaak je ook iemands voicemail te horen krijgt, jij bent niet te stoppen! Je belt gewoon vol goede moed de volgende op je lijst. En natuurlijk ben je dan even gemotiveerd en enthousiast als bij de eerste klant die je belde, want jij bent een echte doorzetter!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als telemarketeer via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over telemarketeers

 • wat doet een telemarketeer?

  Een telemarketeer is verantwoordelijk voor het opbellen van klanten en voor de verkoop van een product of dienst via de telefoon. Verder ben je als telemarketeer veel bezig met netwerken, nieuwe klantrelaties opbouwen en bestaande klantrelaties onderhouden. Meer weten over de functie als telemarketeer? Lees er alles over op deze pagina! 

 • wat verdien je gemiddeld als telemarketeer?

  Als fulltime telemarketeer verdien je gemiddeld 1.847 euro bruto per maand. Heb je liever een korte klus waarbij je per uur wordt betaald? Dan verdien je via Randstad als telemarketeer iets meer dan 10 euro per uur. Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als telemarketeer? Vul dan onze salarischecker even in en ontdek wat je waard bent! En lees je alvast in over het werk als telemarketeer: je vindt er alles over op deze pagina.

 • heb je ervaring nodig voor een baan als telemarketeer?

  Als je wilt reageren op een functie als telemarketeer is het meestal wel handig als je al wat ervaring hebt in de telemarketing. Heb je die nog niet? Geen probleem! Die ervaring kan je ook snel opdoen met een korte training via Randstad! Meer weten over werken in de telemarketing? Bekijk dan snel deze pagina.

 • waarom is het leuk om te werken als telemarketeer?

  Werken als telemarketeer is zo leuk omdat je iedere dag in contact komt met heel veel verschillende mensen. Ben je sociaal ingesteld en hou je ervan om lekker aan de telefoon te hangen? Lees dan hier snel meer over de functie van een telemarketeer!

 • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als telemarketeer?

  Voor de meeste functies als telemarketeer heb je alleen de juiste competenties nodig. Daarnaast wordt vaak mbo- werk- en denkniveau van je gevraagd. Zit dat bij jou wel goed? Check dan snel deze pagina om te lezen wat je allemaal gaat doen als telemarketeer!

 • hoe moet ik solliciteren op een telemarketeer vacature?

  Solliciteren als telemarketeer is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een telemarketeer baan?

  Als telemarketeer werk je vooral aan de sociale vaardigheden, je klantgerichtheid en je doorzettingsvermogen. Meer weten over wat werken als telemarketeer precies inhoudt? Je leest het hier!

 • hoe lang duurt een opleiding tot telemarketeer?

  Om telemarketeer te worden heb je geen specifieke opleiding nodig. Toch graag wat ervaring opdoen voor je aan de slag gaat in de telemarketing? Lees hier welke training je dan kan volgen!