promotiemedewerkers vacatures

Sales consultant, Soly NL B2C B.V.

 • Assen
 • € 3.000 - 3.800 per maand
 • vast dienstverband
 • 24 - 36 uur, 3 - 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO
 • Soly NL B2C B.V.

Deze organisatie is innovatief en groeiende en ze staan op het punt om een breed scala aan nieuwe producten op de markt te brengen, waaronderhun eigen "smart home energy management system", laadpalen, thuisbatterijen en hun eigen zonnepanelen. Up-selling is voor jou dus niet onbekend.Als Sales Consultant/ medewerker krijg je de volledige verantwoordelijkheid voor jouw klanten ...

bekijk vacature

Sales Consultant

 • SPIJKENISSE
 • € 2.500 - 3.500 per maand
 • 36 - 40 uur, 5 dagen p.w.
 • MBO, HAVO, VWO

Lijkt jou het fantastisch om nieuwe leads te genereren, overeenkomsten te sluiten en relaties op te bouwen / te onderhouden? Dan is dit wellicht een mooie uitdaging voor jou.Voor een bedrijf in Spijkenisse zijn we per direct op zoek naar een sales consultant. Breng jij al wat ervaring met je mee of zit je nu op de binnendienst en wil je bijvoorbeeld naar buiten? Neem dan direct contact ...

bekijk vacature

Een promotiemedewerker is iemand die producten of diensten promoot. Je gaat voor het promotiewerk samen met je team de straat op om reclame te maken voor een bepaald merk. Dat doe je door voorbijgangers aan te spreken en alles uit te leggen over het product. Zo zorg je dat iedereen enthousiast wordt over het merk waarvoor je werkt. Je speelt dus een hele belangrijke rol in de verkoop van jullie product!

wat doet een promotiemedewerker?

Als promotiemedewerker ben je verantwoordelijk voor:

 • mensen aanspreken 

 • uitleg geven over het product dat je verkoopt

 • vragen van voorbijgangers beantwoorden

 • proefverpakkingen of samples uitdelen

 • winkeldemonstraties geven 

Wil je weten wat je gaat verdienen als promotiemedewerker? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Als promotiemedewerker krijg je meestal een reiskostenvergoeding van je opdrachtgever. Je werkt namelijk niet op een vaste locatie, maar gaat door heel Nederland aan de slag. Dat betekent dat je vaak wat verder naar je werk moet reizen. Gelukkig hoef je de kosten dus niet zelf te betalen!

Veel promotiemedewerkers beginnen in hun studententijd met een bijbaan in de sales. Ben je een verkoper in hart en nieren? Dan kan je natuurlijk ook doorgroeien, bijvoorbeeld tot één van deze functies:

 • combineer je verkooptalent met het beste advies bij een baan als verkoopadviseur! Je gaat dan aan de slag bij bijvoorbeeld een autoverkoper of luxe kledingwinkel

 • wil je behalve je verkooptalent ook je leiderschapsvaardigheden ontwikkelen? Dan kan je als promotiemedewerker uiteindelijk doorgroeien tot sales manager. Je geeft dan leiding aan een team vol verkooptoppers en zorgt dat al jullie targets netjes gehaald worden

 • wil je blijven verkopen, maar dan liever vanachter een bureau? Dan kan je ook doorgroeien naar een baan als commercieel medewerker. Je ondersteunt dan de promotiemedewerkers in de buitendienst, maar verkoopt via de telefoon ook zelf aan klanten

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Als promotiemedewerker draag je je steentje bij aan de sales van een bedrijf of organisatie. Op welke manier je dat doet, verschilt per vacature. Er zijn dus meerdere soorten promotiebanen: 

 • sales promotor: als sales promotor werk je in een winkel of op een beurs om winkelend publiek enthousiast te maken voor je product. Met je vlotte babbel zorg je dat de verkoopcijfers door het dak gaan!

 • fondsenwerver: ga je aan de slag als promotiemedewerker die donateurs werft voor een goed doel? Dan doe je het werk van een fondsenwerver: leuk werk waarbij je meteen je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Als fondsenwerver werk je meestal op straat op plekken waar veel mensen langskomen. Zo laat je zo veel mogelijk mensen kennismaken met je opdrachtgever!

 • verkoper: lekker knallen en producten verkopen aan voorbijgangers op straat, dat doe je als verkoper in de buitendienst! Jij weet precies uit te leggen waarom je nieuwe klant dat abonnement moet afsluiten. Zo breid je het klantenbestand van je opdrachtgever snel uit

Bij het werk als promotiemedewerker is één ding belangrijk: dat jij de klant overtuigt om een product of dienst aan te schaffen! Je werkt op de leukste plekken en gooit iedere dag weer je charmes in de strijd om mensen ervan te overtuigen tot aankoop over te gaan. Wat kan je verwachten als je gaat werken als promotiemedewerker? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als promotiemedewerker

 • je goed voorbereiden

Om een goede deal te sluiten, moet je natuurlijk wel weten wie je voor je hebt. Daarom is het belangrijk dat je je altijd eerst inleeft in de klant met wie je te maken krijgt. Promoot je vandaag een nieuw soort frisdrank? Dan heb je een andere doelgroep dan wanneer je reclame maakt voor een luiermerk. Jij denkt van tevoren na over wat je die dag verkoopt en presenteert jezelf op een passende manier aan de voorbijgangers

 • uitleg geven

Als promotiemedewerker is het belangrijk dat je alles weet van het product dat je die dag verkoopt. Van het aantal calorieën in die nieuwe snack tot het materiaal waarvan een nieuwe kledinglijn gemaakt is: jij weet het antwoord op alle vragen. Je leest je van tevoren goed in en deelt je kennis tijdens het gesprek 

 • verkoopgesprekken voeren

Je belangrijkste taak als promotiemedewerker is natuurlijk: het product verkopen! Zijn je klanten enthousiast en willen ze tot aankoop overgaan? Dan zorg jij dat ze op de hoogte zijn van alle voorwaarden. En zo sluit je uiteindelijk de deal

 • de deal sluiten 

Weet je de klant te overtuigen? Gefeliciteerd, dan is het tijd om de koop te sluiten! Jij zorgt dat de klant op de hoogte is van alle kleine lettertjes en dat het contract netjes ondertekend wordt. En je stuurt alle belangrijke informatie nog even na, zodat er geen onduidelijkheden zijn 

wie zijn je collega’s?

Je werkt natuurlijk niet in je eentje in de sales: als promotiemedewerker werk je altijd samen met een heleboel collega’s. In je team met andere promotiemedewerkers is het hartstikke gezellig. 

Deel je samples uit of geef je productdemonstraties in een winkel? Dan schakel je ook met de verkoopmedewerkers die daar aan het werk zijn. Je krijgt dus iedere dag weer met andere mensen te maken. Dat maakt het echt een sociale functie!

je werkplek: werken door het hele land!

Een supermarkt, het stationsplein in een grote stad of een drukke winkelstraat: je werkplek is iedere keer anders. Je gaat vaak door het hele land aan de slag. Zo breng je variatie aan in je werk en wordt het nooit saai.  

leuke bedrijven om te werken als promotiemedewerker

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • word promotiemedewerker bij Budget Thuis en help mensen aan een goedkoop én goed energieabonnement! 

de werktijden van een promotiemedewerker

Als promotiemedewerker is geen dag hetzelfde. En je werktijden kunnen dus ook verschillen! 

Je werkt als promotiemedewerker meestal wel overdag, eventueel met een uitloop tot in de avond. Je hoeft je dus niet druk te maken om diensten in de nacht of in de vroege ochtend. 

Als promotiemedewerker in een winkel heb je natuurlijk ook te maken met de openingstijden. Dat betekent dat je ook wel eens tijdens de koopavond of in het weekend werkt. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om promotiemedewerker te worden heb je geen specifieke opleiding nodig. Dat maakt het ook een ideale bijbaan om naast je studie te doen. Vaak krijg je wel een salestraining aangeboden van het bedrijf waarvoor je aan de slag gaat. Fijn, want zo weet je zeker dat je goede verkoopcijfers kan draaien!

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

De belangrijkste eigenschap van een goede promotiemedewerker? Verkoopgerichtheid natuurlijk! Als promotiemedewerker heb jij een hart voor sales. Je gelooft in het product en dus doe je er alles aan om het aan de klant te verkopen. Bij ieder gesprek dat je voert, houd je dan ook je doel in je achterhoofd: de koop sluiten! 

Verder heb je deze eigenschappen ook nodig als je aan de slag wilt als promotiemedewerker: 

 • doorzettingsvermogen: als promotiemedewerker werk je op plekken waar veel mensen langskomen. Vaak hebben voorbijgangers haast en hebben ze geen zin om in gesprek te gaan. Voor jou geen probleem: jij zit vol doorzettingsvermogen en bent bij de honderdste poging nog nét zo enthousiast als bij de eerste keer

 • sociale vaardigheden: je werkt in de sales de hele dag met mensen. Het is dus heel belangrijk dat je klantgericht bent en wel van een babbeltje houdt. Je hebt een open houding, stapt makkelijk op mensen af en geniet ervan om met veel verschillende mensen contact te hebben. En van jouw vriendelijke glimlach wordt iedere klant blij! Wil je je klantgerichtheid nog wat aanscherpen? Volg dan de masterclass Klantgerichtheid van GoodHabitz!

 • commerciële vaardigheden: nog belangrijker dan hoe sociaal je bent: dat je goed bent in verkopen! Je legt moeiteloos de voordelen van het product uit aan de klant. Heb je het product zelf ook gebruikt? Dan deel je ook je persoonlijke ervaring. Zo vertrouwt de klant je eerder en ga je snel tot de verkoop over. Je klanten de beste deal bieden leer je ook in de training Adviserend verkopen van GoodHabitz. Zo zorg je dat iedere voorbijganger met een goed gevoel weer verder loopt!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad  is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als promotiemedewerker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over promotiemedewerkers

 • wat doet een promotiemedewerker?

  Een promotiemedewerker verkoopt een product of dienst door voorbijgangers aan te spreken, uitleg te geven over het product, vragen te beantwoorden, samples uit te delen, winkeldemonstraties te geven en uiteindelijk de deal te sluiten. Meer weten over wat je precies gaat doen als promotiemedewerker? Lees er alles over op deze pagina!

 • wat verdien je gemiddeld als promotiemedewerker?

  Als fulltime promotiemedewerker verdien je gemiddeld 1.690 euro bruto per maand. Als je veel weet te verkopen komen daar vaak nog extra bonussen bovenop. Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als promotiemedewerker? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent! 

 • ervaring nodig voor promotiemedewerker?

  Om promotiemedewerker te worden heb je geen saleservaring nodig. Je leert het vak tijdens je werk, en vaak krijg je ook nog een salestraining van je opdrachtgever voordat je aan de slag gaat. Meer weten over het werk van een promotiemedewerker? Check deze pagina!

 • is werken als promotiemedewerker moeilijk?

  Werken als promotiemedewerker kan moeilijk zijn, omdat je veel doorzettingsvermogen nodig hebt om steeds weer je producten te verkopen. Heb je een vlotte babbel en een hart voor sales? Dan is het werk als promotiemedewerker voor jou waarschijnlijk makkelijk te doen! Lees hier alles over de functie van promotiemedewerker en check meteen de vacatures.

 • waarom is het leuk om te werken als promotiemedewerker?

  Werken als promotiemedewerker is leuk omdat je het meestal samen doet met een groep collega’s! En daarnaast is promotiewerk heel leuk als je blij wordt van een supersociaal beroep. Lees hier alles over werken als promotiemedewerker!

 • hoe moet ik solliciteren op een promotiemedewerker vacature?

  Solliciteren als promotiemedewerker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een promotiemedewerker baan?

  Met een baan als promotiemedewerker werk je aan je sociale vaardigheden, je commerciële vaardigheden, je doorzettingsvermogen en je klantgerichtheid. Meer weten over het werk van een promotiemedewerker? Lees er alles over op deze pagina!