Ploegleider, Laura Metaal

 • Maastricht
 • € 3.200 - 3.800 per maand
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • MBO
 • Laura Metaal

Voor Laura Metaal in Maastricht zijn we op zoek naar een ploegleider. Je stuurt jouw ploeg aan, maar werkt ook zelf mee. Het betreft een fulltime functie in 3 ploegen. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en zit tussen de € 3200 en € 3800 bruto per maand inclusief 22,67% ploegentoeslag. Bij een goede match is direct op contract bij de opdrachtgever bespreekbaar ...

bekijk vacature

Ploegleider Parts Production

 • Kampen
 • € 3.000 - 3.750 per maand
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • HAVO/VWO

Wil jij meewerken aan de toekomst van Broshuis (op wielen)? Als ploegleider parts production bij Broshuis, heb je de kans om jouw team naar nieuwe hoogten te leiden in de productie van onderdelen voor innovatieve trailers voor het speciaal transport.Voldoe je niet volledig aan alle functie-eisen? Geen probleem! Ook leidinggevende ervaring is in deze functie niet nodig (wel een pre ...

bekijk vacature

Als ploegleider houd je het productieproces scherp in de gaten én stuur je collega’s aan. Hierbij heb je veel contact met andere afdelingen, zoals het planbureau of de afdeling verkoop. Zo weet je precies wat er moet gebeuren en binnen welke tijd.

wat doet een ploegleider?

Als ploegleider heb je de volgende taken:

 • het team motiveren en aansturen

 • doelstellingen behalen

 • het uitgevoerde werk controleren

 • de planning en verdeling van taken

 • problemen oplossen

 • een fijne en veilige werkplek creëren

Wil je weten wat je gaat verdienen als ploegleider? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Als ploegleider werk je bijna altijd in ploegendiensten. Dat betekent dat je toeslag krijgt op je loon. Zeker als je in het weekend of ‘s nachts werkt, loopt die toeslag soms op tot honderden euro’s per maand extra. Fijn, toch?

Ploegleiders werken in allerlei verschillende vakgebieden. Denk aan:

 • productie: in de productie stuur je de ploeg productiemedewerkers aan. Samen zorgen jullie ervoor dat het productieproces soepel verloopt.

 • logistiek: als ploegleider in de logistiek bevind je je vaak in een magazijn. Je bewaart overzicht en helpt collega’s.

 • techniek: heb je technisch inzicht? Dan is werken als ploegleider in de techniek wat voor jou. Je begeleidt technisch medewerkers in hun werk.

Een werkdag als ploegleider is veelzijdig. Een dag kan er zo uitzien: 

 • je start vroeg in de ochtend. Met een kop koffie in de hand roep je je ploeg bij elkaar voor een kort overleg. Dit is het moment waarop je de taken van de dag doorneemt, iedereen motiveert en zorgt dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat.

 • na het overleg ga je aan de slag met het inplannen van de werkzaamheden. Je verdeelt de taken, houdt rekening met ieders sterke punten en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Maar zoals vaker het geval is, komt er een onverwachte uitdaging op je pad. Een machine doet het niet. Jij staat klaar om het op te lossen, zodat het werk zonder al te veel vertraging door kan gaan.

 • de rest van de dag ben je veel in beweging. Je loopt rond op de werkvloer, houdt in de gaten hoe het werk gaat en staat altijd klaar om je ploeg te helpen waar nodig. Zo zorg je dat aan het einde van de dag de doelen behaald zijn, en dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat.

dit is je takenpakket als ploegleider

 • de ploeg aansturen
  Dit is je belangrijkste taak als ploegleider. Je zorgt dat iedereen weet wat er moet gebeuren, en helpt wanneer er iets onduidelijk is. Met jouw energie motiveer je het team om het beste uit zichzelf te halen!

 • doelstellingen behalen
  De doelstellingen zijn vaak van tevoren afgesproken, en het is jouw taak om deze te bewaken. Jij weet het team zo te motiveren dat jullie dit op tijd en probleemloos doen.

 • kwaliteit van het werk controleren
  Het is belangrijk dat het werk goed wordt uitgevoerd. Dit houd je dan ook scherp in de gaten. Zie je kansen voor verbetering? Of ziet alles er goed uit? Je weet precies of het werk aan alle eisen voldoet.

 • maken van een duidelijke planning
  Het is als ploegleider je taak om een duidelijke planning te maken. Zo weet iedereen wat voor werk er op welk moment moet gebeuren en door wie. Lekker voor het overzicht! 

 • oplossen van problemen
  Je zorgt dat je collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Is er een storing? Een kapotte machine? Of iemand ziek? Jij zoekt naar de juiste oplossing.

 • zorgen voor een fijne werksfeer
  Jij zorgt ervoor dat iedereen met plezier naar het werk gaat. Laat zien dat je openstaat voor een praatje en bied een luisterend oor. Zo bouw je samen aan een plek waar iedereen zich gehoord voelt.

wie zijn je collega’s?

Als ploegleider heb je direct contact met je eigen ploeg. Dit zijn vaak orderpickers, logistieke medewerkers, heftruckchauffeurs of lader/lossers. Ook schakel je vaak met collega’s van de managers en de verkoop. Maar je weet pas echt met wie je te maken krijgt als je weet waar je gaat werken. Waar je ook aan de slag gaat: je bent in ieder geval lekker onder de mensen!

je werkplek: van magazijn tot kantoor

Als ploegleider ben je vaak op de werkvloer te vinden. Zo ben je altijd in contact met je team. Per sector is het verschillend waar dit is, maar het gaat vaak om het magazijn of de productiehal. Daarnaast breng je vaak ook tijd door op kantoor om bijvoorbeeld de planning te maken.

leuke bedrijven om te werken als ploegleider

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • scania: gaat je hart sneller kloppen van vrachtwagens? Ga dan aan de slag als ploegleider bij Scania! Scania is een toonaangevende producent van trucks, bussen en industrie- en scheepsmotoren en zit in meer dan 100 landen.

 • frieslandcampina: werken bij FrieslandCampina, is werken bij de grootste zuivelproducent van Nederland. Yoghurt, melk, kaas: alles komt voorbij.

de werktijden van een ploegleider

Je precieze werktijden als productieleider verschillen per sector. Als je in de logistiek en techniek werkt, draaien veel processen 24 uur per dag, 7 dagen per week door. Je werkt dan vaak buiten kantoortijden, zoals in de avond of tijdens het weekend. Maar vaak wél volgens een vast patroon.

Als je bijvoorbeeld werkt bij een bedrijf met twee ploegendiensten, dan werk je vaak de ene week van 7 uur tot 15 uur en de week erna van 15 uur tot 23 uur. Lekker afwisselend dus! Je precieze werktijden hangen af van waar je aan de slag gaat. Check dit dus altijd even goed bij een vacature als ploegleider.

Daarnaast ben je als ploegleider eindverantwoordelijk voor het werk van je ploeg, dus soms werk je weleens wat langer door. Bijvoorbeeld wanneer een probleem opgelost moet worden. Gelukkig gaat jou dat met je flexibele houding goed af! 

flexibele of vaste baan als ploegleider?

In de meeste gevallen werk je als ploegleider fulltime in vast dienstverband. Het hangt per werkgever af of je ook parttime kan werken.

Ontdek hier alle vacatures per dienstverband. Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Werken als ploegleider? Vaak doe je eerst ervaring op binnen een andere functie. Heb je al wat ervaring in de logistiek? Dan kan je ook direct als ploegleider solliciteren. Afhankelijk van de plek waar je terechtkomt, heb je wel of geen vooropleiding nodig. Vaak zijn werkervaring en motivatie het belangrijkst!

Opleidingen die goed aansluiten bij deze functie zijn logistiek teamleider (mbo niveau 3) of projectmanagement (hbo). Daarnaast zijn er veel cursussen die je kan volgen op het gebied van management en leiderschap. Deze cursussen worden vaak vergoed door je werkgever.

Gelijk een cursus volgen? Dat kan gemakkelijk én gratis via Randstad! Met de online trainingen van GoodHabitz spijker je bijvoorbeeld je time-management bij, of volg je een training over gesprekstechnieken.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt, heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Als ploegleider heb je veel verantwoordelijkheid. Zo groei je iedere dag in deze competenties:

 • verantwoordelijkheidsgevoel: je neemt verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden van je collega’s én die van jezelf.

 • communicatief sterk: je vertelt je ploeg duidelijk en helder wat er moet gebeuren. Maar overlegt tussendoor ook met het management. Je weet precies hoe je jouw boodschap overbrengt.

 • samenwerken: als ploegleider stuur je de hele ploeg aan. Dan is een goede samenwerking heel belangrijk! Je overlegt met je directe collega’s, checkt de planning met het management en zorgt dat iedereen tevreden is.

 • stressbestendig: de ene dag loopt alles op rolletjes, en de andere dag moet je de boel redden. Gelukkig houd je het hoofd koel en neem je de juiste beslissingen.

is werken als ploegleider wat voor jou?

Zeker weten of een baan als ploegleider bij je past? Dat kan met onze persoonlijkheidstest. Met deze test ontdek je wat jou als persoon typeert en wat je

Werken via Randstad heeft een aantal voordelen. Denk aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop die je om hulp kan vragen

 • de mogelijkheid om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • 8,33% vakantiegeld en 25 vakantiedagen 

veelgestelde vragen over ploegleider

 • wat doet een ploegleider?

  Als ploegleider motiveer je je ploeg, zorg je dat jullie de doelstellingen behalen en controleer je het uitgevoerde werk. Benieuwd wat een ploegleider nog meer doet? Lees hier alle werkzaamheden van een ploegleider.

 • wat verdien je gemiddeld als ploegleider?

  Benieuwd naar het gemiddelde salaris van een ploegleider? Dat ontdek je snel en eenvoudig met de salarischecker. Ontdek het direct met de salarischecker! Je ziet snel en eenvoudig wat het gemiddelde salaris van ploegleider is.

 • hoe moet ik solliciteren op een ploegleider vacature?

  Solliciteren als ploegleider is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in het jobboard naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief?Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als ploegleider?
 • hoe lang duurt een opleiding tot ploegleider?

  Je groeit vaak door naar de functie ploegleider vanuit een andere functie. Heb je al wat ervaring in de logistiek? Dan kan je ook direct als ploegleider solliciteren. Afhankelijk van de plek waar je terechtkomt, heb je wel of geen vooropleiding nodig. Werkervaring en de juiste motivatie zijn het belangrijkst! Lees hier alles over werken als ploegleider.

  > Bekijk hier opleidingen via Randstad.