assistenten-uitvoerders vacatures

Uitvoerder Nieuwbouw glasvezel telecom, Allinq

 • Harderwijk
 • € 3.134 - 3.663 per maand
 • 40 uur, 5 dagen p.w.
 • Ondersteunend onderwijs
 • Allinq

Voor een nieuwe en hard groeiende afdeling zijn we op zoek naar Uitvoerder. Jij hebt een flinke dosis technisch inzicht en affiniteit met FTTH aanleggen. Natuurlijk ben je klantgericht, communicatief vaardig, en ga je een uitdaging niet uit de weg. Het doel? Werkend internet bij sleuteloverdracht van nieuwbouw woningen! Ga jij de uitdaging aan? wat bieden ...

bekijk vacature

Als assistent-uitvoerder ben je de rechterhand van de uitvoerder van een bouwproject. Je ondersteunt de uitvoerder op een bouwlocatie bij de leiding van het project. Samen zijn jullie het aanspreekpunt op de bouwplaats en houden jullie er toezicht. 

Dat betekent: het team aansturen, materialen goedkeuren, de bouwplanning in de gaten houden, zorgen dat de veiligheidsvoorschriften worden gevolgd... Jullie doen alles om het bouwproject succesvol af te ronden!

Meestal is een assistent-uitvoerder in opleiding tot uitvoerder. Daarom ben je als assistent-uitvoerder nog niet eindverantwoordelijk voor een project, want dat is de uitvoerder zelf. Je werkt als assistent uitvoerder vaak voor een bouw- of infrabedrijf. 

wat doet een assistent-uitvoerder?

Als assistent-uitvoerder heb je veel verschillende taken. Je bent samen met de uitvoerder verantwoordelijk voor het aansturen van het team, het maken van een personeelsrooster en het in de gaten houden van de bouwplanning. Verder bespreek je de voortgang met projectleiders, voer je kwaliteitscontroles uit en zorg je dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Dit alles doe je natuurlijk samen met de uitvoerder, want die is eindverantwoordelijk! 

Wil je weten wat je gaat verdienen als assistent-uitvoerder? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent! 

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden voor een assistent-uitvoerder in de bouw. De meest logische stap is die van uitvoerder zelf. Je takenpakket is dan nagenoeg hetzelfde als wanneer je assistent-uitvoerder bent, maar het grote verschil is dat je als uitvoerder écht eindverantwoordelijk bent voor een bouwproject. Dus past het werk van een assistent-uitvoerder bij jou én kan je omgaan met meer verantwoordelijkheid? Groei dan snel door tot uitvoerder! 

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Wat voor werk je als assistent-uitvoerder precies doet, hangt af van het project waaraan je werkt. Is het een groot project? Dan is de kans ook groter dat je zelfstandig een aantal taken oppakt. Ook is je werk natuurlijk afhankelijk van het soort bouwproject waar je aan werkt. Gaat het om het realiseren van een nieuw appartementencomplex? Of om het aanleggen van een glasvezelnetwerk bij een al bestaand kantoorpand? De bouw is een dynamisch werkveld, dus je functie ook!

Wat kan je verwachten als je gaat werken als assistent-uitvoerder? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als assistent-uitvoerder

Als assistent-uitvoerder ondersteun je de uitvoerder. Samen werken jullie toe naar een succesvol én afgerond bouwproject! Deze taken horen allemaal bij de functie van assistent uitvoerder:

 • leiden van een team

Als assistent-uitvoerder ben je veel bezig met het aansturen van een team op de bouwplaats. Is iedereen aanwezig? En weet iedereen ook wat hij of zij moet doen? Met de juiste aansturing is elk project sneller klaar! En hier horen ook taken bij zoals het maken van een personeelsrooster en het controleren van de werknemersadministratie. Laat dat maar aan jou over!

 • maken en bijsturen van een bouwplanning

Met de uitvoerder bespreek je elke dag de voortgang van het project. Hoe staan jullie ervoor? Wat gaat volgens schema en wat niet? Want zodra er ergens vertraging ontstaat, lossen jullie het natuurlijk zo snel mogelijk op. 

 • uitvoeren van kwaliteitscontroles

Je gaat voor het beste eindresultaat! Daarom is het belangrijk dat je - samen met de uitvoerder - regelmatig de kwaliteit van de materialen en het werk controleert. Zijn alle materialen van de juiste afmeting en kwaliteit? En komt de uitvoering overeen met de bouwtekening? Jij checkt het!

 • toezicht houden op veiligheidsvoorschriften

Je snapt dat een gezonde en veilige werkomgeving heel belangrijk is, zeker in de bouw. Daarom stel je samen met de uitvoerder een veiligheidsplan op. En daarna zorgen jullie er natuurlijk samen voor dat die veiligheidsvoorschriften ook écht door iedereen gevolgd worden! 

 • aanspreekpunt zijn voor opdrachtgevers

Een van de twee mensen die precies weten hoe het allemaal zit op de bouwplaats? Dat ben jij! Daarom ben je als uitvoerder-assistent ook het aanspreekpunt voor opdrachtgevers. Jij weet namelijk als geen ander hoe het project ervoor staat. En je vertelt hier ook gemakkelijk over tijdens bouw- en aannemersvergaderingen. 

wie zijn je collega’s?

Als rechterhand van de uitvoerder schakel je als assistent-uitvoerder natuurlijk het meest met de uitvoerder zelf. Gedurende de dag hebben jullie regelmatig contact en bepalen jullie wie wat oppakt. En omdat je in de bouw werkt, kom je natuurlijk ook een hoop andere collega’s tegen. Zo stuur je het team van vakmensen aan: van timmermannen tot schilders, en van metselaars tot betonreparateurs. Ook schakel je vaak met projectleiders, bouwkundig inspecteurs, architecten en opdrachtgevers. Als assistent-uitvoerder ben jij de spil in het web en heb je met iedereen contact! 

je werkplek in de bouw

Als assistent-uitvoerder sta je elke dag op de plek waar het allemaal gebeurt: de bouwplaats! En het verschilt natuurlijk per project hoe die bouwplaats er precies uitziet. Wat we je wel kunnen vertellen: jouw werkplek bevindt zich altijd midden in alle bedrijvigheid! 

Als assistent-uitvoerder werk je vaak voor langere tijd aan één project, wat betekent dat je voor een aantal weken of maanden naar dezelfde plek op en neer reist. Via Randstad kan je bij veel verschillende opdrachtgevers aan de slag, zo is de kans groter dat je een bouwproject bij jou in de buurt vindt! 

leuke bedrijven om te werken als assistent-uitvoerder bouw

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • allinq: bij Allinq zorgen ze ervoor dat mensen elkaar weten te bereiken. Ze bouwen namelijk al jarenlang informatie- en infrastructuren voor telecomaanbieders. Als assistent-uitvoerder help je bijvoorbeeld mee met het aanleggen van een glasvezelnetwerk. Ga jij de verbinding met Allinq aan?

 • volkerwessels: bij deze internationale bouwonderneming werk je letterlijk aan de wereld van morgen. Volkerwessels ontwerpt, beheert én onderhoudt namelijk niet alleen nieuwe gebouwen, maar hele gebieden. Ontzettend veel bouwprojecten dus om uit te kiezen. Welke kies jij?

de werktijden van een assistent-uitvoerder

Als assistent-uitvoerder werk je van maandag tot en met vrijdag op de bouwplaats. Vaak ben je al vroeg uit de veren, want het is jouw taak om het team op de bouwplaats aan het werk te zetten! In het weekend heb je net zoals iedereen op de bouwplek vrij en je hoeft geen rekening te houden met avonddiensten. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om als assistent-uitvoerder aan de slag te gaan, moet je minimaal een technische mbo-opleiding niveau 4 hebben afgerond. Bijvoorbeeld:

 • de opleiding uitvoerder

 • de opleiding middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud

 • de opleiding kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra

 • de opleiding uitvoerder bouw en infra

 • de opleiding uitvoerder B&U. 

Een werkgever wil vaak ook dat je in het bezit bent van een rijbewijs B als je aan de slag gaat als assistent-uitvoerder. Dat maakt het werken een stuk makkelijker! 

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

De belangrijkste eigenschap van een assistent-uitvoerder? Samenwerken! Op de bouwplaats heb jij - samen met de uitvoerder - een centrale rol. Het is dus belangrijk dat je goed met iedereen overweg kan en dat ze jou gemakkelijk weten te benaderen. Verder zijn deze eigenschappen ook belangrijk:

 • technisch inzicht: als assistent-uitvoerder stuur je het team op de bouwplaats aan én houd je bij of het werk ook goed wordt uitgevoerd. Daarom is het belangrijk dat je technische skills op orde zijn, zodat je elk project met jouw deskundigheid naar een hoger niveau tilt 

 • stressbestendig: op sommige dagen komt alles mooi samen, maar op andere dagen juist totaal niet. Gelukkig schiet jij daarvan niet in de stress! Jij houdt het hoofd koel en weet altijd de beste beslissingen te nemen  

 • leiding geven: op de bouwplaats ben jij samen met de uitvoerder degene die het team aanstuurt. Overzicht houden, plannen en enthousiasmeren: laat dat maar aan jou over! 

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als assistent uitvoerder via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over assistenten-uitvoerders

 • wat is een assistent-uitvoerder?

  Een assistent-uitvoerder is de rechterhand van de uitvoerder van een bouwproject. Samen zijn jullie het aanspreekpunt op de bouwplaats en houden jullie ter plekke toezicht. Je takenpakket is heel divers: van het team aansturen en materialen goedkeuren tot de bouwplanning in de gaten houden en zorgen dat de veiligheidsvoorschriften worden gevolgd. Lees meer over wat een assistent-uitvoerder precies doet op deze pagina.

 • wat verdien je gemiddeld als assistent-uitvoerder?

  Een fulltime assistent-uitvoerder verdient gemiddeld tussen de 1.841 en 2.269 euro bruto per maand. Per jaar is dat 26.633 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Meer weten over de functie van assistent-uitvoerder? Op deze pagina lees je er alles over.

 • heb je ervaring nodig om assistent-uitvoerder te worden?

  Om als assistent-uitvoerder aan de slag te gaan heb je een technische mbo-opleiding niveau 4 nodig. Bijvoorbeeld de opleiding uitvoerder, middenkaderfunctionaris afbouw en onderhoud, kaderfunctionaris uitvoering bouw en infra, uitvoerder bouw en infra of de opleiding uitvoerder B&U. Met deze opleidingen ben je helemaal voorbereid op alles dat je tijdens je werk tegenkomt! Lees op deze pagina meer over welke opleiding en kwalificaties je nodig hebt om assistent-uitvoerder te worden.

 • hoe moet ik solliciteren op een assistent-uitvoerder functie?

  Solliciteren als assistent-uitvoerder is simpel: maak een randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!