Een glaszetter is een monteur die glas plaatst of vervangt. Enkel-, dubbel- of speciaal glas: een glaszetter plaatst glazen in (nieuwbouw)woningen of bij renovaties. Een glaszetter houdt zich ook bezig met beglazingssystemen en glasconstructies, zoals puien, glazen wanden en deuren. Een echte waardevolle baan, want zonder jou zitten mensen in de kou!

wat doet een glaszetter?

Als glaszetter ben je verantwoordelijk voor:

 • glaswerk opmeten

 • reparaties van glas

 • plaatsen en vervangen van glasconstructies

 • reparaties afwerken

 • advies op maat geven

Wil je weten wat je als glaszetter verdient? Bekijk het in onze salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde salaris van flexmedewerkers die als glaszetter via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen. 

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Ga je aan de slag als glaszetter in de bouw? Dan staat je salaris volgens de cao Vlakglas vast. Hierin staan zaken zoals loon, werktijden, toeslagen, (bouwvak)vakantie, scholing en pensioen mooi voor jou vastgelegd.

Ben je nog niet uitgekeken op het glas, maar wil je wel de volgende stap zetten? Kijk dan eens naar deze doorgroeimogelijkheden:

 • servicemonteur autoruitschade: een sterretje of barst in een ruit? De servicemonteur autoruitschade weet dit op te lossen! Deze monteurs vervangen en repareren (voor)ruiten in motorvoertuigen, zodat alle klanten weer veilig de weg op kunnen

 • glazenier: als glazenier maak je de mooiste voorwerpen van glas. Vazen, glas-in-lood-ramen, schalen: jij creëert alles waar je klanten om vragen. Je leert hierbij de verschillende technieken en weet ook hoe je deze glazen voorwerpen moet repareren

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

Wat kan je verwachten als je gaat werken als glaszetter? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als glaszetter

 • inspecteren en opmeten

voordat er nieuw glazen geplaatst worden, moet je eerst weten wat de afmetingen zijn. Als glaszetter ben je verantwoordelijk voor het exact opmeten van jouw werk en het vinden van eventuele mankementen. Zo weet je precies wat er besteld moet worden!

 • glas plaatsen, vervangen of repareren

Als glaszetter is je belangrijkste taak het plaatsen van glas. Dit kan een reparatie van een glazen deur zijn, het zetten van glazen wanden in een kantoor of het vernieuwen van enkel- naar dubbelglas. En dit alles doe je vanaf een hoogwerker of met beide voeten op de grond

 • afwerken

Het vastzetten, kitten en afwerken van de glazen is bij jou prioriteit nummer één. Je dubbelcheckt als glaszetter of alles goed vastzit, want er mogen natuurlijk geen ongelukken naderhand gebeuren

 • de klant adviseren

Als glaszetter sta je ook in contact met je klanten. Zo adviseer jij mensen over de volgende onderhoudsbeurt en wat de eigenschappen van de verschillende soorten glas zijn. Op iedere vraag weet jij een antwoord

wie zijn je collega’s?

Als glaszetter in de bouw werk je soms zelfstandig, maar vaak heb je een leuk team aan collega’s om je heen. Dit zijn voornamelijk andere glaszetters. Werk je aan een nieuwbouwproject? Dan is je team opeens een stuk groter! Je werkt dan samen met de aannemer en de projectleider, waardoor je precies weet wat er wanneer geplaatst moet worden. 

Bij grote projecten kom je ook samen te werken met bijvoorbeeld schilders, bouwvakkers, timmermannen en werkvoorbereiders. Samen zorgen jullie ervoor dat het pand er tiptop uit komt te zien.

je werkplek: bij klanten langsgaan

Als glaszetter begint je dag vaak op de zaak. Hier zie je naar welke verschillende klanten je toegaat, welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden en welke collega(‘s) je hiervoor meeneemt. Na het inladen van de glasplaten, stappen jullie samen de bedrijfsbus in, op weg naar jullie eerste klant.

Als visitekaartje van het bedrijf weet jij het juiste advies te geven aan de klant én het beste werk te leveren. Je gaat secuur en gericht te werk. Pas als de klant helemaal tevreden is, ga je door naar je volgende opdracht. 

de werktijden van een glaszetter

Als glaszetter hoef je je niet druk te maken om gekke werktijden of weekenddiensten. Vaak werk je 40 uur in de week en op kantoortijden. Wel ben je vaak onderweg en werk je aan klussen bij klanten of nieuwbouwprojecten. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Om glaszetter te worden, heb je een mbo-opleiding (niveau 2 of 3) Gezel Glaszetter nodig. Hiermee heb je de basistaken van een glaszetter onder de knie en kun je doorgroeien als (zelfstandig) glaszetter. 

In sommige gevallen heb je helemaal geen ervaring nodig. Het is dan wel belangrijk dat je van aanpakken weet en gemotiveerd bent om het vak te leren! 

Wat je sowieso op zak moet hebben, is een rijbewijs B. Anders kun je niet naar de klanten toe met de bedrijfsbus. En het kan zijn dat je werkgever om een VCA-diploma vraagt. Met dit certificaat leer je alles over veiligheid, gezondheid en milieu, zodat je altijd veilig te werk gaat.

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Als glaszetter is het belangrijk dat je een harde werker bent en echt van aanpakken weet. Je gaat iedere dag met grote glazen werken en daar stroop jij je mouwen voor op. Verder zijn deze eigenschappen ook belangrijk voor een goede glaszetter:

 • veilig werken: glaszetters bevinden zich soms op de hoogste verdieping van een nieuwe flat met zware glazen ramen. Daarom is het belangrijk dat je altijd veilig te werk gaat

 • focus: om er zeker van te zijn dat de glazen wand of gerepareerde raam perfect past, moet je gefocust en nauwkeurig werken. Jij laat je door niets of niemand afleiden, en weet de klus te klaren zodat het glas perfect past!

 • klantgericht zijn: iedere dag sta je als glaszetter in contact met klanten. Vragen beantwoorden en adviezen geven: jij draait er de hand niet voor om. Daarom is het heel belangrijk dat je communicatief sterk bent. Meer weten over klantgerichtheid? Bekijk dan eens de gratis trainingen van Goodhabitz 

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

 • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

 • vast contract? Een uitzendbaan als glaszetter via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over glaszetters

 • wat doet een glaszetter?

  Een glaszetter is iemand die glas plaatst of vervangt bij nieuwbouwprojecten of renovaties. Dit kan enkel-, dubbel of speciaal glas zijn. Daarnaast houden glaszetters zich ook bezig met beglazingssystemen en glasconstructies, zoals puien, glazen wanden en deuren. Meer weten over werken als glaszetter en de taken? Lees dan snel verder.

 • wat verdien je gemiddeld als glaszetter?

  Als fulltime glaszetter ga je gemiddeld tussen de 2.108 en 3.062 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 31.020 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 14,92 euro per uur. Bekijk hier alle informatie over het salaris van een glaszetter.

 • ervaring nodig voor glaszetter?

  Met een afgeronde mbo-opleiding Gezel Glaszetter kun je direct aan de slag. Heb je geen ervaring? Geen probleem! Zolang je geen hoogtevrees hebt en weet van aanpakken, kun je het vak van glaszetter ook leren bij een bedrijf zelf. Een mooie instapfunctie, dus!

 • is glaszetter hard werken?

  Als glaszetter werk je in de bouw, wat betekent dat je altijd bezig bent en veel beweegt. Dit maakt dat glaszetters echte harde werkers zijn, mét spierballen. Want al die glazen ramen tillen zichzelf niet!

 • waarom is het leuk om te werken als glaszetter?

  Glaszetter zijn zorgt voor veel afwisseling. De ene dag ben je met een kleine reparatie bezig en de andere keer met een groot, nieuw flatgebouw. Je komt op veel plekken in Nederland terecht en iedere dag is weer anders. Leuk, toch? Lees hier alles over het werk als glaszetter.

 • hoe moet ik solliciteren op een glaszetter vacature?

  Solliciteren als glaszetter is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een glaszetter baan?

  Als glaszetter ontwikkel je vooral je werkmentaliteit. Je staat namelijk iedere dag je mannetje en werkt totdat de klus geklaard is! Daarnaast leer je hoe je nauwkeurig te werk gaat met het plaatsen en vervangen van glazen. Tenslotte ontwikkel je je klantgerichtheid waardoor je altijd de juiste adviezen geeft. Bekijk hier nog meer vaardigheden van een glaszetter.