Als werkgever is het soms onmogelijk om onvrijwillig vertrek van één of meerdere werknemers te vermijden. Met onze checklist weet je meteen waar je rekening mee moet houden als er sprake is van (gedwongen) ontslag. 

waar moet je op letten bij ontslag van een medewerker?

Het ontslagrecht is erg complex er hebben recentelijk veel wijzigingen plaatsgevonden in het ontslagrecht. Om eventuele kosten, onwetendheid en irritaties te voorkomen, is het noodzakelijk om de laatste ontwikkelingen rondom regels voor ontslag goed te volgen. Randstad heeft de belangrijkste informatie over individueel en collectief ontslag op een rijtje gezet, zodat je goed voorbereid bent.


checklist ontslag
ontslagvergoeding wordt transitievergoeding
alles over ontslag in de Werkpocket

kennisverlies

Kennisverlies is ook inherent aan ontslag. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor jouw organisatie. Het is essentieel dat je effectief omgaat met de aanwezige vaardigheden, competenties en kennis van de medewerkers in je bedrijf. Hoe behoud je kennis binnen je organisatie als een medewerker vertrekt? Wij geven je praktische tips, zodat je organisatie goed voorbereid is op verandering die ontstaan door kennisverlies.  

alle wijzigingen wet- en regelgeving rondom ontslag in de online Werkpocket

Je ontkomt er soms niet aan om een medewerker te ontslaan. Houd dan rekening met het vernieuwde ontslagrecht. Per 1 januari 2015 is de Wwz in werking getreden. Ook het ontslagrecht is in deze wet aangepast. De reden van het ontslag is bepalend voor de ontslagroute. Waar moet je op letten? In de online Werkpocket van Randstad vind je belangrijke informatie en handige tips over het vernieuwde ontslagrecht.