Als werkgever is het soms onmogelijk om onvrijwillig vertrek van één of meerdere werknemers te vermijden. Met onze checklist en weet u meteen waar u rekening mee moet houden als er sprake is van (gedwongen) ontslag. 

waar moet u op letten bij ontslag van een medewerker?

Het ontslagrecht is erg complex er hebben recentelijk veel wijzigingen plaatsgevonden in het ontslagrecht. Om eventuele kosten, onwetendheid en irritaties te voorkomen, is het noodzakelijk om de laatste ontwikkelingen rondom regels voor ontslag goed te volgen. Randstad heeft de belangrijkste informatie over individueel en collectief ontslag op een rijtje gezet, zodat u goed voorbereid bent.  
checklist ontslag
ontslagvergoeding wordt transitievergoeding
alles over ontslag in de Werkpocket

kennisverlies

Kennisverlies is ook inherent aan ontslag. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor uw organisatie. Het is essentieel dat u effectief omgaat met de aanwezige vaardigheden, competenties en kennis van de medewerkers in uw bedrijf. Hoe behoudt u kennis binnen uw organisatie als een medewerker vertrekt? Wij geven uw praktische tips, zodat uw organisatie goed voorbereid is op verandering die ontstaan door kennisverlies.  

alle wijzigingen wet- en regelgeving rondom ontslag in de online Werkpocket

U ontkomt er soms niet aan om een medewerker te ontslaan. Houd dan rekening met het vernieuwde ontslagrecht. Per 1 januari 2015 is de Wwz in werking getreden. Ook het ontslagrecht is in deze wet aangepast. De réden van het ontslag is bepalend voor de ontslagroute. Waar moet u op letten? In de online Werkpocket van Randstad vindt u belangrijke informatie en handige tips over het vernieuwde ontslagrecht.