Voor werkgevers betekent investeren in de kennis van hun werknemers een investering in de toekomst. Werk verandert snel en het is van belang dat medewerkers over de juiste, actuele kennis en vaardigheden beschikken om hun huidige en toekomstige werk goed uit te voeren.

vormen van opleidingen

Als u samen met uw werknemer heeft besloten dat een opleiding nodig is, dan kunt u kiezen tussen verschillende vormen van opleidingen die naast een baan kunnen worden gevolgd. De belangrijkste zijn:

  • een volledige opleiding: een studie die de werknemer in voltijd of deeltijd kan volgen
  • een duale studie: de werknemer combineert werken met een hbo-opleiding 
  • een leerwerkbaan: combinatie van een vmbo- of mbo-opleiding en een werkplek bij een erkend leerbedrijf
  • een cursus of training: korte opleiding die men naast het werk volgt, bijvoorbeeld via de brancheorganisatie of een bedrijfsopleiding
  • een EVC-procedure: procedure waarbij kennis en vaardigheden worden omgezet in een ervaringscertificaat

meer over opleiding en ontwikkeling in de Werkpocket
opleiding via brancheorganisaties en bedrijfsopleidingen in de Werkpocket

advies over opleidingen

Als u vragen heeft over opleidingen en loopbaanadvies voor uw werknemers, kunt u terecht op verschillende plekken. In een branche met een Opleidings- & Ontwikkelingsfonds (O&Ofonds) is de O&O-adviseur het eerste aanspreekpunt. Die adviseert niet alleen bij het vinden van een passende opleiding, maar helpt ook het gekozen opleidingstraject in gang te zetten. Bekijk het overzicht van de O&O-fondsen. In een branche zonder O&O-fonds kan de werkgever voor een soortgelijk persoonlijk advies terecht bij één van de regionale leerwerkloketten. Dit is een centrale plaats waar alle regionale informatie te vinden is over loopbaan, scholing en het combineren van leren en werken. Adressen van leerwerkloketten vindt u hier.
tips en advies over de ontwikkeling van uw werknemers

randstad helpt u graag

Schakelt u Randstad in voor werving en selectie voor vast of tijdelijk personeel, dan helpen wij u uiteraard graag met het maken van een goed opleidingsplan voor uw bedrijf.