Een fietskoerier brengt maaltijden van A naar B. Het is aan jou om alles snel en warm af te leveren bij de klant. Je komt op allerlei verschillende bestemmingen, dat betekent ook dat je met verschillende soorten mensen te maken hebt. Diversiteit genoeg dus!

wat doet een fietskoerier?

Als fietskoerier heb je de volgende taken:

 • maaltijden afhalen op locatie

 • maaltijden bezorgen bij de klant

 • plannen en organiseren

Wil je weten wat je gaat verdienen als fietskoerier? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast je salaris krijg je als fietskoerier vaak fijne extra’s, afhankelijk van het bedrijf en je contract. Dit kan een bonus zijn per rit, een pensioenregeling en soms een budget voor opleidingen en trainingen. Lekker, toch?

werkdag van een fietskoerier

 • als fietskoerier toer je lekker op je fiets de stad rond om online bestelde maaltijden bij de klanten af te leveren. Je wordt betaald terwijl je buiten lekker sportief bezig bent. 

 • je weet binnen no time welke leuke cafés en restaurants er bij jou in de buurt zitten. 

 • via de app op je telefoon zie je bij welk restaurant je de bestelling moet ophalen. Tijdens het wachten check je even je social media of klets je gezellig met collega's die ook staan te wachten op een bestelling. 

 • je pakt de bestelling van het restaurant aan en stapt weer op de fiets. Op naar de klant!

 • gelukkig krijg je per uur betaald en hoef je dus niet te racen. Zo kun je lekker van het zonnetje genieten en zie je veel van de stad. 

 • de klant is blij om je te zien als je voor de deur staat. Krijg je fooi? Die mag je lekker zelf houden. Wel zo eerlijk. 

 • klaar voor de volgende bestelling? Klaar voor de start, af!

dit is je takenpakket als fietskoerier

 • maaltijden afhalen op locatie
  Al het eten dat mensen bestellen, moet natuurlijk eerst worden opgehaald bij het restaurant. Dit is je eerste taak van de werkdag!

 • maaltijden bezorgen bij de klant
  Alles opgehaald? Dan fiets je snel en veilig naar de klanten om de maaltijden af te leveren. Zo maak je iedereen blij en kun je snel door naar je volgende adres.

 • plannen en organiseren
  Soms hebben bepaalde maaltijden nét wat extra haast. Daarom is het belangrijk dat je je routes en leveringen goed plant. Zo zorg je ervoor dat alles op tijd bij de klant aankomt en houd je iedereen tevreden

wie zijn je collega’s?

Wanneer je dienst begint, meld je je op locatie. Hier heb je direct contact met de kok in keuken, die je de maaltijden meegeeft of je op de hoogte stelt als er vertraging is.

Als je op weg bent om de maaltijden bij het juiste adres te leveren, ben je alleen aan het werk. Natuurlijk heb je contact met de mensen aan wie je levert, maar uiteindelijk heb jij de touwtjes in handen en zorg je ervoor dat op het einde van de werkdag alles in goede staat is afgeleverd.

je werkplek onderweg

Je omgeving is nooit hetzelfde. Je zit namelijk niet in een standaard kantoor waar je de hele dag op een en dezelfde plek bent. Nee, jij verkent de straten van de stad terwijl je op weg bent naar je volgende adres. Jij kent de stad op je duimpje!

de werktijden van een fietskoerier

De werktijden van een fietskoerier verschillen per functie. Wil je parttime of fulltime werken als fietskoerier? Liever overdag of ‘s avonds? En of je nou het liefst doordeweeks of in het weekend werkt, er zijn altijd vacatures die bij jouw wensen aansluiten. 

leuke bedrijven om te werken als fietskoerier

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

 • Uber Eats
  Iedereen houdt van lekker eten, maar niet iedereen heeft tijd of zin om zelf naar de winkel of een restaurant te gaan. Bij Uber Eats bezorg jij de lekkerste maaltijden, terwijl je lekker veel vrijheid hebt. Je kunt je eigen werktijden kiezen en je kunt veel geld verdienen met extra's bovenop je basissalaris! 

 • Thuisbezorgd
  Als fietskoerier bij Thuisbezorgd.nl krijg je naast een goed salaris nog veel extra bonussen, bijvoorbeeld toeslagen tijdens piekuren en een kilometervergoeding. Ook mag je je verdiende fooi lekker voor jezelf houden. Omdat je de baas bent over je eigen rooster, heb je veel vrijheid. Ideaal dus als bijbaan! Liever fulltime aan de slag? Dat kan natuurlijk ook.

flexibele of vaste baan als fietskoerier?

Als fietskoerier bepaal je zelf wanneer je werkt en hoeveel je werkt. Fulltime, parttime of enkele uren als bijbaan? Dat is aan jou! Het voordeel is dat je per uur betaald krijgt, dus je hoeft niet te racen met de fiets om je salaris te verdienen. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles. Klinkt al goed, toch? En dan krijg je ook nog fooi, vergoeding voor je fiets en misschien nog bonussen. 

Ontdek hier alle vacatures per dienstverband. Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

fietskoerier word je met deze opleidingen en kwalificaties

Om fietskoerier te worden is geen specifieke opleiding nodig. Je kunt vaak meteen aan het werk! Wel is het handig dat je fysiek fit bent, omdat je veel fietst. En soms vraagt je werkgever ook om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt, heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

checklist: dit zijn eigenschappen en competenties van een fietskoerier

Als fietskoerier ontwikkel je verschillende eigenschappen en competenties die je ook bij andere functies nodig hebt. Denk aan deze eigenschappen:

 • communicatief sterk: ben je bij de klant? Dan ben jij het gezicht van het bedrijf. Belangrijk dus dat je dan een goede indruk achterlaat!

 • goed in plannen: voor je werkdag start heb jij de route al helemaal in je hoofd. Jij weet precies wat de handigste en snelste manier is om alles te leveren.

 • fysiek fit: veel fietsen kan zwaar zijn! Daarom is het handig als je in goede conditie bent, om alles zonder problemen af te leveren.

 • stressbestendig: als koerier heb je vaak te maken met tijdsdruk. Geen probleem voor jou: je laat je niet gek maken en blijft altijd rustig.

is werken als fietskoerier iets voor jou?

Zeker weten of een baan als fietskoerier bij je past? Dat kan met onze persoonlijkheidstest. Met deze test ontdek je wat jou als persoon typeert en wat je talenten zijn.

voordelen werken als fietskoerier via randstad 

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • wekelijks uitbetaald worden

 • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

 • altijd een contactpersoon waarop die je om hulp kan vragen

 • de mogelijkheid om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen

 • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

 • 8,33% vakantiegeld en 25 vakantiedagen 

veelgestelde vragen over fietskoeriers

 • wat doet een fietskoerier?

  Een fietskoerier brengt maaltijden van A naar B. Het is aan jou om alles snel en warm af te leveren bij de klant. Je komt op allerlei verschillende bestemmingen, dat betekent ook dat je met verschillende soorten mensen te maken hebt. Lees hier alle werkzaamheden van een fietskoerier.

 • wat verdien je gemiddeld als fietskoerier?

  Benieuwd naar het gemiddelde salaris van een fietskoerier? Dat ontdek je snel en eenvoudig met de salarischecker. Ontdek het direct met de salarischecker! Je ziet snel en eenvoudig wat het gemiddelde salaris van een fietskoerier is.

 • hoe moet ik solliciteren op een fietskoerier vacature?

  Solliciteren als fietskoerier is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in het jobboard naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!

 • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als fietskoerier?
 • hoe lang duurt een opleiding tot fietskoerier?

  Om fietskoerier te worden is geen specifieke opleiding nodig. Je kunt vaak meteen aan het werk! Wel is het handig dat je fysiek fit bent, omdat je veel fietst. En in sommige gevallen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Lees hier alles over werken als fietskoerier.