U heeft een geschikte nieuwe medewerker gevonden voor uw organisatie. Om de medewerker in dienst te nemen doorloopt u nog een aantal stappen: denk aan het aanmelden bij de Belastingdienst, het regelen van verzekeringen en de arbeidsovereenkomst: welk type arbeidsovereenkomst kiest u, en welke zaken moet u daarin vastleggen? 

op deze pagina

checklist voor aannemen personeel

Waar moet u op letten als u iemand aanneemt? Bij indiensttreding van een nieuwe medewerker moet u als werkgever vele zaken regelen. Met behulp deze handige checklist van weet u meteen waar u op moet letten. 

naar de checklist medewerker in dienst nemen

arbeidsovereenkomst

Daarnaast worden afspraken met de nieuwe medewerker over functie, plaats, salaris, duur en dergelijke meestal vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Welke soorten arbeidsovereenkomsten zijn er? En aan welke voorwaarden moeten ze voldoen? In de Randstad Werkpocket vindt u handige informatie over individuele en collectieve arbeidsovereenkomsten die voldoen aan alle voorwaarden. 

opleiden & inwerken 

Na het tekenen van de arbeidsovereenkomst moet u de nieuwe werknemer zo goed mogelijk inwerken. De nieuwe medewerker moet zich meteen welkom voelen, zodat hij beter kan presteren. Randstad geeft u tips om een succesvolle introductie te organiseren. Bovendien wilt u gekwalificeerd personeel zo lang mogelijk aan uw bedrijf binden. Daarom is het raadzaam om te investeren in de ontwikkeling van uw werknemers. Hoe kunt u hierin een bijdrage leveren? Wij bieden u een overzicht van de opleidingsmogelijkheden

meer over in dienst nemen in de online werkpocket 

Waar moet u allemaal rekening mee houden als u iemand in dienst neemt? In de online Werkpocket van Randstad vindt u belangrijke informatie en tips over het aannemen van personeel. Zo komt u onder andere meer te weten over de arbeidsovereenkomst, administratieve verplichtingen voor de werkgever, loon, flexibele arbeidsrelaties en werknemers uit het buitenland. De Werkpocket biedt antwoord op deze en vele andere vragen.