In mei 2019 is de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) aangenomen door de Eerste Kamer. De WAB wordt per 1 januari 2020 ingevoerd. Deze wet bestaat uit een pakket maatregelen die de verschillen tussen vast en flexibel werk verkleinen. Lees meer over de WAB in deze whitepaper

Wat betekent deze wet precies voor payrolling?

  • Payrollmedewerkers krijgen dezelfde rechtspositie en arbeidsvoorwaarden als werknemers die in dienst zijn bij de opdrachtgever.

  • De nieuwe regels voor de beloning bij payrolling zijn per 1 januari 2020 meteen van toepassing, dus ook voor werknemers die al werkzaam zijn op payrollbasis. Zij krijgen meteen recht op alle bij de opdrachtgever geldende arbeidsvoorwaarden. Het lopende contract van de payrollmedewerker met het payrollbureau (in fase A of B) eindigt echter wel gewoon op de afgesproken einddatum.

  • Voor werkgevers wordt payrolling in bepaalde gevallen duurder en minder flexibel. Daarnaast zal de werkgever bedrijfseigen regelingen die de payrollwerkgever niet kan aanbieden ook open moeten stellen voor payrollmedewerkers.

Het kan zijn dat deze wetgeving gevolgen heeft voor jouw bedrijf en medewerkers. Wij helpen je graag met een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Neem gerust contact met ons op, of vul het onderstaande formulier in. Wij bellen je dan zo snel mogelijk om jouw situatie te bespreken en vragen te beantwoorden.

vul het formulier in voor een gratis adviesgesprek