in gesprek met gianni

Werkend als floormanager bij een fastfoodketen in combinatie met een jong gezin was de balans tussen werk en privé niet voldoende aanwezig. De 30-jarige Gianni vond dat hij te veel miste van zijn anderhalf jaar oude kindje. Hij voelde zichzelf door de werktijden en onregelmatigheid vaak moe en dat was niet gezond. Het moest echt anders!

“Ik vind het leuk om dingen tot stand te brengen, onderdeel te zijn van een proces.” Zo ging Gianni op zoek naar een baan die goed bij zijn nieuwe thuissituatie zou passen. “De horeca is nog steeds een prachtige branche, maar het werd voor mij tijd iets nieuws te zoeken. Hoewel ik dat erg spannend vond.”

terug naar de schoolbanken

Via Randstad opleidingen en trainingen kwam Gianni in gesprek met 1 van de opleidingsadviseurs van Randstad Techniek in Oost. Hij had zelf al het idee dat het vak van operator wel iets voor hem kon zijn, omdat hij meerdere vacatures had bekeken en het hem erg leuk leek. Door middel van gesprekken, een assessment en rondleidingen op de werkvloer bij zijn huidige werkgever Vernay werd Gianni enthousiast. 

Inmiddels is Gianni ruim 2 maanden aan de slag als aankomend operator en gaat hij via Randstad starten aan het leerwerktraject tot operator B via het ROC van Twente.

omscholingstraject

“Het was een spannend traject, maar door de gesprekken met mijn opleidingsadviseur werd duidelijk dat ik deze stap zou kunnen maken en dat er voldoende perspectief voor mij was. Ik kreeg een contract via Randstad en in loon hoefde ik niet in te leveren. Daarnaast volg ik de opleiding via Randstad en heb ik een totaal nieuw carrièreperspectief” geeft Gianni mij aan. 

Hij vertelt enthousiast over de begeleiding die hij ontvangt vanuit de collega’s bij Vernay. Gianni was altijd de vraagbaak voor anderen toen hij als floormanager werkte. Nu is hij afhankelijk van de bereidheid van zijn collega’s, al heeft hij het gevoel inmiddels aardig mee te komen. “Ondanks dat ik nieuw ben binnen de organisatie word ik echt betrokken en heeft er altijd wel iemand tijd voor mij als ik vragen heb.” Liever 1 keer teveel gevraagd dan te weinig, dat stelt Gianni gerust. 

“Als ik geweten had wat ik nu weet dan had ik deze stap al veel eerder gemaakt. Ik ervaar zoveel bereidheid vanuit Vernay en Randstad om mij te helpen, dat geeft vertrouwen”.

>> bekijk hier al onze opleidingen en trainingen in de techniek

veelgestelde vragen

  • waar vind ik voorbeelden van mensen die een carrièreswitch gemaakt hebben?

    Op onze blogpagina vind je voorbeelden van mensen die ook een carrièreswitch gemaakt hebben. Bijvoorbeeld het verhaal van Gianni, die van horeca medewerker naar operator b is gegaan. Lees zijn verhaal op deze pagina

  • meer informatie nodig over het maken van een carrièreswitch en omscholen?