wat is een vaste medewerker? 

We hebben het hier over werknemers die een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met een werkgever hebben. Dit wordt ook wel een vast contract genoemd. Vast personeel is meestal actief betrokken en draagt bij aan de groei en ontwikkeling van je organisatie. Over het algemeen ervaren vaste medewerkers meer stabiliteit en zekerheid in hun werk. Wil jij deze zekerheid ook bieden? Lees dan hier meer over werving & selectie! Past flexibel personeel toch beter bij jouw hulpvraag? Lees hier meer over uitzenden, detacheren of payrolling.

waarom is vast personeel een waardevolle investering?

We begrijpen dat het aannemen van vast personeel een belangrijke beslissing is. Het is daarnaast ook een waardevolle investering. Waarom? Laten we hier samen even naar kijken:

 • het aangaan van een langdurige relatie zorgt voor meer binding en loyaliteit

 • vaste krachten doen veel ervaring en kennis op én bieden stabiliteit aan je organisatie

 • er ontstaan betere samenwerkingen op de werkvloer en met je klanten

wat zijn de voordelen van vast personeel?

Een belangrijk voordeel is de inzet die het vaste personeel toont aan jouw bedrijf. De vaste medewerkers kunnen zich verder ontwikkelen en groeien in hun rol. Ze kennen de ins en outs van jouw organisatie en kunnen een mooie bijdrage leveren op basis van hun opgedane kennis. Het vaste personeel toont vaak ook meer betrokkenheid en loyaliteit op de werkvloer. Dit zorgt er voor dat jouw personeelsverloop afneemt. Fijn toch! 

hoe vinden wij samen met jou geschikt vast personeel?

Het vinden van geschikt personeel kan een uitdaging en tijdrovend zijn. Daar zijn wij ons maar al te goed bewust van. Wil jij de recruitment graag uit handen geven? Dan is werving & selectie een makkelijke en snelle oplossing voor jou! Onze intercedenten en recruiters staan klaar om dit proces voor jou op te pakken. 

Met behulp van onze enorme database met potentiële kandidaten en ons uitgebreide netwerk gaan we gericht op zoek naar nieuwe talenten voor jouw organisatie. Wij nemen de hele selectieprocedure op ons en zorgen dat jij de keuze hebt uit de beste kandidaten voor jouw vacature. Wat we dan nog van jou vragen? Heel simpel! Jij hoeft alleen de geschikte kandidaten te selecteren, werkperspectief te bieden en een fijne werkplek! Zo vinden wij samen nieuwe fijne collega’s en kan jouw bedrijf groeien.

we helpen je natuurlijk graag verder

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

 • meld gratis en vrijblijvend je vacature aan. Binnen 24 nemen we contact met je op om de vacature te bespreken. Tijdens dit gesprek stellen we ook een offerte voor je op.

 • of neem contact op via 020 - 398 90 31 voor direct persoonlijk advies

veelgestelde vragen over vast personeel

 • hoe verschilt flexibel personeel van vaste krachten?

  In tegenstelling tot flexibele krachten, die vaak voor korte periodes of flexibel werk worden ingehuurd, zijn vaste werknemers langdurig verbonden aan je organisatie. Vaste medewerkers hebben een vast contract en werken voor een lange periode bij jouw bedrijf!

 • welke kosten zijn verbonden aan vast personeel?

  Naast het salaris zijn er kosten zoals sociale premies, belastingen, training en ontwikkeling, werkplekvoorzieningen en overige kosten. 

 • wat zijn verschillende vormen van vaste contracten?

  Er zijn verschillende soorten vaste contracten. Welke? Heel simpel! Je kan kiezen uit een vast dienstverband voor onbepaalde tijd, een vast dienstverband met een proeftijd, of een vast dienstverband voor bepaalde tijd (bijvoorbeeld een jaarcontract). Het is belangrijk om de juiste contractvorm te kiezen die past bij de behoeften van je bedrijf op dat moment.

 • hoe kan je de betrokkenheid van vast personeel vergroten?

  Het klinkt voor de hand liggend, maar open communicatie, erkenning en waardering loont! Medewerkers zullen zich gehoord voelen en dit heeft een positieve werking op hun inzet. Biedt ook werkperspectief aan, zoals doorgroeimogelijkheden, en zorg voor een positieve werkomgeving waarin werknemers zich gewaardeerd voelen. Een fijne werksfeer is belangrijk!