In deze whitepaper:

  • Kijk vooruit: zo ziet de toekomst eruit
  • Ben creatief & pragmatisch: kies voor onervaren talent (met de juiste mindset)
  • Ga voor duurzaam inzetbaar: investeer in je eigen medewerkers. 
  • Geef groei de ruimte: zet de eerste stap naar een leercultuur

Met de komst van de coronacrisis hebben veel bedrijven ook bestaande processen, structuren en werkwijzen moeten loslaten of omgooien om operationeel te kunnen blijven onder de coronabeperkingen. Als werkgever heb je in zo’n crisissituatie de veerkracht, vindingrijkheid en inzet van je mensen hard nodig. 

duurzame inzetbaarheid van je medewekers

En door de oprukkende technologie en toenemende automatisering veranderen banen en werkzaamheden razendsnel. De competenties die medewerkers vandaag in huis hebben, hebben morgen alweer een update nodig. Je moet nu in actie komen om te zorgen dat je medewerkers de skills leren en de kennis ontwikkelen waarmee zij de transitie kunnen bijhouden. Investeren in je medewerkers is daarom belangrijk.

anders kijken naar talent

Ook is door de coronacrisis de mismatch op de arbeidsmarkt meer zichtbaar geworden. In sommige branches zie je een overdaad aan kandidaten, terwijl in andere sectoren de vraag naar mensen onveranderd hoog blijft. Kijk daarom voor nieuwe instroom ook naar onervaren talent met de juiste mindset. Naast opleiding en ervaring, is vooral ook potentie, houding en motivatie bepalend voor succes. Focus op hun capaciteit om te groeien en biedt ze de ondersteuning die nodig is met persoonlijke aandacht en bij- en omscholing op maat.

vul onderstaand formulier in om de paper te downloaden

Je krijgt een bevestiging per mail met een downloadlink voor de paper. Op basis van deze download houden we je ook in de toekomst op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. 

whitepaper focus op groeikracht