de arbeidsmarkt en de horeca

In de bruisende wereld van de horeca zijn er altijd veel gesprekken en vraagstukken. Wat zijn nu die veelbesproken onderwerpen? Denk aan het tekort aan personeel, nieuwe wensen van medewerkers met betrekking tot werkuren, salaris, pauzes, en zelfs ziektekosten voor kleine horecagelegenheden. Wij helpen je graag verder met deze vraagstukken bij Randstad Payroll! 

We begrijpen dat de meest flexibele krachten in de horeca voornamelijk zitten in de bediening, barpersoneel, afwas, keukenhulp en in de schoonmaak. Bij Randstad Payroll weten we dat flexibiliteit cruciaal is in de horeca, en we zijn er om samen met jou de perfecte oplossingen te vinden.

Laten we samen de uitdagingen van de horeca aangaan en zorgen voor soepel, flexibel en succesvol personeelsbeheer!

waarom is randstad de payroll specialist in de horeca?

Nederland is constant aan het veranderen, toch? Op allerlei gebieden gebeurt er van alles, en al meer dan 60 jaar zijn wij daarbij om die veranderingen naar werk te vertalen. Met een flinke dosis passie, integriteit, en aandacht voor duurzame resultaten. Of het nu gaat over vergrijzing, wetten, digitalisering, diversiteit, of krapte op de arbeidsmarkt, we denken proactief mee.

dit is waarom bedrijven voor ons kiezen

We zitten overal in Nederland, en kennen de lokale arbeidsmarkt als onze broekzak. We zijn hr-experts en hebben collega’s die echt snappen wat er speelt in jouw branche. Benieuwd naar andere voordelen van Randstad Payroll in de horeca? We zetten ze graag op een rijtje voor je: 

 • we beschikken over het grootste kenniscentrum op het gebied van de arbeidsmarkt;

 • we houden je altijd op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving;

 • we nemen jouw juridische zorgen uit handen genomen;

 • we geven workshops over de vertaling van ontwikkelingen en vraagstukken;

 • we geven werknemers extra's, zoals toegang tot opleidingen en trainingen;

Handig, toch? Dus, waar wacht je nog op? Laten we samen de wereld van werk een stukje beter maken!

Elke organisatie werkt op een andere manier en behoeft een andere personeelsoplossing. Hierin denken we graag pro-actief mee. Kom in contact met onze consultants rondom de volgende onderwerpen:

 • vragen over wat payroll precies inhoudt; wat zijn de voordelen voor jou als bedrijf, maar ook voor de talenten, wat valt er wel of niet binnen;

 • vragen over inzet van de payrollkracht; duur/omvang, kosten en uren;

 • vragen over binden en boeien als werkgever, maar ook bind je de kandidaten aan jouw bedrijf;

 • vragen over updates rondom wet- en regelgeving;

 • vragen over hoe je organisatie flexibel in te zetten (breder dan alleen payroll);

 • vragen over referenten; 

 • vragen over jullie (specifieke) CAO;

 • vragen over opleiden en ontwikkelen voor de medewerker;

 • vragen over juridisch werkgeverschap.

Een andere vraag? Geen probleem! We denken graag met je mee en gaan samen op zoek naar een passende oplossing. Kom vrijblijvend met ons in contact en we komen binnen één werkdag bij je terug!

 1. jouw juridisch werkgeverschap is goed belegd;

 2. we dragen zorg voor goede begeleiding en binding van de payrollkracht;

 3. payrollkrachten krijgen exact dezelfde arbeidsvoorwaarden als jouw medewerkers, inclusief ABP-pensioen;

 4. je krijgt een flexibele oplossing voor het inzetten van personeel op het moment dat er geen vaste plek is, denk aan projecten of ziektevervanging;

 5. je kan ons zien als een verlengstuk van je HR-afdeling; door ons in te zetten krijg je er een specialist bij die je kan helpen op vele gebieden;

 6. we zijn een betrouwbare en compliant partij; we geven je altijd updates van wet- en regelgeving;

 7. we hebben referenten die graag meer vertellen over de samenwerking.

bekijk de voordelen van payroll:

welke horecaorganisaties kiezen voor payroll via randstad?

 • Keukenhof;

 • Theater de stoep. 

veelgestelde vragen payroll horeca

 • hoe werkt randstad payroll in de horeca?

  Onze payrollconstructies zijn heel simpel. Je werft en selecteert je nieuwe medewerkers zelf en meldt ze daarna aan in de randstad payroll portal. Je medewerker werkt in jouw organisatie, maar staat op onze loonlijst. We sturen je de factuur volgens het afgesproken tarief. Daar zijn we heel transparant over.  Zo nemen we je alle administratie uit handen en heb je geen verrassingen achteraf! Wil je meer weten uitleg over payroll? Bekijk dan hier onze payroll pagina!

 • kan ik extra arbeidsvoorwaarden toevoegen naast de horeca cao?

  Ja, wij kunnen de horeca cao volledig volgen en uitvoeren richting de payrollkracht. Daarnaast kun je positief afwijken van deze cao of arbeidsvoorwaarden toevoegen.

 • hebben jullie aansluiting met het abp pensioen?

  Ja, al vele jaren directe aansluiting bij het ABP pensioenfonds.

 • kunnen jullie payrollkrachten ook opleiden?

  Randstad biedt de payrollmedewerkers vele extra’s, zoals kortingen op verzekeringen, uitjes en nog veel meer. Ook kunnen wij helpen met een perspectief- of werkgeversverklaring. Natuurlijk hebben wij ook aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Via onze opleidingsportal hebben zij toegang tot honderden opleidingen en trainingen die ze online kunnen volgen. Makkelijk, leuk en vooral waardevol voor de eigen ontwikkeling.

 • hoe wordt een payrollkracht verloond?

  De payrollkracht wordt maandelijks uitbetaald. Randstad Payroll is een betrouwbare werkgever met veel ervaring in het uitbetalen van payrollmedewerkers. Dat betekent voor de medewerker zekerheid én een correcte betaling op het juiste moment.

 • wat kost payroll binnen de horeca?

  Wil je meer weten over de kosten van payroll? Bekijk dan onze payroll tarieven pagina en bereken jouw kosten! Kom je er niet uit en wil je graag advies? Kom dan met ons in contact, onze consultants kijken graag met je mee!

 • kunnen jullie voldoen aan de social return eis?

  Wil je hier meer over weten? Kom dan met ons in contact, dan kunnen we je gelijk meer uitleg geven. Dat is net wat makkelijker!

 • wat doen jullie om medewerkers te binden?

  - medewerkers krijgen een goede onboarding met specifieke CAO informatie

  - daarnaast zorgen we voor tijdige en correcte

  - ook staat er een professioneel team voor de medewerkers klaar bij vragen, maar ook wanneer ze hulp of begeleiding nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of een arbeidsconflict

  - Randstad biedt de payrollmedewerkers vele extra’s, zoals kortingen op verzekeringen, uitjes en nog veel meer
  - ook kunnen wij helpen met een perspectief- of werkgeversverklaring

  - natuurlijk hebben wij ook aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers. Via onze opleidingsportal hebben zij toegang tot honderden opleidingen en trainingen die ze online kunnen volgen

 • waarom is randstad de payroll specialist in de horeca?

  Waarom zou jij kiezen voor Randstad Payroll voor in de horeca? Simpelweg omdat wij al meer dan 60 jaar de veranderingen in Nederland omzetten naar werk. Of het nu gaat om vergrijzing, wetten, digitalisering, diversiteit, of krapte op de arbeidsmarkt, wij denken met je mee. Wij kunnen ons voorstellen dat het fijn is om te horen waarom andere bedrijven voor ons hebben gekozen, lees hier een aantal redenen!

deze artikelen vindt je misschien ook interessant