in gesprek met richard

Richard heeft tijd vrijgemaakt in zijn agenda om met mij in gesprek te gaan over zijn leerwerktraject via Randstad opleidingen en trainingen. Ik werd helemaal verrast door zijn enorme energie en drive die hij tijdens ons gesprek voortdurend liet zien.

"Ik ben zo ontzettend blij dat ik René (opleidingsadviseur Randstad opleidingen en trainingen) tegen ben gekomen. Hij heeft heel veel tijd en moeite in mij gestoken en dit traject richting eerste monteur elektrotechniek heeft mijn leven totaal veranderd." geeft Richard mij direct aan.

van platform medewerker naar monteur

Richard heeft voor Corona via Randstad als platform medewerker bij KLM gewerkt, maar moest daar in februari 2020 helaas afscheid nemen. Via Randstad heeft hij nog een aantal tijdelijke banen als orderpicker gedaan. Sinds een half jaar werkt hij via Randstad bij Electrolux als leerling monteur en volgt hij een 2 jarige opleiding (MBO niveau 3) tot 1e monteur. 

nieuwe hoofdstuk in richard's leven

Richard vertelt mij vol passie over het, zoals hij het zelf noemt, nieuwe hoofdstuk in zijn leven. "Het is druk en een enorme verandering in mijn leven, maar wel een grote vooruitgang. Ik heb een baan en doe een opleiding, waardoor ik merk dat mijn leerzucht weer terug is en dat geeft mij ontzettend veel energie". 

René heeft Richard geholpen in de aanloop naar het leerwerktraject. Richard zegt dat het belangrijk was om zijn privé-omgeving ook goed te informeren over de veranderingen en samen dat besluit te nemen. "Je moet namelijk wel huiswerk maken en online les volgen ondanks dat je thuis bent na het werk." René en hij hebben vaak gesproken over de balans tussen werk, de opleiding en privé. Richard zegt dat dit cruciaal is voor mensen om de overstap van de ene sector naar de andere te maken én weer in de leerbank te gaan. Nu zit Richard regelmatig samen met zijn 14 jarige zoon aan tafel elkaar te overhoren. Hij is daarin ook echt een rolmodel voor zijn zoon en motiveert hem ook goed zijn schoolwerk te doen. Het voelt echt als "samen", aldus Richard. 

eigen ontwikkeling belangrijk

Richard ziet heel goed het belang van zijn eigen ontwikkeling en de impact hiervan op zijn eigen leven. Hij geeft letterlijk aan: "ik investeer in mijzelf, maar dat geeft mij een beter perspectief op de arbeidsmarkt, een hoger salaris en hierdoor kan ik mijn gezin ook weer meer bieden". Ik zou, als directeur die verantwoordelijk is voor Randstad, willen dat we nog veel meer dan dat we nu doen mensen die kans bieden. Helaas zie ik ook veel belemmeringen bij mensen. Richard geeft zelf aan dat te herkennen. Ook vanuit gesprekken met zijn omgeving. "Wanneer mensen de overstap willen maken, dan is eigenlijk de begeleiding zoals René mij geeft cruciaal. Verder heeft Randstad samen met de opleider alles super geregeld. Als mensen zouden willen dan kan het."

>> bekijk hier al onze opleidingen en trainingen in de techniek

veelgestelde vragen

  • waar vind ik voorbeelden van mensen die een carrièreswitch gemaakt hebben?

    Op onze blogpagina vind je voorbeelden van mensen die ook een carrièreswitch gemaakt hebben. Bijvoorbeeld het verhaal van Richard, die van platform medewerker naar monteur is gegaan. Lees zijn verhaal op deze pagina

  • meer informatie nodig over het maken van een carrièreswitch en omscholen?