Kuehne+Nagel International AG is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Kuehne+Nagel biedt alle transportmodaliteiten van internationale verscheping – over zee, door de lucht en over land - en beheert wereldwijd meer dan 10 miljoen vierkante meter aan opslagruimte.

situatieschets

De afgelopen jaren heeft Kuehne+Nagel in samenwerking met Randstad Participatie op een aantal sites in het land plaatsingen gerealiseerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het plaatsen van mensen vanuit deze doelgroep is onderdeel van de wetgeving (participatiewet), maar belangrijker nog, het geeft mensen de kans om van werkelijke toegevoegde waarde te zijn. Kuehne+Nagel presenteert zich als een bedrijf dat inclusief wil zijn en een verantwoordelijk werkgever is in de maatschappij.

onze oplossing

De ervaring leert dat vanuit een gedegen aanpak mensen uit de doelgroep een waardevolle (leer-)plek in je bedrijf kunnen vinden. Bovendien zien we ook dat deze groep zorgt voor meer verbondenheid in teams en betrokkenheid bij elkaar. Middels een werkplekanalyse worden benodigde vereisten en mogelijke concessies per werkplek in beeld gebracht. En is er vooral ook aandacht voor het creëren van draagvlak, zodat alle seinen op groen staan om een passende kandidaat te ontvangen. 

resultaat

Voor werkgevers kan het soms een uitdaging zijn om de doelgroep goed te bereiken en te begrijpen. Een werkgever moet hier ook in willen investeren. In dit traject werd Kuehne+Nagel door Randstad Participatie ondersteund met:

  • hulp rondom geldende wet- en regelgeving
  • de selectie van de juiste kandidaten
  • begeleiding in de vorm van jobcoaching

Dit is erg waardevol voor jou als werkgever omdat je vaak tijd, ruimte en expertise mist om dit voor deze doelgroep op te pakken.

meer weten?

Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar de beste aanpak. Zij staan middenin de arbeidsmarkt, zijn specialistisch opgeleid én ervaren in het werken met doelgroepen die extra aandacht vragen. Wil jij ook het beste uit je medewerkers halen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer!