Na tien jaar geen betaalde baan te hebben gehad, was het voor Fariza genoeg. Deze positieve dame had een hele sterke motivatie om weer aan de slag te gaan! Na een gesprek met een van onze coaches in Baanbrekend startte ze haar project naar nieuw werk.

Om de volgende stap in haar loopbaan te zetten, ging Fariza in gesprek met Randstad RiseSmart. Na het gesprek ging de coach van Fariza gelijk aan de slag. Toen er een aanvraag kwam voor een functie bij de Gemeente Den Haag, wist de coach gelijk wie ze moest bellen. Een paar dagen later kwam al het goede nieuws: Fariza was aangenomen! Na tien jaar is het haar eindelijk gelukt!

Kort daarna kwam vanuit de Gemeente de vraag of er kandidaten waren die met de Wethouder in gesprek wilden over het traject van Baanbrekend én hun loopbaan van de afgelopen periode. Daar wilde Fariza graag aan meewerken.

'Toen er een aanvraag kwam voor een functie bij de Gemeente Den Haag, wist de coach gelijk wie ze moest bellen.’

Baanbrekend is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden in het kader van de Participatiewet met een korte of langere afstand tot de arbeidsmarkt. Dit houdt in dat mensen binnen 3 tot 6 maanden bemiddelbaar moeten zijn naar werk. Dit kan gaan om nieuwe instroom, maar ook om mensen die al langer in de bijstand zitten.

Door de gesprekken met de Wethouder kon Fariza verder doorstromen in haar loopbaan. Inmiddels is ze al langer dan zes maanden aan het werk, wat betekent dat ze volledig uit de bijstand is én duurzaam is doorgestroomd!