opleiden van technisch personeel

Randstad biedt leeroplossingen op maat aan in de techniek. Dat betekent dat wij samen met jou kijken hoe we het opleidingstraject het beste kunnen aansluiten op de behoefte van jouw bedrijf. Wij bieden zowel reguliere opleidingen als korte trajecten met certificering aan.

Bij Randstad bieden we de mogelijkheid om jouw technisch vakpersoneel bij- of om te scholen. Dit is mogelijk voor zowel jouw flexkrachten die in jouw bedrijf werken als ook voor jouw vaste medewerkers.

voordelen

Bij onze technische opleidingen staat de beroepspraktijk centraal. Onze leerlingen gaan daarom direct aan de slag bij jouw organisatie en passen hun geleerde theorie gelijk toe. Zo ontzorgen we je bedrijf bij het opleiden en ontwikkelen van je techniektalenten. 

  • een slagingspercentage van meer dan 90 procent

  • kandidaten zijn getest op o.a. leervermogen en competenties

  • persoonlijke begeleiding van een ervaren opleidingsadviseur 

  • maatwerkadvies in opleidingsprogramma's

  • subsidiemogelijkheden inzichtelijk voor je organisatie 

  • administratie rondom de opleiding neemt Randstad voor je uit handen

deze opleidingstrajecten in de techniek bieden we je aan

Hieronder een greep uit de opleidingen die we via Randstad opleidingen en trainingen aanbieden. We gaan ook graag met je in gesprek om de vraag van jouw organisatie te bespreken en tot een oplossing op maat te komen.

operator A  

Onze operatoren A gaan direct vier dagen aan de slag bij hun opdrachtgever en hebben één dag les. Ze leren in anderhalf jaar hoe ze het proces in de fabriek controleren en eventuele machinestoringen te helpen. Na de opleiding bezitten onze operatoren A een erkend mbo-diploma op niveau twee. Hierna bestaat de mogelijkheid om door te studeren tot operator B

operator B  

Onze operatoren B zijn na hun tweejarige mbo-opleiding op niveau drie echte allrounders die aansturen én uitvoeren. Ze zijn in staat om complexe productieprocessen en machines te beheren en leiding te geven aan hun collega’s. Werken en leren is gecombineerd: vier dagen per week gaan ze aan de slag bij hun opdrachtgever en één dag is voor studie gereserveerd.

servicemonteur  

Onze servicemonteurs zijn 4,5 dag werkzaam bij hun opdrachtgever als leerling technicus, elektrotechniek en instrumentatie en hebben een halve dag per week les. In drie jaar tijd worden ze opgeleid tot servicemonteur met een erkend mbo-diploma op niveau vier en zijn onze monteurs in staat om problemen en storingen van installaties en apparaten op te lossen en om het nodige onderhoud te plegen.  

monteur elektrotechniek  

Onze elektrotechnici zijn vier dagen per week werkzaam bij hun opdrachtgever en hebben elke week één digitale lesdag. Na ongeveer twee jaar behalen ze een erkend mbo-diploma op niveau drie en zijn onze elektrotechnici zijn gespecialiseerd in besturingstechnieken, montage, het verhelpen van storingen en het plegen van onderhoud.  

monteur werktuigbouwkunde 

Onze werktuigbouwkundige monteurs behalen in twee jaar een erkend mbo-diploma op niveau drie. Ze ontwikkelen tijdens hun studie brede kennis over allerlei verschillende installaties, van cv-ketels tot stoomturbines. En zijn na hun opleiding in staat om deze te plaatsen, vervangen, onderhouden of te repareren. 

constructiewerker 

Onze constructiewerkers werken vier dagen per week bij hun opdrachtgever. In twee jaar tijd halen ze een mbo-diploma op niveau twee of in drie jaar tijd een mbo-diploma op niveau drie. Na hun opleiding kunnen onze constructiewerkers met verschillende materialen en technieken, zoals snijbranden, buigen, verbinden en verspannen, constructies en deelconstructies bouwen. 

basisoperator   

In acht weken tijd leren onze basisoperatoren alles over microbiologie, hygiëne, voedselveiligheid, HACCP, verhitten, koelen, invriezen, productietechnologieën, reinigen, desinfectie en BPV PO1, PO2, PO3. Eén dag in de week krijgen zij les en de overige vier dagen zijn zij werkzaam bij hun opdrachtgever. Na het afronden van de cursus ontvangen ze het mbo-certificaat Voeding en industriële processen.