wat doet een verzorgende ig precies?

Als verzorgende IG verricht je alle taken rondom zorg en verpleegkunde. Dit kan de ene keer betekenen dat je iemand helpt met aankleden en een luisterend oor biedt. De andere keer is het nodig om een verpleegtechnische handeling uit te voeren zoals het toedienen van medicijnen of wondverzorging. Daarnaast draait zorg natuurlijk niet alleen om werk, maar ook om het gezelschap. Daarom is af en toe een bakje koffie doen en samen kletsen ook onderdeel van jouw werk.

hoe ziet de opleiding tot verzorgende ig eruit?

Om verzorgende IG te kunnen worden, volg je eerst het werk/leertraject tot zorgondersteuner. In dit traject leer je alles over zorg zodat je jouw cliënt of patiënt de beste hulp kunt bieden. Iedereen wil het liefst zo zelfstandig mogelijk functioneren en je ondersteunt waar nodig. Als je het traject hebt afgerond, heb je een mooie opstap om verder te groeien naar verzorgende IG. Heb jij nog helemaal geen ervaring in de zorg maar wil je graag kennismaken met het werken in de zorg? Dan is dit traject ook een mooie mogelijkheid om direct aan de slag te gaan en te leren in de zorg.

De opleiding ziet er als volgt uit:

 • na je aanmelding nemen we contact met je op en doe je (optioneel) een assessment om te zien of je het niveau van de opleiding aankunt en over de juiste competenties beschikt

 • zodra je daarvoor slaagt, kijken we samen wanneer je start met de opleiding

 • je gaat direct aan de slag

 • hoe lang het traject duurt hangt af van waar je geplaatst wordt. We bespreken dit natuurlijk vantevoren met je

 • na afronding van het traject heb je een mooie opstap om verzorgende IG te worden

► voor deze opleidingen zijn de aanmeldingen niet altijd open op alle locaties. Je kan natuurlijk alsnog je interesse melden. Wij nemen altijd contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Let op! Deze opleiding is dus een voorschakeltraject om verzorgende IG te worden. Dit kan je na het voorschakeltraject bijv. vaak bij de werkgever zelf intern behalen. 

dit hebben we van je nodig

Je bent geschikt voor de opleiding tot verzorgende ig als je voldoet aan de volgende cheklist:

 • je kunt aangeven waarom de opleiding jou aanspreekt en waarom in je in de zorg wilt werken

 • je bent bereid om avond-, dag-, nacht- en weekenddiensten en tijdens vakanties te werken

 • je hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar je bent wel bereid om iedere week 40 uur (itotaal aan werken en opleiding) aan deze opleiding te besteden

dit krijg je van ons

 • werken en leren tegelijkertijd

 • persoonlijke begeleiding op maat

 • loongarantie tijdens de opleiding

persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

Van begin tot eind word je begeleid door jouw opleidingsadviseur van de Randstad Vakschool. Tot je (vaak aan het einde van het traject) wordt overgenomen door de organisatie. Met de opleidingsadviseur bespreek je de voortgang en eventuele stuikelpunten. Ook kom je minimaal 3 keer per jaar samen met je opleidingsadviseur, docent van de studie en praktijkondersteuner op de werkvloer. Samen bespreken jullie hoe het gaat en waar je eventueel nog extra hulp of ondersteuning nodig hebt. Verder staat de opleidingsadviseur voor je klaar waar nodig.

interesseformulier opleiding zorg

veelgestelde vragen over de opleiding verzorgende ig

 • wat doet een verzorgende ig?

  Een verzorgende ig werkt met mensen die wat extra hulp nodig hebben. Dit kunnen mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap zijn, maar bijvoorbeeld ook ouderen. Als verzorger ig help je je cliënten met hun persoonlijke hygiëne en medicatie. Ook ben je hun maatje, tegen wie ze alles kunnen vertellen. Lees op deze pagina meer over het werk van een verzorgende ig.

 • hoe lang duurt de opleiding verzorgende ig?

  De opleidingsduur hangt af van waar je geplaatst wordt, deze kan wisselen van 2 weken tot 3 maanden (een boeiende combinatie van werken en leren). Onze zorgspecialisten, gepassioneerd in hun vak, staan klaar om je begeleiden en delen hun kennis tijdens deze dynamische reis van groei en ontwikkeling.

 • heb ik een vooropleiding nodig voor de opleiding verzorgende ig?

  Nee, er is geen specifieke vooropleiding vereist - bij ons draait het allemaal om jouw drijfveer! Jouw motivatie vormt het fundament van ons leertraject, waar we je graag verwelkomen ongeacht je achtergrond. Samen streven we naar succes en persoonlijke groei, en je zult merken dat doorzettingsvermogen en toewijding de sleutels zijn tot ongekende mogelijkheden.

 • wat houdt de opleiding verzorgende ig bij Randstad in?

  Onze opleiding tot verzorgende ig bij Randstad is een bijzonder en dynamisch leertraject. Het is speciaal ontworpen als een voorschakeltraject, waardoor het jou een unieke toegangspoort biedt tot de intrigerende wereld van verzorgende individuele gezondheidszorg. Tijdens dit traject krijg je niet alleen de kans om waardevolle praktijkervaring op te doen, maar ook om tegelijkertijd te leren, waardoor je een solide basis legt voor een veelbelovende carrière in de kinderopvang. Ontdek deze boeiende sector en bouw aan een veelbelovende toekomst!


   

 • is de opleiding verzorgende ig met loongarantie?

  Jazeker! Ontdek de betekenisvolle combinatie van werk en leren met een loongarantie, die je de mogelijkheid geeft om je passie na te jagen met de garantie van een stabiel inkomen. Fantasisch toch?

   

 • wat kan ik doen met de opleiding verzorgende ig?

  Bij ons werk- en leertraject voor verzorgende ig bij Randstad krijg je de unieke kans om direct aan de slag te gaan in de verzorgende individuele gezondheidszorg. Je begint je avontuur met het werk- en leertraject, en de kans is groot dat je daarna bij je werkgever in dienst komt. Bovendien bieden we je de mogelijkheid om intern aanvullende opleidingen te volgen die essentieel zijn voor jouw groei in de verzorgende individuele gezondheidszorg. Het beste van alles is dat je vanaf het allereerste moment een salaris ontvangt. Dus, niet alleen heb je direct een baan, maar hebt meteen loongarantie. Dit is een fantastische manier om jouw loopbaan te starten en te groeien in deze mooie sector!

 • waarom deze opleiding via Randstad?

  Ontdek de vele voordelen van onze opleiding tot verzorgende ig! Allereerst kun je werken en leren tegelijkertijd en doet meteen waardevolle ervaring op. Verder bieden we je Op maat gemaakte begeleiding die aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. Maar dat is niet het enige voordeel dat je tijdens de opleiding zult ervaren. Naast het opdoen van waardevolle praktijkervaring, profiteer je ook van een loongarantie. Dit betekent dat je een salaris ontvangt voor de uren die je werkt. Ben je klaar om jouw potentieel volledig te benutten en te stralen? Verken de diverse mogelijkheden die onze opleiding te bieden heeft en geef jouw loopbaan een flinke boost!