wat doet een verzorgende ig precies?

Als verzorgende IG verricht je alle taken rondom zorg en verpleegkunde. Dit kan de ene keer betekenen dat je iemand helpt met aankleden en een luisterend oor biedt. De andere keer is het nodig om een verpleegtechnische handeling uit te voeren zoals het toedienen van medicijnen of wondverzorging. Daarnaast draait zorg natuurlijk niet alleen om werk, maar ook om het gezelschap. Daarom is af en toe een bakje koffie doen en samen kletsen ook onderdeel van jouw werk.

hoe ziet de opleiding tot verzorgende ig eruit?

In dit traject leer je alles over zorg zodat je jouw cliënt of patiënt de beste hulp kunt bieden. Iedereen wil het liefst zo zelfstandig mogelijk functioneren en je ondersteunt waar nodig.

De opleiding ziet er als volgt uit:

 • na je aanmelding nemen we contact met je op en doe je een assessment om te zien of je het niveau van de opleiding aankunt en over de juiste competenties beschikt.

 • zodra je daarvoor slaagt, kijken we samen wanneer je start met de opleiding.

 • je gaat direct aan de slag: je bent zo’n 3 dagen in de week aan het werk en dit zorgt ervoor dat je ook direct een inkomen hebt.

 • één dag in de week ga je naar school en daarnaast besteed je ongeveer 8 uur aan zelfstudie. Opgeteld bij de werkdagen, ben je dus 40 uur wekelijks met deze opleiding bezig.

 • na gemiddeld 15 maanden tot 2 jaar heb je jouw diploma mbo niveau 3 verzorgende IG op zak!

aanmelden

Op dit moment zijn de aanmeldingen voor deze opleiding nog niet van start. Heb je wel interesse? Schrijf je dan in via ons interesseformulier. Dan nemen we contact met je op zodra we starten met de aanmeldingen.

Je bent geschikt voor de opleiding tot verzorgende ig als je voldoet aan de volgende cheklist:

 • je kunt aangeven waarom de opleiding jou aanspreekt en waarom in je in de zorg wilt werken;

 • je bent bereid om avond-, nacht- en weekenddiensten en tijdens vakanties te werken;

 • je hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar je bent wel bereid om iedere week 40 uur aan deze opleiding te besteden.

 • werken en leren tegelijkertijd

 • persoonlijke begeleiding op maat

 • loongarantie tijdens de opleiding

persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

Van begin tot eind word je begeleid door jouw opleidingsadviseur van de Randstad Vakschool. Met de opleidingsadviseur bespreek je de voortgang en eventuele stuikelpunten. Ook kom je minimaal 3 keer per jaar samen met je opleidingsadviseur, docent van de studie en praktijkondersteuner op de werkvloer. Samen bespreken jullie hoe het gaat en waar je eventueel nog extra hulp of ondersteuning nodig hebt. Verder staat de opleidingsadviseur voor je klaar waar nodig.

Deze opleiding is onderdeel van Randstad Boost. Randstad Boost biedt veel verschillende soorten opleidingen aan. Waarom? Zodat iedereen kan doen, wat goed bij hem of haar past. Samen zorgen we er zo voor dat je aan de slag gaat met iets waar je goed in bent én wat je leuk vindt.