wat doet een verzorgende ig precies?

Als verzorgende IG verricht je alle taken rondom zorg en verpleegkunde. Dit kan de ene keer betekenen dat je iemand helpt met aankleden en een luisterend oor biedt. De andere keer is het nodig om een verpleegtechnische handeling uit te voeren zoals het toedienen van medicijnen of wondverzorging. Daarnaast draait zorg natuurlijk niet alleen om werk, maar ook om het gezelschap. Daarom is af en toe een bakje koffie doen en samen kletsen ook onderdeel van jouw werk.

hoe ziet de opleiding tot verzorgende ig eruit?

Om verzorgende IG te kunnen worden, volg je eerst het werk/leertraject tot zorgondersteuner. In dit traject leer je alles over zorg zodat je jouw cliënt of patiënt de beste hulp kunt bieden. Iedereen wil het liefst zo zelfstandig mogelijk functioneren en je ondersteunt waar nodig. Als je het traject hebt afgerond, heb je een mooie opstap om verder te groeien naar verzorgende IG. Heb jij nog helemaal geen ervaring in de zorg maar wil je graag kennismaken met het werken in de zorg? Dan is dit traject ook een mooie mogelijkheid om direct aan de slag te gaan en te leren in de zorg.

De opleiding ziet er als volgt uit:

  • na je aanmelding nemen we contact met je op en doe je (optioneel) een assessment om te zien of je het niveau van de opleiding aankunt en over de juiste competenties beschikt

  • zodra je daarvoor slaagt, kijken we samen wanneer je start met de opleiding

  • je gaat direct aan de slag

  • hoe lang het traject duurt hangt af van waar je geplaatst wordt. We bespreken dit natuurlijk vantevoren met je

► voor deze opleidingen zijn de aanmeldingen niet altijd open op alle locaties. Je kan natuurlijk alsnog je interesse melden. Wij nemen altijd contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

dit hebben we van je nodig

Je bent geschikt voor de opleiding tot verzorgende ig als je voldoet aan de volgende cheklist:

  • je kunt aangeven waarom de opleiding jou aanspreekt en waarom in je in de zorg wilt werken

  • je bent bereid om avond-, nacht- en weekenddiensten en tijdens vakanties te werken

  • je hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar je bent wel bereid om iedere week 40 uur (itotaal aan werken en opleiding) aan deze opleiding te besteden

dit krijg je van ons

  • werken en leren tegelijkertijd

  • persoonlijke begeleiding op maat

  • loongarantie tijdens de opleiding

persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

Van begin tot eind word je begeleid door jouw opleidingsadviseur van de Randstad Vakschool. Met de opleidingsadviseur bespreek je de voortgang en eventuele stuikelpunten. Ook kom je minimaal 3 keer per jaar samen met je opleidingsadviseur, docent van de studie en praktijkondersteuner op de werkvloer. Samen bespreken jullie hoe het gaat en waar je eventueel nog extra hulp of ondersteuning nodig hebt. Verder staat de opleidingsadviseur voor je klaar waar nodig.