wat doet een isolatiemonteur?

Als isolatiemonteur zorg je ervoor dat woningen en gebouwen hun warmte behouden. Je doet dit door bijvoorbeeld kruipruimtes te isoleren met isolatiekorrels, daken te bekleden met plaat isolatie of door het aanbrengen van isolatiematerialen in gevels.

hoe ziet de opleiding isoleren eruit?

De driedaagse opleiding isoleren bestaat uit theorie en praktijk. Tijdens deze dagen leer je alles over verschillende isolatiematerialen en hoe je deze bevestigt of aanbrengt. Omdat veilig werken als isolatiemonteur heel belangrijk is, volg je naast deze drie dagen een vca-opleiding. Deze opleiding duurt één dag en sluit je af met een examen, waarna je een vca-certificaat ontvangt. Dit certificaat is drie jaar geldig.  

hoe word ik toegelaten tot de opleiding monteur zonnepanelen?

Om de opleiding isoleren te volgen heb je niet altijd een vooropleiding nodig. Dit is afhankelijk van jouw voorkennis en werkervaring. Wel is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om te leren en affiniteit hebt met techniek.

wat krijg je van ons?

  • we gaan voor jou op zoek naar een baan tijdens de opleiding of na de opleiding

  • wij betalen de kosten van de opleiding

  • persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

interesseformulier opleiding tot isolatie monteur

veelgestelde vragen over de opleiding isoleren

  • welke opleiding heb je nodig voor isolatiemonteur?

    Om isolatiemonteur te worden volg je een opleiding isoleren. Bij Randstad bieden we een opleiding isoleren, waarin je in drie dagen alles over dit vak leert. Na het afronden van deze opleiding en het behalen van je vca-diploma kun je aan de slag als isolatiemonteur. Hier lees je meer over de opleiding isoleren.

  • hoe ziet de opleiding isoleren eruit?

    De opleiding isoleren duurt drie dagen en bestaat uit theorie en praktijk. Omdat veilig werken als isolatiemonteur erg belangrijk is, volg je naast deze opleiding ook een vca-opleiding van één dag. Hier lees je meer over de opleiding isoleren en hoe je je aanmeldt.