Wil je jouw competenties als zorgprofessional verbeteren? Volg dan de gratis online training klinisch redeneren! Deze training is geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de verpleegkundige en paramedische beroepen. Binnen een paar lessen heb je alle kennis in huis om gelijk toe te passen in de praktijk. Klinkt goed, toch?

De online training bestaat uit video’s en opdrachten die je op je laptop of tablet kan bekijken en maken. In de training wordt gevraagd om een casus uit je eigen praktijk te kiezen, waarbij onduidelijkheden zijn in de behandeling van een patiënt.

Als je geen eigen casus hebt, ga je aan de slag met een fictieve casus. De training is zo opgebouwd dat je er maar 5 tot 10 minuten per dag mee bezig bent. Zo weet je zeker dat je er aan toe komt. Tussen een vergadering door, onderweg naar je werk in de trein of ‘s avonds thuis op de bank voordat je favoriete programma begint. Super handig dus!

Werk je (nog) niet via Randstad, maar wil je wel graag online trainingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen? Met een Mijn Randstad account heb je altijd toegang tot al onze online trainingen en cursussen. Maak je account hier gratis aan.

Na het afronden van de cursus:

 • ken je de zeven stappen van klinisch redeneren

 • heb je deze direct toegepast op een casus in je eigen praktijk

 • kan je goed onderbouwen welke zorg een patiënt nodig heeft en waarom

 • versterk je jouw competenties als zorgprofessional

En natuurlijk toon je hiermee aan bij ons of aan andere werkgevers dat je jezelf blijft ontwikkelen. Zo vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt, kan je sneller een volgende stap zetten en maak je je eigen werk een stuk leuker! 

 • als je nog niet staat ingeschreven bij Randstad, maak je eerst een account aan door je in te schrijven bij Randstad 

 • om naar het opleidingsaanbod te gaan open je 'Mijn Randstad

 • scroll naar beneden en klik op de banner 'Mijn ontwikkeling' 

 • zoek de cursus ‘Klinisch redeneren (voor verpleegkundigen)’ 

 • gelukt! Je kan direct starten

veelgestelde vragen over de klinisch redeneren cursus

 • Wat is klinisch redeneren?

  Klinisch redeneren is het koppelen van je eigen observaties en interpretaties aan je medische kennis. Zo onderbouw je waarom je bepaalde beslissingen neemt en helpt je om doelgericht te werken. De vervolgstappen die genomen moeten worden in de behandeling van een patiënt worden hierdoor duidelijk. Wil je jouw competenties als zorgprofessional verbeteren? Meld je dan hier aan!

 • Hoe ziet de online cursus klinisch redeneren eruit?

  De online training bestaat uit video’s en opdrachten die je op je laptop of tablet kan bekijken en maken. In de training wordt gevraagd om een casus uit je eigen praktijk te kiezen, waarbij onduidelijkheden zijn in de behandeling van een patiënt. Als je geen eigen casus hebt, ga je aan de slag met een fictieve casus. Nieuwsgierig naar de training? Meld je dan hier aan!