wat doet een dakdekker?

Een dakdekker voert werkzaamheden uit waarmee het dak van een woning of een ander pand (opnieuw) bedekt wordt. Vaak worden deze werkzaamheden uitgevoerd om het dak te beschermen tegen weersinvloeden zoals water, sneeuw en wind.

Hoewel alle werkzaamheden die een dakdekker uitvoert uiteindelijk te maken hebben met het bedekken van daken, zijn de werkzaamheden toch behoorlijk divers. Dit komt met name door het feit dat een dak met heel veel verschillende materialen bedekt kan worden. Daarnaast bestaan er natuurlijk ook allerlei verschillende soorten daken. Denk bijvoorbeeld aan platte daken, zadeldaken en hellende daken. Genoeg afwisseling dus.

hoe ziet de opleiding tot dakdekker eruit? 

In de opleiding tot dakdekker bieden wij elke kandidaat een VCA diploma en een 3 jaar geldige cursus 'Gezond en Veilig Werken op het Dak' (CAO-verplichting) aan.

Hierna wordt er per kandidaat goed bekeken welke vervolgcursus het beste bij hem of haar past. Dit is onder andere afhankelijk van het bedrijf waar de kandidaat geplaatst kan worden en aan de slag kan gaan. Eventuele vervolgcursussen die wij aanbieden zijn: 'Introductiecursus Bitumineuze Dakbedekkingsmaterialen' of 'Introductiecursus Kunststof Dakbedekkingen'. De cursussen worden op verschillende locaties in het land gegeven. 

Vanaf 21 jaar en ouder is het salaris dat je ontvangt € 13,45 bruto per uur, volgens de CAO Bitumineuze en Kunststof Dakdekkingsbedrijven (BIKUDAK).

>> meld je hier aan voor de dakdekker opleiding