Loopbaancoach Geke Smeets keek toch even vreemd op toen Jos haar vertelde dat hij zijn carrière totaal over een andere boeg wilde gooien. Na veertig jaar werkzaam te zijn bij hetzelfde bedrijf had Jos de pensioensbranche wel gezien, en besloot hij dat het nog niet te laat was om zijn jongensdroom na te jagen: vrachtwagenchauffeur worden.

een bijzondere carrièreswitch

Jos is een veteraan in de pensioensbranche. Zijn laatste functie was pensioenmanager bij een internationale organisatie, totdat hij het roer helemaal omgooide. Jos zocht contact met loopbaancoach Geke om te praten over de grote stap die hij wilde gaan maken. 

‘Toen ik hem vroeg wat zijn grote droom was zei hij dat hij de laatste jaren van zijn loopbaan nog zo graag achter het stuur van een vrachtwagen zou willen doorbrengen’, vertelt Geke. ‘Dit betekende nogal wat, ook op financieel gebied. Maar Jos was vastberaden, het geld maakte hem eigenlijk niks uit. Het ging hem erom dat hij iets doet dat hem gelukkig maakt.’

doen wat je gelukkig maakt

Geke vindt het bijzonder dat Jos zelf de regie in handen nam. ‘Echt lang niet alle mensen durven dat, vooral niet zo laat in je loopbaan. Er waren ook veel mensen die hem voor gek verklaarden dat hij zo laat nog van baan wilde veranderen. Maar ja, uiteindelijk moet je doen wat je gelukkig maakt. En dat doet Jos nu, met een minder salaris, maar zijn jongensdroom is wel uitgekomen!’

risesmart loopbaancoaching

Geke heeft veel gesprekken gevoerd met Jos, en hem ondersteund bij de voorbereiding van deze stap. Mede dankzij haar hulp leeft Jos nu zijn droom op de snelweg. Overweeg je zelf ook een carrièreswitch? Of wil je gewoon eens met iemand praten over je werk? Kijk dan ook eens naar onze Risesmart Individuele Loopbaanbegeleiding.