Landelijk zijn er grote tekorten op het profiel geschoolde medewerkers in de zorg. Dit tekort zal waarschijnlijk alleen maar groter worden doordat de vraag naar begeleiding groter wordt, vergrijzing plaatsvindt en er minder studenten in- en uitstromen vanuit de opleidingen. Wij pakken samen met jouw organisatie dit probleem aan door leerlingen in een verkort BBL-traject op te leiden.

In samenwerking met een opleider bieden we de leerlingen scholing én praktijkervaring aan. Daarnaast zetten we deeltrajecten in om de inzetbaarheid van medewerkers te vergroten en hen op de hoogte te houden over alle soorten verpleegtechnische handelingen.

voordelen randstad zorgopleidingen

Door het werk- en leertraject zijn de zorgmedewerkers  ook al inzetbaar gedurende de opleiding en volledig inzetbaar zodra de opleiding is afgerond. Met de verkorte trajecten staan ze snel voor je klaar om aan de slag te gaan.

  • maatwerkadvies in opleidingsprogramma's

  • expertise in werving leerlingen: kandidaten zijn getest op o.a. leervermogen en competenties

  • uitgebreide begeleiding en voortgangsbewaking door een ervaren opleidingsadviseur 

  • arbeidsrechtelijke risico's gedurende de opleiding zijn niet van toepassing

  • administratie rondom de opleiding neemt Randstad voor je uit handen

  • hoog slagingspercentage

opleiding adl basiszorg 

De opleiding tot adl assistent is een basiszorg traject waarbij alle ADL (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) taken aan bod komen. De medewerker kan deze na het behalen van het opleidingstraject zelfstandig verrichten. De medewerkers kunnen worden ingezet ter ondersteuning van het gediplomeerde zorgpersoneel, bijvoorbeeld tijdens de corona-crisis. Dit traject kan ook worden ingezet als voortraject op de BBL opleiding Verzorgende IG. Het is een mooie manier voor de medewerker om kennis te maken met de zorg en voor de zorginstelling om kennis te maken met de medewerker. De opleiding duurt gemiddeld 5 weken.

opleiding verzorgende ig

Een verzorgende IG is gespecialiseerd in alle taken rondom zorg en verpleegkunde. Het sociale aspect van zorg en verpleegtechnische handelingen verrichten is iets was een verzorgende uitvoert. Deze opleiding duurt gemiddeld tussen de 15 maanden en 2 jaar.

opleiding helpende

Een helpende staat als contactpersoon tussen de cliënten en mantelzorgers en collega’s in. Deze zorgt voor duidelijke communicatie en een helpende ondersteunt bij de persoonlijke verzorging, wonen en welzijn van de cliënten. Binnen één jaar is de opleiding afgerond en heeft de kandidaat de titel tot helpende niveau 2.

opleiding pedagogisch medewerker

Een pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verzorging van kinderen. Met het organiseren van ontwikkelingsgerichte activiteiten, staan spelen en leren altijd vooraan. Met 1 tot 1,5 jaar is de opleiding tot pedagogisch medewerker niveau 3 of 4 afgerond.