opleiden in het onderwijs

We bieden versnelde opleidingen aan voor een extra lesbevoegdheid in de vakken Nederlands en wiskunde. In slechts twee jaar tijd worden docenten omgeschoold. Dit zijn bevoegde docenten die de pabo hebben afgerond of met een eerste- of tweedegraads bevoegdheid in een ander vak.

We selecteren en leiden de talenten op via een van onze trajecten. Tijdens de opleiding worden de docenten door Randstad gedetacheerd bij de school en intensief begeleid door de opleidingsadviseur van de Randstad. De opleider verzorgt de inhoud van de opleiding. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een docent die reeds in dienst is bij jouw school aan te melden.

voordelen

Al tijdens de opleiding zijn onze docenten inzetbaar voor de klas. Ze kunnen direct aan de slag voor de klas, voor 0,4 tot 0,6 fte. Na de tweejarige studie zijn ze kosteloos over te nemen. Op deze manier heb je als organisatie keuze uit een grote pool van gekwalificeerde docenten uit de praktijk en gaan we het lerarentekort tegen.

  • Randstad zorgt voor een zorgvuldige selectie, inclusief assessment en referentiecheck

  • maatwerkadvies in opleidingsprogramma's

  • subsidiemogelijkheden inzichtelijk voor je organisatie 

  • kandidaten zijn getest op o.a. leervermogen en competenties

  • 3-voudige begeleiding: een ervaren opleidingsadviseur vanuit Randstad, de opleider en een begeleider vanuit de school

  • arbeidsrechtelijke risico's gedurende de opleiding zijn niet van toepassing

  • administratie rondom de opleiding neemt Randstad voor je uit handen

  • een slagingspercentage van meer dan 90 procent

deze opleidingstrajecten in onderwijs bieden we je aan

Hieronder een greep uit de opleidingen die we via Randstad aanbieden. We gaan ook graag met je in gesprek om de vraag van jouw organisatie te bespreken en tot een opleiding op maat te komen.

tweedegraads lesbevoegdheid nederlands

Het traject voor het omscholen tot docent Nederlands start het gehele jaar door. Door de praktijkervaring te combineren met klassikale studie, krijgt de kandidaat genoeg kennis en ervaring om direct aan de slag te gaan.

tweedegraads lesbevoegdheid wiskunde

Het traject om je tweede bevoegdheid wiskunde te halen start ook het gehele jaar door. Door de praktijkervaring te combineren met klassikale studie, krijgt de kandidaat genoeg kennis en ervaring om direct aan de slag te gaan.

zij-instromers en hybride docenten

Het is ook mogelijk voor kandidaten om naast hun huidige baan les te geven (hybride docenten) of helemaal over te stappen naar het onderwijs (zij-instromers). Om hun kennis en talent te delen, hebben ze een school(bestuur) nodig om aan de slag te kunnen. Wil je ze helpen om hun eerste stap in het onderwijs te maken?