Outplacement is het begeleiden en bemiddelen van medewerkers naar een nieuwe baan, wanneer zij hun ontslag krijgen. Als jouw organisatie afscheid moet nemen van medewerkers, kun je hen een outplacementtraject aanbieden. Vaak is outplacement een onderdeel van een sociaal plan bij een reorganisatie.

outplacementbureau

Voor de uitvoering van een outplacementtraject schakelen werkgevers de hulp in van een outplacementbureau. De werkgever betaalt het bureau om de werknemer(s) te begeleiden en adviseren in de zoektocht naar een nieuwe baan. De werkgever bepaalt hoe lang het outplacementtraject duurt. Binnen dat tijdsbestek wordt verwacht dat een werknemer een nieuwe baan gevonden heeft.

randstad outplacement

Het outplacementtraject van Randstad begint met een persoonlijk intakegesprek met de medewerker en een adviseur van Randstad HR Solutions. Dit vindt plaats op een kantoor van Randstad. De adviseur en de medewerker stellen samen een plan van aanpak vast voor het vervolg van het traject. Een traject bestaat uit een mix van individuele coaching en begeleiding, loopbaan- en sollicitatietrainingen en Jobhunting.

actieve arbeidsmarktbenadering

Randstad outplacement heeft waardevolle diensten te bieden die de kans op een nieuwe baan aanzienlijk vergroten. Randstad heeft toegang tot een groot aantal vacatures en daarbij een netwerk dat bijna 90 procent van alle publieke en private organisaties beslaat. Die zetten we in bij het zoeken naar een nieuwe baan voor jouw medewerker. Om de drempel naar de arbeidsmarkt te verlagen, kunnen proefplaatsingen en detacheringen ingezet worden.

meer weten

Heb je nog vragen over de betekenis van outplacement en wat Randstad voor jou kan doen? Neem contact op met één van onze adviseurs van Randstad HR Solutions: T 0800 94 33 766.