Carrières veranderen in langetermijnplannen. De werknemer van de toekomst zit zélf achter het stuur van zijn loopbaan. Voor iedereen geldt: blijf leren! 5 skills voor een succesvolle en toekomstbestendige loopbaan. Mensen kijken straks veel bewuster naar wat men nodig heeft om levensdoelen te verwezenlijken. Denk daarbij aan ‘harde’ ingrediënten als geld, tijd, opleidingen en reserves voor ziektekosten en pensioen.

Aan de andere kant van de medaille staan de ‘zachtere’ componenten als: wat moet men leren en kunnen om zichzelf aan te kunnen passen aan voortdurend veranderende eisen en omstandigheden? Een leven lang leren is voor iedereen  een belangrijk thema.

hoeveel is dat diploma nog waard

Je volgt één keer een opleiding, zo tussen je 18e en je 23ste, en daar doe je het de rest van je werkend leven mee. Dit is niet langer houdbaar. Ontwikkelingen gaan zó snel dat werkenden zich moeten blijven aanpassen. Kennis van nu is morgen alweer achterhaald. Iemand van 38 heeft vaak een diploma van 15 jaar oud op zak. Hoeveel is dat diploma nog waard? Niet zo veel als er tussendoor niet is bijgespijkerd. Leren is voor werkenden net zo belangrijk als voor onze kinderen.

een succesvolle loopbaan: blijf leren

Het succes van de medewerker van de toekomst draait om aanpassingsvermogen en ondernemerschap. Als je daarnaast een gereedschapskist hebt met tools en skills, dan kom je goed beslagen ten ijs. Werknemers die flexibel zijn, bereid zijn om steeds weer nieuwe kennis op de doen en vaardigheden te leren, hebben de meeste kans op een succesvolle loopbaan