wat is hr en waar staat hr voor? 

Werken in de hr, klinkt leuk. Maar wat is het nou precies? Aan welke functies moet je denken? Human resources is een breed begrip en is meer dan bijvoorbeeld salarisadministratie of recruitment. Binnen dit vakgebied houd je je onder andere ook bezig met bijvoorbeeld strategie en groei van het bedrijf, verzuimbegeleiding, ontwikkeling en werving & selectie. 

Met hr ervaring kun je dus bij veel organisaties aan de slag. In ieder bedrijf zien we bijvoorbeeld werving en selectie of ontwikkeling terugkomen. Hoe je functie er daadwerklijk uitziet dat verschilt per bedrijf maar hr vacatures zijn binnen veel organisaties te vinden.

Als hr medewerker heb je een centrale functie binnen de organisatie. De ene keer ben je betrokken bij een veranderprocees, de andere keer bij een recruitment probleem en zo zijn er veel zaken waar jij als hr medewerker bij betrokken wordt. 

wat doe je als hr medewerker? 

Het takenpakket van een hr medewerker kan zeer verschillen per functie en bedrijf. Taken waar je bijvoorbeeld aan kunt denken zijn:

 • hr systemen up-to-date houden
 • schrijven van vacatureteksten en sollicitatieprocessen bijhouden
 • werving en selectie van personeel
 • bijhouden en begeleiden van ziekteverzuim
 • personeelsplanning maken en bijhouden 
 • adviseren van medewerkers en management 
 • administratieve processen binnen hr (salaris, contracten, etc.)
 • nadenken over strategie, cultuur en ontwikkeling binnen een bedrijf 

Doorgroeimogelijkheden?

Er zijn veel doorgroeimogelijkehden binnen hr. Zo kun je beginnen als recruiter en een echte specialist in jouw vakgebied worden om de juiste talenten voor de organisatie te vinden. Of je groeit bijvoorbeeld van hr assitent door naar hr manager, hr business partner. Er is veel mogelijk! 

hr vacatures bij randstad

Binnen Randstad hebben we speciale teams die ervoor zijn opgesteld om talenten te bemiddelen binnen hr functies. We kennen de markt goed en hebben een groot netwerk aan uiteenlopende opdrachtgevers. We kijken graag met je mee waar je interesse en vaardigheden liggen en welke hr vacatures daarop aansluiten. Hr functies hebben veel overlap met elkaar en verschillen per organisatie ook weer qua takenpakket. Wij helpen je graag mee in deze zoektocht om de juiste baan te vinden.

Meest voorkomende hr vacatures bij Randstad zijn: 

hr vacatures bij randstad

Randstad staat voor goed werkgeverschap en is het grootste hr bedrijf van de wereld. Daarom bieden wij je goede arbeidsvoorwaarden en kijken we naar hr vacatures die het beste aansluiten op jouw wensen. Zo kun je aan de slag in een tijdelijke functie, een vaste functie, parttime of fulltime. Het voordeel van tijdelijke functies is dat je bij veel opdrachtgevers een kijkje kan nemen hoe het op de werkvloer is. Uitzoeken wat nou het beste bij je past of juist om ervaring op te doen, ideaal toch? Na afloop van je vacature kijken we graag weer verder naar een leuke vervolgopdracht voor je. Bij een vaste functie ga je direct bij de opdrachtgever in dienst en we helpen je graag met je zoektocht naar de ideale hr vacature! Wat kun je verder van ons verwachten? 

 • werken bij leuke opdrachtgevers. Groot, klein, internationaal, commercieel of juist niet. Er zit vast een leuke opdrachtgever tussen waar jij aan de slag kunt! 
 • wekelijkse uitbetaling, je uren declareer gemakkelijk via de Randstad app 
 • een vast aanspreekpunt vanuit Randstad. Voor al je vragen staan we klaar. Dit doen we snel, dichtbij en uiteraard persoonlijk. 
 • 25 vakantie dagen en 8,33% vakantiebijslag
 • pensioenopbouw al na 8 gewerkte weken (vanaf 21 jaar)
 • we vinden je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en willen dan ook graag met je in gesprek hierover. Bekijk eens de mogelijkheden wat betreft ontwikkeling, opleidingen en coaching.  
 • als je bij verschillende opdrachtgevers werkt, bouw je dezelfde rechten op bij Randstad. Fijn toch? 

Onze intercedenten en recruiters gaan graag met je in gesprek over alle mogelijkheden. Bekijk snel de actuele hr vacatures en solliciteer op je ideale vacature. 

Meest voorkomende hr vacatures bij Randstad zijn: 

Hr functies kunnen per sector of bedrijf enorm verschillen. Toch zijn er over het algemeen wel overeenkomsten te vinden bij veel voorkomende functies. Hieronder leggen wij je uit wat de meest voorkomende hr vacatures inhouden. Mochten er hier nog vragen over zijn, dan komen wij natuurlijk graag met je in contact.


recruiter 

Als recruiter, of personeelswerver, ben je een expert op het gebied van werving en selectie om geschikte kandidaten te vinden voor een functie binnen of voor een bedrijf. Je zoekt naar kandidaten voor een openstaande vacature, beoordeelt en maakt een selectie van geschikte kandidaten en begeleidt hierna het sollicitatieproces.

hr manager

Als hr-manager heb je de leiding over de human resources afdeling van een bedrijf of organisatie. Je stuurt de afdeling aan en neemt personeel aan, beheert de salarisadministratie en zorgt ervoor dat bedrijfsbeleid en praktijken worden gehandhaafd.

hr medewerker 

Als hr-medewerker, soms ook medewerker personeelszaken of assistent personeelsbeleid genoemd, ben je werkzaam op de hr-afdeling van een bedrijf waar je je bezighoudt met het personeelsbeleid van de onderneming. Belangrijke taken van een hr-medewerker zijn het opstellen van vacatureteksten en administratieve werkzaamheden, zoals het bijhouden van de HR-systemen en ziekteverzuim en organiseren van sollicitatieprocedures.

hr assistent 

Als hr-assistent, of personeelsmedewerker, ondersteunt je een bedrijf of organisatie bij het uitvoeren van werkzaamheden voor de afdeling personeelszaken. Een hr-assistent assisteert anderen bij het ontwikkelen van beleid, verricht administratieve taken als het opmaken van arbeidsovereenkomsten en faciliteert de ontwikkeling van werknemers door het organiseren van trainingen.