De kans is groot dat je Randstad kent van het uitzendwerk. Maar wist je dat we je in een aantal gevallen ook kunnen helpen aan een vast contract bij een organisatie? Soms krijg je dat zelfs sneller dan bij een rechtstreekse sollicitatie. Lees hier hoe Ellen Roele (50), Erik van der Meeren (50) en David Budzinski (27) op deze manier hun baan kregen. 

bij wat voor bedrijf werk je, hoelang werk je er en wat is je functie

Ellen: Ik werk bij De Zijlen, een zorginstelling gespecialiseerd in gehandicaptenzorg. Sinds juli van dit jaar werk ik hier als groepsleider. Ik geef nu vooral een-op-een begeleiding aan een cliënt die heel veel zorg nodig heeft.

Erik: Sinds een paar weken werk ik bij Da-Capo BV als warehouse manager. Ik geef hier leiding aan een team van twaalf man en ben verantwoordelijk voor het zo goed mogelijk verwerken van bestellingen. 

David: Ik heb vrijdag pas mijn eerste dag. Bij Peijnenburg mag ik aan de slag als allround monteur. Dat is vooral het onderhoud van machines, maar ik denk ook graag met het management mee over efficiëntiemogelijkheden. 

waar werkten jullie hiervoor

Ellen: Ik heb ongeveer tien jaar gewerkt via Randstad, met veel verschillende losse klusjes in de zorg en de psychiatrie. Ik vond het leuk om steeds nieuwe uitdagingen te krijgen en had behoefte aan die flexibiliteit.

David: Vanwege persoonlijke omstandigheden moest ik ongeveer anderhalf jaar geleden een stapje terug doen, daarvoor werkte ik bij verschillende bedrijven als monteur. In de tussentijd heb ik gewerkt in de horeca, maar ik wilde graag terug naar mijn oude functie. 

Erik: Ongeveer in dezelfde functie, onder andere bij TNT. Door een beleidswijziging was ik er alleen niet meer op mijn plek. Ik werkte op tijdelijke basis en het werd tijd voor iets nieuws. 

hoe zijn jullie bij je huidige werkgever in dienst gekomen

Erik: Ik belde Randstad om te zeggen dat ik verder wilde kijken. Toevallig had mijn vaste contactpersoon net een vacature binnengekregen voor iemand met precies mijn profiel. Het ging allemaal heel snel.

David: Aan het begin van de zomer kon ik mijn normale leven weer oppakken, maar toen brak ik mijn enkel en scheenbeen. Ik moest dus weer even in de wacht, maar in de tussentijd ging Randstad voor mij op zoek. Na een paar gesprekken hadden ze een baan voor me bij Peijnenburg. Echt top.

Ellen: Ik werkte eerst op tijdelijke basis voor De Zijlen. Al na twee weken wilden ze me overnemen van Randstad, dus ik voelde me erg gewaardeerd. Ik kreeg een vast contract aangeboden en ben eigenlijk direct op het aanbod ingegaan.

hoeveel uur werk je nu per week en is dat naar wens

Erik: Grappige vraag, ik ben namelijk aangesteld om het aantal overuren terug te dringen. Nu werken mijn collega’s en ik bijna allemaal 45 uur per week, maar door automatiseringen en een efficiënter werkproces moet dat naar 40. 

Ellen: In principe hebben we afgesproken dat ik 28 uur per week werk, dat is mijn eigen voorkeur. Maar we werken hier in wisselende dienstroosters, waardoor ik soms twee en soms vijf dagen per week werk.

David: Ik ga 36 uur per week werken, dat wilde ik zelf. Bij Peijnenburg werken we in ploegendienst. Dat betekent dat ik soms van 06:00 tot 14:00 uur werk, andere dagen van 14:00 tot 22:00 uur. 

wat heeft randstad voor jou betekent

David: Ik ben nu in dienst bij Peijnenburg, maar mijn contactpersonen bij Randstad komen volgende week langs om te kijken of mijn werkplek bevalt. Over een paar maanden bespreken we ook of alles nog steeds naar wens is. Dat vind ik heel netjes. 

Erik: Bij Randstad zijn ze goed in de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. Ze kennen hun mensen goed en daardoor weten ze dat ik bij mijn nieuwe werkgever pas. 

Ellen: Ik vond het heel prettig dat ik al die tijd vooral contact had met één of twee contactpersonen, daardoor bouw je een band en vertrouwen op. Ik wil binnenkort langs voor een kop koffie, even praten over hoe fijn de samenwerking was.

wij helpen je op weg naar een vaste baan

Ben jij ook op zoek naar een vaste baan? Dan helpen we je natuurlijk graag. Bekijk ons actuele overzicht van de vacatures voor vaste banen. naar alle vacatures voor vaste banen.