In de aanvraagprocedure van de perspectiefverklaring volgen de volgende stappen:

  • je bent op het moment van aanvraag minimaal 52 weken werkzaam via Randstad
  • je maakt een persoonlijkheidstest
  • je laat ons jouw hoogst behaalde diploma en meest recente cv zien
  • je kan ons voorzien van de contactgegevens van 2 referenten
  • je vult een motivatieformulier in met jouw contactpersoon bij Randstad.

Twijfel je of je in aanmerking komt voor de perspectiefverklaring? Of heb je andere vragen? Bekijk dan hier de antwoorden op de veelgestelde vragen >

Wij werken volgens de norm zoals deze bepaald is door de Stichting Perspectiefverklaring. Op de website van Stichting Perspectiefverklaring vind je meer over de perspectiefverklaring, de norm en eventuele andere vragen.

Met de Randstad perspectiefverklaring kan je terecht bij bijna alle hypotheekverstrekkers. Bekijk hier alle aangesloten hypotheekverstrekkers.

let op!

  • de gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot eventuele uitgifte van de perspectiefverklaring is 3 weken. De perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. het is daarom belangrijk dat je actief op zoek bent naar een woning als je de aanvraag doet
  • een perspectiefverklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Check voordat je de perspectiefverklaring gaat aanvragen of je deze wel echt nodig hebt. Soms is een werkgeversverklaring al voldoende. Ga hiervoor naar een hypotheekadviseur.

Kom je in aanmerking? Start dan nu de aanvraagprocedure!

Let op: aanvraag perspectiefverklaring tijdelijk niet mogelijk voor aantal sectoren door coronacrisis

Op basis van objectieve data krijgen we info over het perspectief op de arbeidsmarkt in diverse beroepen en sectoren. Door de coronacrisis is deze data niet meer actueel! Werk jij in de horeca, toerisme & recreatie, cultuursector en water- en luchtvervoer? Dan kan je tijdelijk geen perspectiefverklaring krijgen. Wij werken er hard aan om de data te actualiseren, zodat we alle aanvragen weer kunnen verwerken.

NB: De perspectiefverklaring is momenteel maar 2 maanden geldig. Deze maatregel geldt minimaal tot 30 juni 2021. Houdt hier dus rekening mee als je de perspectiefverklaring aanvraagt.  

een huis kopen met de perspectiefverklaring

Wij gaan ervan uit dat je actief op zoek bent naar een huis en dat je deze binnen 6 maanden gevonden kan hebben. Maar we begrijpen ook dat dit niet altijd lukt. Daarom kan je binnen zes maanden na uitgifte éénmalig een verlenging aanvragen van de perspectiefverklaring. Is het langer dan zes maanden geleden dat de perspectiefverklaring aan je is uitgereikt? Dan moet je een volledig nieuwe aanvraag doen.

Let op!

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft de geldigheid van de Perspectiefverklaring beperkt als gevolg van de corona crisis (maximaal 2 maanden geldig in plaats van 6 maanden). Daarnaast is er tijdelijk afwijkende regelgeving voor wat betreft het uitgeven van een verlenging van de Perspectiefverklaring:

Een verlenging van een Perspectiefverklaring mag maximaal twee keer plaatsvinden, waarbij een verlenging maximaal twee maanden geldig is. Een verlenging kan niet de oorspronkelijke termijn van de afgegeven Perspectiefverklaring overschrijden, te weten 6 maanden na afgifte van de Perspectiefverklaring. Indien een flexwerker eerder een Perspectiefverklaring heeft ontvangen en dit langer is dan 6 maanden geleden, moet er altijd een nieuwe aanvraag worden gedaan. Zie ook de website van de Stichting Perspectiefverklaring voor de volledige uitleg.