Wat moet je allemaal weten over de perspectiefverklaring? En hoe kom je in aanmerking voor de perspectiefverklaring? Randstad heeft voor jou alle spelregels en handige informatie over de perspectiefverklaring op een rijtje gezet. 

let op

Een perspectiefverklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Check voordat je de perspectiefverklaring gaat aanvragen of je deze wel echt nodig hebt. Soms is een werkgeversverklaring namelijk wél voldoende. Ga hiervoor naar een hypotheekadviseur.

spelregels

  • bij de aanvraag ben je minimaal 52 weken aaneengesloten werkzaam via Randstad
  • wacht met het kopen van een huis totdat je de perspectiefverklaring in je bezit hebt, om een boete te voorkomen
  • de perspectiefverklaring is na uitgifte een half jaar geldig
  • let op: bij een volledig dossier, goede referenties en beoordelingen, kan het perspectief op de arbeidsmarkt tegenvallen en leidt niet automatisch tot een pespectiefverklaring. Het totale beeld is doorslaggevend. Ongeveer 75% van de aanvragers krijgt uiteindelijk de verklaring.

een doorbraak voor flexwerkers die een huis willen kopen

Randstad, Obvion en Vereniging Eigen huis zijn de architecten van de perspectiefverklaring. Samen hebben zij zich hard gemaakt voor mensen die flexibel werken én graag een eigen huis willen kopen. En met succes. In 2014 kwam de perspectiefverklaring beschikbaar voor flexwerkers. Een belangrijke doorbraak voor flexwerkers die een huis willen kopen.

alle hypotheekadviseurs en de 9 grote banken

Heb je je perspectiefverklaring binnen? Dan kun je naar een hypotheekadviseur én naar de bank. Je kunt terecht bij alle hypotheekadviseurs in Nederland en bij de negen grote banken. Deelnemende banken zijn: ABN AMROAegonBLG WonenFloriusINGObvionRabobankRegioBank en SNS.

flexibel werken én een eigen huis kopen

Één jaar werkzaam via Randstad? Dan kom je in aanmerking voor de perspectiefverklaring. Als flexwerker kun je hiermee een hypotheek aanvragen. Interesse?

als je een vraag hebt

Bekijk ons overzicht van veelgestelde vragen over de Randstad perspectiefverklaring