Bij Randstad denken de meeste mensen automatisch aan uitzenden. Maar je kunt op verschillende manieren via ons werken. We bemiddelen bijvoorbeeld ook in vaste banen en interim opdrachten. Een andere mogelijkheid is om gedetacheerd te worden. Dat betekent dat je in dienst komt van Randstad en dat wij je 'uitlenen' aan een werkgever. Dit kan zowel gebeuren bij een organisatie waar je zelf hebt gesolliciteerd als bij een opdrachtgever van Randstad waar Randstad jou voor heeft geworven.

Het is dus mogelijk dat de organisatie waar je hebt gesolliciteerd Randstad vraagt om jou bij hen te detacheren. Wij nemen het werkgeverschap dan over van je opdrachtgever. Randstad neemt in dat geval verantwoordelijkheid voor al jouw werkzaken: van loopbaanbegeleiding tot je urenadministratie en van je arbeidsvoorwaarden tot de uitbetaling van je salaris. We letten op gelijkheid hierin met je collega’s die wel direct in dienst zijn bij je opdrachtgever. Een groot voordeel is bovendien dat Randstad je ook begeleidt naar nieuw werk wanneer je opdracht bij je huidige opdrachtgever afloopt. 

detacheren voor bepaalde of onbepaalde tijd

Detacheren kan voor bepaalde of onbepaalde tijd. Bij een overeenkomst voor bepaalde tijd spreken we van tevoren met je af hoe lang de opdracht gaat duren, daarna stopt de overeenkomst. Er zijn ook overeenkomsten voor onbepaalde tijd: in dat geval ben je vast bij ons in dienst en zorgen wij dat je steeds aan het werk blijft. Uitgebreide informatie hierover staat in de Werkwijzer voor gedetacheerden, te vinden via de link hieronder.