De logistieke sector had het in de crisis zwaar, maar die tijd is gelukkig voorbij. De sector behaalde het afgelopen jaar de sterkste groei in zes jaar tijd. Je kunt je dus wel voorstellen dat het aantal banen in de logistiek is gestegen. Ook zijn de opleidingsmogelijkheden toegenomen. Dit maakt de logistiek een interessante sector voor werkzoekenden. Hoe is het om in deze branche te werken? Randstad sprak twee werknemers over hun ervaringen bij logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel.

milan van den berg, meewerkend voorman bij kuehne + nagel 

“Ik heb nog nooit ergens gewerkt waar zo veel mogelijk is op het gebied van scholing en training. Mijn eerste training was de White Belt-training, waar je leert om werkprocessen te verbeteren. Ik kreeg de slag te pakken en vroeg of ik ook een BHV-training mocht volgen. Dat kon! Mijn volgende uitdaging is de Kuehne+Nagel Academy, een opleiding waarbij je eens per maand les krijgt over zaken als finance, hr, duurzaamheid en ondernemerschap. Naast de trainingen kan ik binnen het bedrijf ook nog mijn mbo-4 diploma halen. Kuehne + Nagel blijft mij dus stimuleren om me verder te ontwikkelen. Echt top!”

nathan ben-basat, wordt opgeleid tot leidinggevende bij kuehne+nagel 

“Het werken bij Kuehne + Nagel heeft me zelfverzekerder gemaakt. Toen ik begon met het aansturen van een team, zag mijn baas dat ik wat onrustig was. Hij nam me apart en zei: ‘Jij moet je team geruststellen en dat kan niet als je zelf gestrest bent.’ Hij gaf me goede tips en om de zoveel tijd bespraken we mijn vorderingen. Door die persoonlijke aandacht sta ik nu sterk in mijn schoenen. Dat werkt lekker, ook voor mijn team. Ik ben heel blij dat ik bij Kuehne + Nagel de kans en het vertrouwen heb gekregen om me te ontwikkelen.”

werken in de logistiek

Ben jij leergierig? En wil jij werken bij een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener? Dan is Kuehne+Nagel op zoek naar jou. Ontdek de baan die bij jou past! Wil je liever aan de slag bij een van onze andere logistieke bedrijven? Ga direct naar alle vacatures in de logistiek