perspectiefverklaring maakt huis kopen voor flexwerkers makkelijker

Randstad vindt het belangrijk dat medewerkers met een flexibel contract ook een hypotheek kunnen krijgen. Om die reden is de perspectiefverklaring ontwikkeld. De verklaring is gebaseerd op de kansen die iemand heeft op de arbeidsmarkt. Dat is belangrijke informatie voor een bank, maar natuurlijk ook voor jouzelf.

De 50-jarige Simone maakte gebruik van de perspectiefverklaring en in augustus was haar hypotheekaanvraag volledig afgerond. Ze werkt al een aantal jaar via Randstad voor de gemeente als flexwerker op verschillende afdelingen. “Onlangs hebben mijn vriend en ik samen een huis gekocht en we krijgen op vijftien december de sleutels!”

spelregels van de perspectiefverklaring

Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring moet je minstens één jaar aaneengesloten werkervaring hebben bij Randstad. De 23-jarige Gabrielle werkt via Randstad als grondstewardess bij KLM en deed ook een aanvraag. “Na het invullen en aanleveren van verschillende documenten en een gesprek, kreeg ik drie weken daarna te horen dat ik een perspectiefverklaring kreeg.”

De aanvraagprocedure bestaat uit drie onderdelen: het aanleveren van informatie en het invullen van een online vragenlijst met persoonlijkheidstest, een gesprek met jouw contactpersoon bij Randstad en de eindevaluatie. Het gesprek met de contactpersoon blijkt heel fijn. “Bij mij ging het heel vlot! Thomas had alles in orde en klaargelegd, zodat wij samen alle nodige papieren en informatie konden doornemen en invullen,” licht Gabrielle toe.  “Mijn vriend en ik hebben een appartement gekocht in Rotterdam op een hele mooie locatie! We zijn er heel blij mee, zonder de perspectiefverklaring hadden we geen hypotheek gekregen,” aldus Gabriëlle. 

perspectiefverklaring aanvragen?

Ben je flexwerker via Randstad, en heb je een koophuis op het oog? Twijfel dan niet om de perspectiefverklaring aan te vragen. Simone kan het in ieder geval aanraden: “Gelijk de procedure starten! Eerst dacht ik dat mijn vriend en ik het ook zonder verklaring konden redden, maar achteraf gezien had ik het beter anders kunnen doen. Het werkt het beste als je direct aan de hypotheekadviseur kunt aangeven dat je de perspectiefverklaring al hebt. Dan ga je relaxed de huizenmarkt op.” Gabrielle geeft nog een tip: “Zorg er wel voor dat je zeker bent dat je een huis wilt kopen, de verklaring is maar zes maanden geldig!”

meer informatie? 

Wil je meer weten over de perspectiefverklaring of een aanvraagprocedure starten? Kijk dan snel op Randstad perspectiefverklaring. Met de perspectiefverklaring komt voor flexwerkers een eigen koopwoning binnen handbereik.