voordelen van werken in de wereld van verzekeringen

Om bij een verzekeraar te werken hoef je niet altijd een financiële achtergrond te hebben. Het draait voornamelijk om je motivatie en je competenties of de vacature van een verzekeraar bij je past.

  • een goed salaris, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en CAO
  • veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden
  • persoonlijke coaching en begeleiding tijdens je loopbaan
  • werken in een professionele werkomgeving
  • een baan in de financiële dienstverlening staat goed op je CV 
  • nog niet de juiste ervaring? Volg via Randstad opleidingen en trainingen in de klantcontact
  • behaal via Randstad je wft diploma, zodat je direct voor veel vacatures in de wereld van verzekeringen aanmerking komt

functies bij een verzekeraar

In de verzekeringsbranche zijn er veel verschillende vacatures. Zo kun je aan de slag als verzekeringsadviseur, schadebehandelaar, klantenservice medewerker en meer. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende functies uitgelicht. 

klantenservice medewerker

Werken in de verzekeringen als klantenservice medewerker is een afwisselende job. Je staat klanten namelijk niet alleen te woord, maar zorgt ook direct voor een juiste afhandeling van de vraag, klacht of het verzoek. Van het oversluiten van het verzekeringen tot aan het rapporteren van een schademelding, je doet het allemaal! Niet gek dus dat werken in de verzekeringen als klantenservice medewerker veel vraagt van je empathisch vermogen, maar ook van je zorgvuldigheid en oog voor detail. 

Als klantenservice medewerker bij een verzekeraar doe je veel meer dan alleen bellen. Ook in de verzekeringsbranche volgen technologische ontwikkelingen elkaar namelijk in rap tempo op. De tijd van alleen telefonisch klanten te woord staan is voorbij. Ook mail, whatsapp en chat zijn kanalen waarmee klanten in contact kunnen komen met de klantenservice. 

Zie jij een glansrijke carrière in de verzekeringsbranche wel zitten? De rol van klantenservice medewerker is een ideaal startpunt voor een mooie loopbaan. Doorgroeien is in dit vakgebied eerder regel dan uitzondering.

verzekeringsadviseur

Luisteren en doorvragen met als doel een passend verzekeringsadvies voor de klant. Dát is de rol van een verzekeringsadviseur bij een verzekeringsmaatschappij. Je bent het aanspreekpunt, maar ook een baak van kennis van verschillende verzekeringsproducten. Jij koppelt moeiteloos de verzekeringsbehoeften van een klant aan een passend product. Van zorgverzekering tot aan woonverzekering: jij adviseert je klanten de best mogelijke oplossing, zonder het commercieel belang van de verzekeraar uit het oog te verliezen.

In deze rol heb je veel contact met klanten. Skills zoals luisteren en doorvragen zijn dus erg belangrijk om passend advies te kunnen geven. Ook heb je natuurlijk inhoudelijke kennis nodig. Voor deze job heb je daarom één of meerdere WFT’s nodig. 

administratief medewerker

Wijzigingen doorvoeren, mutaties verwerken of nieuwe verzekeringnemers beoordelen. Dit zijn een aantal taken die je als administratief medewerker in de verzekeringsbranche oppakt. Wat precies je taken zijn, is afhankelijk van je functie en afdeling. Als administratief medewerker lopen je taken uiteen van lichte administratieve werkzaamheden zoals het correct verwerken van gegevens, dossierbeheer en declaratieverwerking, tot aan meer complexere werkzaamheden waarbij je zowel onderzoek doet als gegevens verwerkt.

Bij verzekeraars kom jij als administratief medewerker in aanraking met persoonsgegevens en andere gevoelige informatie. Het kan zomaar zijn dat je declaraties met hoge bedragen verwerkt of besluiten moet nemen met gevolgen voor verzekeraar of verzekerde. Zorgvuldigheid en een sterk analytisch vermogen komen dus goed van pas in deze job. 
 

Benieuwd naar alle vacatures in de wereld van verzekeringen? Vind hier de baan die bij je past.

liever een video kijken?

Dat snappen we! Beeld spreekt meer dan duizend woorden, dus wil je een betere indruk krijgen van werken bij een bank? Bekijk dan de video.

werken bij banken en verzekeraars

verzekeraars waar jij aan de slag kunt