Starten, doorgroeien en netwerken doe je nu vooral online. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dus waar begin je? Snel surfen kunnen we allemaal, maar maken we echt gebruik van alle informatie en mogelijkheden op het web? Gezien het grote aanbod help ik je graag. Dit zijn mijn 5 favoriete websites die je als starter moet gebruiken om de volgende stap in je carrière makkelijker te maken.

1. linkedin

Yep, heel vanzelfsprekend, maar netwerken doe je echt op LinkedIn. Het is mijn favoriete manier om online te netwerken. Het is belangrijk dat je profiel goed up-to-date is en heb vooral wat lef. Ik schrijf regelmatig mensen aan waarvan ik denk dat we ooit nog iets voor elkaar kunnen betekenen. Of gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik vind dat je met deze site je horizon kan verbreden om te ontdekken wat er allemaal op je vakgebied te doen is. En uiteraard ideaal om te netwerken!

2. monsterboard

Monsterboard is een hele fijne site om zelf vacatures te zoeken, maar blijkbaar zoeken recruiters Monsterboard ook flink af (zo ook die van Randstad!). Vanaf het moment dat je je status op werkzoekend zet, gaat je telefoon zeker rinkelen!  Als je je profiel goed up-to-datehoudt op Monsterboard vergroot je de kans om benaderd te worden dus enorm.

3. eventbrite

Netwerken, maar dan in het echt. Zoek een event uit je interessegebied of juist iets compleet anders. Daarnaast kan je ook je eigen event maken, voor als je bijvoorbeeld een start-up gaat beginnen. Het enige nadeel is dat de meeste events op eventbrite vrij prijzig zijn, maar wie weet is je werkgever bereid je te sponsoren...

4. kvk

Je hoeft geen eigen bedrijf te hebben om de interessante cursussen of bootcamps van de Kamer van Koophandel te volgen. Goed om bij te wonen, eventueel toe te voegen aan je cv en om te netwerken met mensen in hetzelfde interessegebied. Ik vind de cursussen heel persoonlijk en nuttig. Ze worden namelijk altijd afgestemd op jouw eigen situatie, ondanks dat je in een groep zit.

5. carrièretijger

Carrièretijger, een site met handige informatie over verschillende functies en situaties waarin je terecht kan komen. Sommige informatie spreekt voor zich, maar het is goed om te checken of je aan alles gedacht hebt en laat je ook op nieuwe ideeën komen.

Kortom, maak goed gebruik van alle mogelijkheden die tegenwoordig op internet te vinden zijn. Het spreekt aan de ene kant heel erg voor zich, maar er is zoveel meer mogelijk dan even snel surfen om wat info te vinden. Wees niet bang om jezelf online te profileren en je te verdiepen in netwerksites of om eens meer informatie op te zoeken voordat je bijvoorbeeld een gesprek met je werkgever aangaat.