wil jij van de bank af en het stadion in?

De inspirerende verhalen van NicoJoke, Ben en Peter laten ons zien dat leeftijd slechts een getal is. Ze laten ons zien dat het mogelijk is om op elke leeftijd iets nieuws te beginnen, jezelf uit te dagen en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

Klik hieronder op de naam van de Johan Cruijff ArenA werknemer en laat je inspireren door hun verhaal! 

ontmoet nico 

Nico, een 70-jarige steward, met het hart zo groot als de ArenA zelf en de ziel van een echte Ajax-fan. Na een leven lang op de weg als vrachtwagenchauffeur, vond Nico een nieuw thuis in de bruisende wereld van voetbal. Zijn liefde voor de club en de vreugde die hij haalt uit het werken met mensen van alle leeftijden en achtergronden, stralen door in alles wat hij doet. 

nico’s onvermoeide liefde voor ajax 

Nico, die ooit de wegen doorkruiste als chauffeur voor Michelin, zag zijn baan verdwijnen toen het bedrijf besloot hun centraal magazijn terug naar Frankrijk te verplaatsen. Na 47 jaar trouwe dienst stond Nico voor de keuze: verhuizen of iets nieuws beginnen. Hij koos voor het laatste en met een beetje rekenwerk werd duidelijk dat vervroegd pensioen een optie was. Maar Nico wist dat thuiszitten niets voor hem was. Hij wilde actief blijven, betrokken zijn, iets wat hij vond in de rol van steward bij de Johan Cruijff ArenA.

Van kinds af aan was Nico al een trouwe Ajax-fan. Op een dag was hij aan het struinen op de fanshop van Ajax. Per toeval kwam hij uit bij de vacatures, waar hij, zonder er veel over na hoefde te denken, solliciteerde op de vacature als steward. Al snel werd hij door Randstad uitgenodigd voor een gesprek. Het resultaat: een nieuwe carrière als steward, waarbij hij niet alleen tijdens wedstrijden en concerten werkt, maar ook tijdens zakelijke evenementen en met rondleidingen in de ArenA.

“ga het doen, je krijgt er geen spijt van”

Nu, in zijn zevende jaar bij de ArenA, spreekt Nico met een glimlach over zijn werk. Het leukste vindt hij de interactie met mensen. Of het nu gaat om fans van het Nederlands elftal, concertbezoekers of deelnemers aan zakelijke evenementen, Nico geniet van de diversiteit en de uitdagingen. Het geeft hem veel voldoening door problemen op te lossen en bezoekers van dienst te zijn. 

Nico's vaste stek is een plek waar hij veel seizoenkaarthouders kent. Het persoonlijke contact en de waardering die hij ontvangt van de bezoekers maken elk evenement speciaal voor hem.

Nico's boodschap is duidelijk en motiverend: "Als je het aankan en je bent fit genoeg, ga het doen! Je krijgt er nooit geen spijt van". Zelfs op zijn leeftijd kijkt hij niet naar het moment om te stoppen; zolang hij fysiek in staat is, wil hij doorgaan.

>> terug naar boven om het verhaal van Joke, Ben of Peter te lezen

maak kennis met joke

Joke, een warme en inspirerende vrouw, die haar passie voor zorg heeft omgezet in een avontuur bij de Johan Cruijff ArenA. Na jaren van toewijding in de verloskunde vond Joke haar tweede thuis als medical steward. Van zorgen voor pasgeborenen baby’s naar het zorgen voor voetballers en fans. Ontdek hoe Joke, met haar energie en liefde voor Ajax, de harten van velen heeft veroverd. Joke bewijst dat verandering altijd mogelijk is en dat je hart volgen de mooiste weg is die je kunt bewandelen.

joke’s reis van de verloskamers naar de voetbalvelden

Joke’s carrière begon in de gezondheidszorg. Hier werkte ze als gespecialiseerd verpleegkundige en zorgcoördinator, met een bijzondere focus op verloskunde. Om wat extra geld bij te verdienen voor haar onvergetelijke reis naar Antarctica besloot ze om, naast haar werk in het ziekenhuis, voor de ArenA te gaan werken. Het bleek alleen niet voor even te zijn… het werk beviel haar zo goed, dat ze nooit meer is weggegaan!  

Al 17 jaar is Joke een onmisbare kracht binnen Randstad. Waar ze begon als steward en later, gedreven door haar achtergrond in de verpleegkunde, de overstap maakte naar medical steward.

Met de jaren groeide Joke's liefde voor haar werk. Zeker toen de kans zich voordeed om bij de Toekomst – het jeugdcomplex van Ajax – aan de slag te gaan. Deze kans greep ze met beide handen aan. Hier vond ze haar roeping als het vaste aanspreekpunt van het team; een rol die haar op het lijf geschreven is.

“uit de hand gelopen hobby”

Joke's overstap naar de Toekomst was niet alleen een carrièremove; het bood haar ook de mogelijkheid om betere werktijden te hebben. Toch blijft ze betrokken bij de ArenA, vooral tijdens de vrouwenwedstrijden van de Champions League, waar haar bekende gezicht een steun is voor het team.

Naast haar werk in de ArenA en bij de Toekomst, vertelt Joke met een twinkeling in haar ogen ook over haar eerste indruk van de gigantische tribunes van de ArenA, de groei van het aantal stewards in het veld van 20 naar 90, en haar liefde voor voetbal en Ajax.

Joke, nu 68 en met een rijk verleden in het ziekenhuis waar ze 47 jaar werkte, vindt in de ArenA en de Toekomst een nieuwe familie. Haar werk als medical steward is uitgegroeid tot veel meer dan een baan; het is een passie, een "uit de hand gelopen hobby", zoals ze het zelf omschrijft. Het menselijk contact, de samenwerking, en het deel uitmaken van een gemeenschap geven haar veel voldoening.

>> terug naar boven om het verhaal van Nico, Ben of Peter te lezen

ontmoet ben

Ben is al sinds 2015 werkzaam bij de Johan Cruijff ArenA. Na een lange carrière als grafisch vormgever, vond hij zijn nieuwe roeping als steward in dit iconische stadion. Ben is bijna 70, maar zijn energie voor zijn werk is ongekend. Zijn verhaal is een prachtige herinnering dat het nooit te laat is om iets nieuws te beginnen.

ben’s tweede helft: achter de schermen bij de arena 

Ben begon zijn loopbaan als grafisch vormgever en webontwikkelaar, een carrière waar hij 35 jaar met liefde in werkte. Door een economische tegenslag in zijn branche ging hij op zoek naar iets nieuws. Zo stapte hij de wereld van verkeersregeling en beveiliging binnen, waar hij onder meer werkte voor filmproducties.

Zijn pad leidde hem uiteindelijk naar de Johan Cruijff ArenA, waar hij sinds 2015 zijn dagen vult. Zijn rol hier is veelzijdig; van steward tot beveiliger, altijd met het doel om anderen te helpen en te begeleiden. Hij is niet iemand die zich op de voorgrond dringt, maar iemand die ruimte maakt voor de jongeren, hen opleidt en vooruit helpt.

“vind iets wat je leuk vindt om te doen, dat is het allerbelangrijkste” 

Opvallend is zijn mentaliteit: ondanks dat hij de 65 al is gepasseerd, voelt hij zich allesbehalve oud. "Zolang ik me goed voel, blijf ik gewoon doorgaan," vertelt hij met een glimlach. En hij doet meer dan alleen werken; bijna elke dag sport hij. Een routine die hem helpt om zich fit te voelen en klaar te zijn voor de uitdagingen die zijn werk met zich meebrengt.

Wat het werk voor hem bijzonder maakt, is de interactie met mensen - of het nu gaat om collega's, supporters of bezoekers van evenementen. Hij benadrukt het belang van een goede houding en respect in de omgang met anderen. Ook deelt hij graag zijn kennis en ervaring, iets wat hij ziet als een essentieel onderdeel van zijn rol.

Hij staat elke dag met plezier op zijn post. Zijn advies aan anderen? "Vind iets wat je leuk vindt om te doen, dat is het allerbelangrijkste."

>> terug naar boven om het verhaal van Nico, Joke of Peter te lezen

ontdek het verhaal van peter 

Peter, een voormalig leerkracht met een ongekende liefde voor Ajax, die zijn droom najaagt in de Johan Cruijff ArenA. Na een rijke carrière in het onderwijs, vond Peter een nieuwe roeping als gids, waarbij hij zijn passie voor voetbal en onderwijs combineert. Volg zijn avontuur als hij bezoekers meeneemt door de wereld van Ajax.

peter’s passie: van klaslokaal naar stadion 

Peter zijn professionele reis begon als leerkracht, een pad dat hem uiteindelijk naar het directeurschap van een school voor speciaal basisonderwijs leidde. Hij vond zijn ware roeping in het speciaal basisonderwijs, waar hij kinderen hielp die tussen wal en schip vielen. Na 17 jaar aan het roer te hebben gestaan van een SBO-school, en met het bereiken van de leeftijd van 62, besloot hij een stap terug te doen. 

Als jarenlange Ajax-supporter, die opgroeide naast het Olympisch Stadion, hoorde Peter over de mogelijkheid om als gids bij Ajax aan de slag te gaan. Zijn aanvankelijke twijfel over zijn leeftijd werd snel opzij geschoven toen hij besefte dat zijn rijke kennis van en liefde voor de club precies was wat nodig was. Zo begon hij aan zijn nieuwe rol als gids.

“ik vond mijn werk heel leuk, maar er zijn belangrijkere dingen in het leven”

Nu, vijf jaar later, deelt Peter twee dagen per week zijn passie en kennis met bezoekers van de ArenA. Hij staat op verschillende posities rond het stadion; van de kleedkamer van de tegenstander tot aan het veld zelf. Hier vertelt hij bezoekers over de rijke historie van Ajax. Zijn flexibele werktijden, mogelijk gemaakt door Randstad, passen perfect bij deze fase van zijn leven.

De overgang van schooldirecteur naar gids was voor Peter een logische stap. Zijn liefde voor onderwijs, nieuwsgierigheid naar de mensen die hij ontmoet, en de wens om de rondleidingen persoonlijk en boeiend te maken, zijn kenmerkend voor zijn aanpak. In de tours ontmoet hij mensen van over de hele wereld. Dit verrijkt de ervaring en levert interessante gesprekken op, vooral met bezoekers van Europese uitwedstrijden van Ajax.

Op wedstrijddagen vind je Peter als bezoeker in de ArenA, omringd door vrienden en bekenden. Zijn besluit om met prepensioen te gaan, heeft hij nooit betreurd.

>> terug naar boven om het verhaal van Nico, Joke of Ben te lezen

werken na je pensioen bij de arena

Of je nu net als Nico niet stil kunt zitten na je pensioen, net als Joke je zorgzame natuur inzet, zoals Ben een nieuwe draai aan je carrière geeft of door de ogen van Peter het mooie van het delen ziet; er is altijd een plek waar je je passie kunt voortzetten. 

Voel jij je geïnspireerd door deze verhalen? Bekijk dan onze Johan Cruijff ArenA vacatures. Of ben je benieuwd naar verhalen uit andere branches, ga dan naar onze 65+ pagina. Wie weet vind jij ook een manier om je dagen te vullen met werk dat je echt leuk vindt, zelfs na je pensioen!