Als je stappen wilt maken in de techniek dan is het belangrijk om de juiste diploma's en certificaten te hebben. Voor vele banen in de techniek is namelijk een vakdiploma vereist. Randstad Vakschool biedt verschillende erkende werk- en leertrajecten aan in de bouw, metaal, procesindustrie en machine- en apparatenbouw. Of je nu een starter bent of wilt overstappen naar de technische branche. 

technische opleidingen

 • opleiding tot lasser

  Als lasser kun je werken in de machinebouw, scheeps- of carrosseriebouw. Een lasser is iemand die onderdelen van metaal verbindt door middel van druk en/of warmte. Dit doe je op basis van tekeningen en werkinstructies lezen. Er zijn verschillende lasprocessen, zoals MIG/MAG, TIG elektrodelassen.

  Als lasser heb je een vaste hand nodig, zodat je zo strak mogelijkt kunt lassen. Andere werkzaamheden waar een lasser mee te maken krijgt zijn: aftekenen, zagen, tappen, boren, ponsen, snijbranden, knippen en slijpen. 
  Als lasser voel je je verantwoordelijk voor het afleveren van een kwalitatieve las, zodat een product niet uit elkaar valt en voldoet aan alle veiligheidseisen.

  Wil jij graag de opleiding tot lasser volgen? Meld je dan nu aan.

 • opleiding tot operator

  Via Randstad kan je een opleiding volgen tot Operator A of operator B. Als operator is het jouw taak om het productieproces goed te laten draaien.

  Een operator bewaakt en bedient het productieproces en behoudt het zicht op de werking van installaties en processen. Als operator leer je ook verbeteringen van productieprocessen door te voeren en diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

  Heb jij de ambitie om operator te worden? Meld je dan nu aan.

 • opleiding tot monteur

  De techniek is steeds in beweging en de vraag naar monteurs neemt toe. Als monteur ben je verantwoordelijk voor het in goede conditie houden van machines en installaties, zodat het bedrijf loopt als een geoliede machine.

  Wij bieden diverse opleidingstrajecten, van onderhoudsmonteur en service monteur tot allround monteur technische dienst.

  Wil jij graag de opleiding tot monteur volgen? Meld je dan nu aan.

 • opleiding tot verspaner

  Er is veel vraag naar verspaners. De verspaningstechniek is een verzamelterm voor bewerkingen waarbij je met behulp van machines of gereedschap materiaal weghaalt of het materiaal in de juiste vorm brengt. Dit kan met behulp van slijpen, boren, frezen, schaven, draaien en vijlen. De verspaners in de metaalindustrie werken met de modernste computergestuurde machines.

  Wil jij verspaner worden? Meld je dan nu aan.

 • opleiding tot zonnepanelen monteur

  Zonnepanelen zijn erg populair en is dé trend van de toekomst. Tijdens deze opleiding word jij in 20 dagen klaargestoomd tot zonnepanelen monteur en ontvang jij een erkend certificaat.
  Jij leert tijdens dit opleidingstraject om zonnepanelen te monteren, bedrading aan te leggen en de meterkast aan te passen.

  Na deze opleiding ontvang jij 2 keer een jaarcontract van ons zodat jij direct aan de slag kunt. Zo ben jij ook klaar voor de toekomst. Meld je nu aan.

Randstad Vakschool biedt de oplossing als jij jezelf verder wilt ontwikkelen in de techniek of als je je wilt laten omscholen in de techniek. Wij bieden verschillende opleidingstrajecten binnen de techniek. Bij ons werk en leer je tegelijk. Zo maak je een ontwikkeling door in jouw vakgebied én daarbij verdien je ook nog eens geld. Wij investeren graag in gemotiveerde vakmensen. 

 • je lerend werkt.
 • je persoonlijke begeleiding krijgt van één van onze opleidingsadviseurs.
 • jouw ontwikkeling bij ons centraal staat.
 • je aan het einde van het traject een landelijk erkend diploma in ontvangst neemt.
 • je aan het einde van het traject verzekerd bent van een duurzame baan in een kansrijke sector.

banen in de techniek

lasser

apk monteur

stek monteur

de-ice monteur