wat doet een monteur zonnepanelen?

Een monteur zonnepanelen installeert, onderhoudt en repareert zonnepanelen. Je doet dit zowel op de daken van huizen en appartementencomplexen als kantoren, fabrieken, winkels en andere grote gebouwen. Als monteur zonnepanelen werk je altijd buiten en op veel verschillende plekken.

hoe ziet de opleiding monteur zonnepanelen op het dak eruit?

De opleiding ‘zonnepanelen op het dak’ duurt twee dagen. Tijdens deze dagen staat het veilig en deskundig monteren van zonne-energiesystemen centraal. Hierbij combineer je theorie met praktijk en leer je veel door het zelf te doen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: dakopbouw hellende en platte daken, maatvoering plaatsing systemen, bevestiging methodieken op of in dakconstructie, elektrotechnische aansluiting bekabeling, realisatie waterdichte dakdoorvoeren en veilig werken op hoogte.

Beide cursusdagen sluit je af met een praktijkexamen.

zonnepaneel monteur

zonnepaneelmonteur

hoe word ik toegelaten tot de opleiding monteur zonnepanelen?

​​​​​​Om de opleiding monteur zonnepanelen te volgen heb je in principe geen vooropleiding nodig. Het is vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent om te leren en affiniteit hebt met techniek. Wel kan je voorkennis en werkervaring een rol spelen in het goed kunnen afronden van de cursus. Durf jij de uitdaging aan? Meld vooral je interesse zodat we met elkaar kunnen kijken of dit echt iets voor jou is. 

wat krijg je van ons?

  • wij gaan voor jou op zoek naar een baan tijdens de opleiding of na de opleiding

  • wij betalen de kosten van de opleiding

  • persoonlijke begeleiding tijdens je opleiding

aanmeldformulier opleiding zonnepanelen monteur

veelgestelde vragen over de opleiding monteur zonnepanelen

  • welke opleiding heb je nodig voor monteur zonnepanelen?

    Om monteur zonnepanelen te worden volg je een opleiding monteur zonnepanelen. Bij Randstad bieden we een opleiding ‘Zonnepanelen op het dak’, waarin je in twee dagen alles over dit vak leert. Hier lees je meer over de opleiding ‘Zonnepanelen op het dak’.

  • hoe ziet de opleiding monteur zonnepanelen eruit?

    De opleiding ‘Zonnepanelen op het dak’ duurt twee dagen. Tijdens deze dagen staat het veilig en deskundig monteren van zonne-energiesystemen centraal. Beide cursusdagen sluit je af met een praktijkexamen. Hier lees je meer over de opleiding monteur zonnepanelen en hoe je je aanmeldt.