Wil jij in de zomer lekker geld verdienen? Denk dan eens verder dan de supermarkt of het magazijn. Er zijn namelijk een heleboel leuke vakantiebaantjes waar je een goed zakcentje kan verdienen én leuke werkzaamheden hebt! Wij hebben de 7 origineelste zomerbaantjes voor je op een rijtje gezet. Wedden dat je hier nog niet aan gedacht had?

1. werken in een dierentuin

Ben je een dierenvriend en lijkt het je wel wat om de hele dag tussen de apen, tijgers en pinguïns in de weer te zijn? Je kan ook aan het werk in een dierentuin! Als medewerker van een dierentuin houd je het park schoon en ben je een aanspreekpunt voor de bezoekers. Ook kan je drankjes en broodjes maken in de horecagelegenheden.

2. werken in een strandtent

De zon op je huid, alleen maar vrolijke vakantievierders om je heen en gezellige leeftijdsgenoten als collega’s: werken in een strandtent is één groot feest. Je staat achter de bar en schudt de meest flitsende cocktails uit je mouw. Iets voor jou?

3. werken in een hotel 

Ben je een geboren gastheer/vrouw en houd je ervan om het mensen naar hun zin te maken? Dan is een vakantiebaan in een hotel misschien wel iets voor jou! In de vakanties zitten de hotels natuurlijk propvol, enthousiaste vakantiekrachten zijn dus heel gewild. Voor de deur, in de keuken of de schoonmaak: overal kan je aan de slag.

5. werken in een ijssalon

Wie aan de zomervakantie denkt, denkt aan ijsjes. De ijssalons puilen uit van de drukte en vakantiekrachten zijn dus meer dan welkom. Als medewerker van een ijssalon schep je het lekkerste ijs in hoorntjes en serveert deze met een glimlach!

6. werken bij het zwembad

Ben jij niet bang voor een paar spettertjes? Dan voel je je als zwembadmedewerker misschien wel als een vis in het water. Als vakantiekracht bij een zwembad zie je toe op de veiligheid van bezoekers en check je of de temperatuur van het water nog goed is. Ook houd je het zwembad schoon en beantwoord je de vragen van de bezoekers. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen: een zwemdiploma!

7. werken in een recreatieoord

Wil je een werkplek met een lekker ontspannen vakantiesfeer? Ga dan werken in een recreatieoord! Het werk in een recreatieoord is heel afwisselend: je werkt in de speeltuin bij de attracties, achter de kassa, in de horecagelegenheden of als strandwacht bij het zwembad. Zo wordt je werk nooit saai.

 

geïnspireerd? Vind hier meteen de tofste vakantiebaan

Bij Randstad bieden we alle baantjes aan die je hierboven hebt gezien. Kan je niet wachten om aan de slag te gaan in de dierentuin, strandtent of ijssalon? Kijk dan even tussen onze zomerbanen en solliciteer meteen.

veelgestelde vragen over leuk vakantiewerk

 • Is werken in een strandtent leuk?

  Lang verhaal kort: ja! Als medewerker van een strandtent heb je leuke collega’s van jouw leeftijd, sta je de hele dag in de zon en ben je omringd door ontspannen vakantievierders. Meer weten over werken in een strandtent? Of ben je benieuwd naar andere toffe zomerbaantjes? Lees het hier.

 • Zijn er vakantiebaantjes in de zorg?

  Er is heel veel vakantiewerk in de zorg. De cliënten moeten iedere dag verzorgd worden en veel medewerkers zijn op vakantie. In verzorgingshuizen, ziekenhuizen of de gehandicaptenzorg zoeken ze dus altijd enthousiaste vakantiekrachten. Lees hier meer over vakantiewerk in de zorg!

 • Is er ander vakantiewerk dan de supermarkt?

  Vakantiekrachten zijn op veel plekken heel gewild. Alleen moet je maar net weten waar je moet zoeken! Wat dacht je bijvoorbeeld van werken in een strandtent, dierentuin of recreatiepark? Bekijk hier de 7 leukste vakantiebanen!

 • Wat zijn leuke vakantiebanen?

  Er zijn veel leuke plekken waar ze in de zomer wat extra hulp kunnen gebruiken. Heb je er ooit aan gedacht om in een dierentuin aan de slag te gaan? Of als toezichthouder bij een zwembad? Lees hier meer over leuke vakantiebanen!