wat is temper?

Laten we eerst eens kijken naar Temper. Zij richten zich voornamelijk op de horeca en evenementenbranche. Hier kun je je aanmelden als freelancer en krijg je toegang tot allerlei klussen en opdrachten. Temper gebruikt algoritmes om de perfecte match te vinden tussen jou en werkgevers. Ze kijken naar jouw skills, ervaring en beschikbaarheid om ervoor te zorgen dat je de juiste klussen krijgt voorgeschoteld.

werken bij temper: voordelen

Werken bij Temper heeft een aantal voordelen. We zetten graag een paar voordelen voor je op een rij:

1. flexibiliteit

Werken bij Temper betekent dat je baas bent over je eigen tijd. Je kunt gewoon zelf kiezen wanneer je werkt en hoeveel je beschikbaar bent. Geen gedoe met vaste werktijden, maar gewoon lekker werken wanneer het jou uitkomt.

2. diverse opdrachtgevers

Ze hebben zoveel verschillende klussen en opdrachten in allerlei sectoren. Of je nu in de horeca wilt knallen, op toffe evenementen wilt shinen, of andere gigs wilt scoren, bij Temper is er altijd iets wat perfect bij jou past. Geen saaie sleur, maar elke keer weer een nieuwe uitdaging.

3. sociale connecties

Je bouwt niet alleen een netwerk op, maar je komt ook in contact met allerlei verschillende werkgevers en collega’s. Dat betekent nieuwe mensen ontmoeten, vrienden maken en gezellige connecties opbouwen.

werken bij temper: nadelen

Hoewel werken bij Temper veel voordelen heeft, zijn er ook een paar dingen waar je even op moet letten:

1. geen vast dienstverband

Een vast dienstverband is niet echt een ding bij Temper. Als je uiteindelijk streeft naar een vast dienstverband of graag een sterke band wilt opbouwen met het bedrijf waar je werkt, dan is dit misschien niet helemaal de juiste keuze voor jou.

2. zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Het vereist discipline en organisatievaardigheden om ervoor te zorgen dat je aan al je verplichtingen voldoet en je financiën op orde houdt. Je vakantiegeld, pensioenregeling en sociale zekerheid zitten min of meer allemaal in jouw ‘uurtarief’ als freelancer. Dat moet je in je achterhoofd houden als je je loon krijgt, want het is dus niet ‘netto’. Daarnaast moet je zelf zorgen voor je agenda, facturering en een belangrijke om niet te vergeten: je belastingaangifte.

3. minder begeleiding en ontwikkelingsmogelijkheden

Werken bij Temper betekent dat er minder ondersteuning en begeleiding beschikbaar is. Waarbij je rekening moet houden dat alles online gebeurt. Je bent meer op jezelf aangewezen als het gaat om training, ontwikkeling en loopbaanadvies.

flexibel werk via randstad

Bij Randstad begrijpen we dat het leven hectisch kan zijn en dat iedereen zijn eigen unieke situatie heeft. Wij bieden werk aan in veel verschillende vakgebieden, denk hierbij bijvoorbeeld aan horeca, logistiek of klantenservice. Of je nu een student bent die een studie wil combineren met een bijbaan, een ouder die flexibiliteit nodig heeft om werk en gezin in evenwicht te houden, of een professional die op zoek is naar meer controle over zijn werktijden, Randstad biedt flexibele werkoplossingen die passen bij jouw leven!

werken via randstad: voordelen

Flexibel werken via Randstad biedt ook verschillende voordelen:

1. stabiliteit

Bij Randstad zijn we helemaal in voor stabiliteit! We hebben een groot netwerk van bedrijven, wat betekent dat er altijd nieuwe jobmogelijkheden voor jou beschikbaar zijn. Daarnaast bieden we verschillende soorten contracten aan, zoals tijdelijke contracten, werken op oproepbasis of de mogelijkheid voor vaste dienstverbanden; we hebben voor ieder wat wils! 

2. loopbaanondersteuning

Randstad heeft een team van professionals die altijd klaar staan om je te helpen bij je loopbaanontwikkeling. Wij kunnen je helpen bij het vinden van die perfecte opdracht, je cv een upgrade geven en je sollicitatieskills bijspijkeren. En dit alles kan onder het genot van een kopje koffie, lekker persoonlijk op een van onze vestigingen.

3. betaling en zekerheid

Werken via Randstad betekent dat je je loon op tijd en correct ontvangt. Geen gedoe met het achterna zitten van je geld! Wij nemen alle administratieve rompslomp en het regelen van (werk)verzekeringen en premies uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op wat je het liefst doet: je werk met passie uitvoeren.

werken via randstad: nadelen

Hoewel flexibel werk via Randstad verschillende voordelen biedt, zijn er een paar dingen om in je achterhoofd te houden:

1. minder betrokkenheid bij het bedrijf

Soms kan het werken als flexibele kracht betekenen dat je voor verschillende bedrijven aan de slag gaat. En ja, dat kan betekenen dat het soms wat lastiger is om een supersterke band op te bouwen met één specifiek bedrijf.

2. beperkte secundaire arbeidsvoorwaarden

Vanwege de inlenersbeloning kun je als flexibele kracht bepaalde bonussen, die vaste medewerkers wel krijgen, helaas niet claimen. Dat kan teleurstellend zijn, vooral als je een groot aandeel hebt in het behalen van bedrijfsdoelen en positieve resultaten.

3. mogelijkheid tot onregelmatige inkomsten

Als flexibele kracht kunnen je inkomsten variëren. Het kan zijn dat sommige periodes drukker zijn met veel klussen, terwijl je in andere tijden wat minder werk hebt. Maar geen zorgen, bij Randstad is er altijd de mogelijkheid om ander werk te zoeken in rustige periodes.

hoe weet ik welke optie beter bij mij aansluit?

Oké, dus hier is de deal: werken bij Temper en werken via Randstad hebben allebei zo hun pluspunten. Het hangt allemaal af van wat jij nodig hebt, waar je van houdt en wat je wil bereiken in je carrière. Dus, wij zetten alles even op een rijtje! 

Als je helemaal into totale vrijheid en controle bent (ja, zelfs over je eigen administratie en verloning), dan is werken bij Temper echt top voor jou. Je kunt je eigen agenda beheren en allerlei nieuwe ervaringen opdoen. 

Maar hey, als stabiliteit en toffe mogelijkheden voor je carrière het belangrijkst voor je zijn, dan is werken via Randstad meer jouw ding. Wij hebben een groot netwerk van bedrijven en zorgen altijd voor nieuwe jobkansen voor talenten. Klinkt goed, toch?

Natuurlijk moet je ook weten dat beide opties hun eigen kleine minpuntjes hebben. Werken bij Temper kan soms zorgen voor onregelmatige inkomsten en betekent dat je zelf meer verantwoordelijkheid moet nemen bij het managen van je financiën en administratie. 

En bij werken via Randstad moet je rekening houden dat je misschien niet helemaal dezelfde betrokkenheid hebt bij een bedrijf als de vaste medewerkers. Ook kunnen bepaalde secundaire voorwaarden anders zijn. 

Maar no worries, de beste keuze is makkelijk! Gewoon even goed nadenken wat je echt belangrijk vindt. Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: hou ik van flexibiliteit en allerlei toffe ervaringen? Of ga ik voor stabiliteit en wil ik mijn carrière een goede boost geven? 

Dus, om het simpel te zeggen:

 • Temper is helemaal voor de flexibele en autonome types die graag zelf hun werktijden willen bepalen

 • Randstad is juist perfect voor mensen die op zoek zijn naar stabiliteit, zekerheid en kansen voor hun carrière

Het leuke is dat jij het voor het zeggen hebt! Het gaat allemaal om jouw eigen behoeften, levensstijl en carrièredoelen. Dus, kies wat het beste bij jou past!

werken via randstad

Het is geweldig om te zien dat de arbeidsmarkt evolueert en nieuwe kansen biedt voor werkzoekenden. Dus wees trots op jezelf dat je bewust nadenkt over wat het beste bij jou past. Ga ervoor en maak van je werkavontuur een succes! 

Zie jij het nu helemaal zitten om te werken via Randstad? Check dan snel alle Randstad vacatures! 

veelgestelde vragen over werken bij temper

 • wat is het verschil tussen werken bij temper en werken via randstad?

  Oh, dat is een goeie vraag! Bij werken bij Temper ben jij de baas over je eigen tijd als freelancer. Je kiest zelf wanneer je werkt en hebt allerlei opdrachtgevers. Aan de andere kant, met werken via Randstad krijg je lekker stabiliteit en zekerheid, want wij hebben een groot netwerk van bedrijven en verschillende contractopties. De keuze is aan jou!

  >> check hier alle Randstad vacatures

 • welk platform is meer geschikt voor freelancers?

  Als het gaat om freelancers, hebben zowel Temper als Randstad opties te bieden.
  Werken bij Temper is top voor freelancers die volledige vrijheid willen. Je bent de baas over je eigen werktijden en kunt klussen in verschillende sectoren vinden. Hun algoritme matcht jou met de juiste werkgevers op basis van je skills en beschikbaarheid. Dus als je van flexibiliteit houdt en afwisselend werk zoekt, dan is Temper echt jouw ding. 

  Maar wees gerust, ook Randstad heeft iets voor zzp’ers! Wij hebben een speciale dienst waarmee je als freelancer toegang krijgt tot ons uitgebreide netwerk van bedrijven. Dat betekent meer mogelijkheden en variatie in opdrachten. 

  >> lees hier alles over het werken als zzp’er via Randstad

 • welk platform biedt meer stabiliteit?

  Als het gaat om stabiliteit, bieden zowel Temper als Randstad verschillende mogelijkheden.  

  Als je het liefst volledige vrijheid wil en graag je eigen werktijden wil bepalen, kan werken bij Temper ook stabiel zijn op zijn eigen manier. Hoewel het misschien niet het traditionele vaste dienstverband biedt, kun je via Temper toch een soort van constante stroom van opdrachten vinden, zolang je maar beschikbaar bent. 

  Werken via Randstad kan een stabiele optie zijn. Wij hebben een groot netwerk van bedrijven en bieden verschillende soorten contracten aan, waaronder tijdelijke contracten en zelfs vaste dienstverbanden. Dus als je op zoek bent naar een meer gestructureerde werkervaring en kansen voor langdurige samenwerkingen, dan kan Randstad een goede keuze zijn. 

  >> check hier alle Randstad vacatures

 • kan ik mijn eigen werktijden bepalen als ik via randstad werk?

  Als je via Randstad werkt, kunnen de werktijden variëren op basis van de opdrachtgever en de specifieke job. Maar wees niet getreurd! Wij doen ons best om rekening te houden met jouw voorkeuren en behoeften. Als je aangeeft welke tijden je het liefst werkt, zullen wij ons best doen om geschikte banen of diensten te vinden die bij jou passen. Flexibiliteit is belangrijk, toch? Dus geef het gewoon aan en wij gaan voor je aan de slag!

  >> check hier alle Randstad vacatures

 • hoe zit het met betalingen en tarieven bij temper en randstad?

  Bij Temper zijn ze transparant over betalingen en tarieven. Je krijgt van tevoren alle informatie, zodat je precies weet hoeveel je gaat verdienen en wanneer je het geld kan verwachten. Maar vergeet niet dat het tarief inclusief vakantiegeld en -uren zijn, maar ook eventuele pensioenregeling en ziektekosten. 

  Bij Randstad werkt het iets anders. De salarissen hangen af van de specifieke opdracht en de voorwaarden van de werkgever waar je aan de slag gaat. Maar geen zorgen, we zijn altijd lekker op tijd met betalen! Elke week staat jouw loon netjes op je rekening. Daarbij bouw je bij ons, naast je basisloon, ook vakantiegeld en -uren op, en heb je recht op ziekengeld en pensioenregeling.

  >> check hier alle Randstad vacatures

 • welk platform biedt meer ondersteuning bij sollicitaties en ontwikkeling?

  Bij Randstad staan we voor je klaar met ondersteuning bij sollicitaties en ontwikkelingen. Dat is toch top?! We hebben skills om je te helpen bij het vinden van de perfecte match en kunnen je begeleiden bij het verbeteren van je carrière vaardigheden. Dus als je wat extra hulp nodig hebt om je cv te pimpen of je sollicitatiegame te upgraden, dan is Randstad the place to be! 

  Bij Temper is het ietsje anders. Daar moet je wat meer zelf aan de bak als het gaat om solliciteren en ontwikkelen. Dus als je graag je eigen ding doet en wat meer vrijheid wil, dan is Temper misschien meer jouw stijl. 

  Dus, Randstad biedt die extra ondersteuning aan bij solliciteren en ontwikkeling, terwijl je bij Temper wat meer vrijheid hebt om je eigen weg te gaan. Jij kiest wat het beste bij jou past! 

  >> check hier alle sollicitatie tips

 • kan ik zowel via temper als via randstad werken?

  Absoluut! Je kunt zowel via Temper als via Randstad aan de slag gaan. Het mooie is dat het allemaal afhangt van wat jij het liefst wil en wanneer je beschikbaar bent. Dus als je het beste van beide werelden wil ervaren, is het zeker mogelijk! 

  Het is wel slim om even de specifieke voorwaarden en contracten van beide platforms te checken voordat je je aanmeldt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en of het allemaal past bij jouw situatie. 

  >> check hier alle Randstad vacatures