Nederland telt bijna een miljoen mensen die net als jij werken als zzp’er. Eigen baas zijn, zelf bepalen welke opdrachten je wel of niet aanneemt en regelmatig wisselen van opdrachtgever. Flexibel zijn is niet alleen jouw grootste kracht, maar vaak ook je belangrijkste drijfveer. 

werken als zzp’er

Het werken als zzp’er is een uitstekend antwoord op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Arbeidsovereenkomsten worden steeds flexibeler, het heft in eigen hand nemen als zzp’er is een slim besluit. Feitelijk ben je een voorloper op de moderne arbeidsmarkt en net als andere pioniers, krijg je te maken met uitdagingen. Recent is daar de Wet DBA bijgekomen. De wet is o.a. bedoeld om de verantwoordelijkheid van en voor je opdracht bij beide partijen te beleggen, zowel bij jou als bij je opdrachtgever. 

ben jij al dba-proof?

Tot 1 mei 2017 is er een overgangsperiode om jou de tijd te geven ‘DBA-proof’ te gaan werken. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zich ervoor inzetten om zzp’ers te ondersteunen. Randstad is daar één van en zit aan tafel bij zowel de overheid als de Belastingdienst als het gaat om de belangen van zzp’ers. doe nu de check.