Als je weet wát je graag wilt gaan doen en je hebt je georiënteerd op wáár je dat wilt gaan doen, dan ben je er klaar voor: solliciteren. Maar hoe doe je dat succesvol? Hoe maak je de kans zo groot mogelijk dat je die mooie baan ook echt krijgt? Hieronder enkele tips en aandachtspunten, want ook bij solliciteren geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Veel succes!

cv en motivatie

Je hebt een mooie vacature gezien. Een vacature voor een baan waarvan je denkt dat deze goed bij jouw ambities, talenten en vaardigheden past. Maar let op: jij bent niet de enige die op de vacature gaat reageren. Daarom moeten jouw motivatie en cv indruk maken. Een goed cv laat zien welke opleidingen, werkervaring en andere kennis en vaardigheden jij hebt. Met je motivatie geef je een eerste indruk van wie jij bent en waarom jij de juiste persoon bent voor de functie. 

een goed linkedin-profiel

LinkedIn is het online netwerk voor zakelijke doeleinden. Niet alleen kun jij het gebruiken om vacatures te zoeken en je netwerk te onderhouden, werkgevers gebruiken LinkedIn ook om geschikte kandidaten te vinden. Maak dus zeker een profiel aan op het netwerk en zorg ervoor dat deze er netjes en volledig uitziet. Let op dat social media tegenwoordig een belangrijk middel voor een bedrijf kunnen zijn om te kijken of jij bij hen past. Heb je naast je LinkedIn profiel ook andere social media accounts zoals Facebook, Instagram of Twitter? Zorg er dan voor dat ze er netjes verzorgd uitzien en/of scherm ze af. 

voorbereiden op een sollicitatiegesprek 

Ben je uitgenodigd voor een gesprek? Gefeliciteerd! Tijdens het sollicitatiegesprek krijg je de kans om je cv en motivatie nader toe te lichten en de werkgever ervan te overtuigen dat hij of zij jou moet kiezen. Bereid je gesprek goed voor.