Je eerste indruk bij een werkgever begint al bij je cv. Nog voordat je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, is er al een beeld van je gevormd. Het is dan belangrijk om een verzorgd én opvallend cv op te sturen. Met deze tips belandt jouw cv niet op de groeiende stapel, maar maak jij kans op die baan!

traditioneel cv

Een traditioneel cv kennen we allemaal, professioneel en simpel. Toch kun je opvallen door het nét iets anders te doen. Bijvoorbeeld door bepaalde informatie meer naar voren te brengen. Kies voor een chronologische indeling of voor een lay-out waarbij je vaardigheden meer naar voren komen.
Als je denkt dat je opleidingen meer van waarde zullen zijn, kies je voor een chronologisch cv. Na je persoonlijke gegevens komt er dan een opsomming van je opleidingen en werkervaring. Zo ziet de werkgever in één opslag of jouw opleidingen passen bij de functie. Bij een vaardigheden-cv leg je juist de nadruk op de vaardigheden die belangrijk waren tijdens eerdere banen. De werkgever kan dan gelijk bepalen of je over de juist competenties beschikt.

Weet je niet zeker welke van de twee je moet gebruiken? Ga dan goed na wat belangrijker is voor de werkgever: je opleidingen of je vaardigheden.
Bron: http://www.brief-cv.nl/cv-voorbeeld

cv met een unieke vormgeving

Wil je werken in de creatieve industrie? Kies dan voor een cv met een unieke vormgeving. Voeg elementen toe aan je cv die bij je passen, zoals een toepasselijke foto of een kleine preview van jouw zelfgemaakte werk. Ben je fotograaf of heb je een andere passie die relevant is om te laten zien? Pak dan bijvoorbeeld een foto uit je portfolio en gebruik het als achtergrond. Laat het alleen niet je cv overheersen, want je persoonlijke informatie blijft het belangrijkst voor de werkgever.

Tip! Niet zo’n ster in Photoshop of InDesign? Ga dan eens op zoek naar templates. Ze zijn te downloaden voor Word, zodat je alles kan aanpassen naar jouw wensen. Ook websites zoals Canva maken het heel makkelijk om een mooi cv te bouwen.
Bron: www.canva.com

video-vorm

Heb je altijd al voor de schermen willen werken in de entertainmentwereld? Of wil je laten zien hoe goed jouw video-skills zijn? Maak dan een video-cv! Je laat in maximaal anderhalve minuut zien wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Je kunt zo op een andere manier indruk maken, want de werkgever ziet jou en je lichaamstaal voor zich. En dat kan zomaar die uitnodiging van een gesprek opleveren.

Maak je een video-cv, dan is het niet de bedoeling dat je jouw cv voorleest of uitgebreid toelicht, maar dat je met de juiste uitstraling en enthousiasme de werkgever kan overtuigen. Een videosollicitatie is altijd een aanvulling op je brief en cv. Neem de link hierin op en zorg ervoor dat deze niet te missen is tussen alle informatie.

out-of-the-box

Ben je net afgestudeerd als kok en wil je op een opvallende manier solliciteren? Niet meer dan logisch, maar gebruik je skills! Maak de werkgever nieuwsgierig naar jou en je capaciteiten. Stuur bijvoorbeeld je favoriete zelfgemaakte gerecht op inclusief een visitekaartje.

Als je aan de slag wilt als grafisch vormgever kan je al je informatie in een leuke, maar overzichtelijke infographic verwerken. Of pak uit zoals gamedeveloper Robby Leonardi deed. Hij verwerkte zijn cv in een interactief spel om te laten zien wat hij kan. Digital director William Emling liet zijn cv bij potentiële werkgevers bezorgen: een chocoladereep met zijn cv op de verpakking.
Bron: http://www.williamemling.com/resume-seo-sem-google-expert-minneapolis/

Je ziet het, er zijn genoeg manieren om op te vallen met je cv! Zorg ervoor dat je een vorm kiest waarin je jezelf van je beste kant kunt laten zien én dat past bij de functie, het bedrijf en jezelf.

Tip! Check ook de 5 meest voorkomende cv blunders